начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Инвеститора неможе да прехвърли земята, блок след акт 16

Казуси за недвижими имоти

Инвеститора неможе да прехвърли земята, блок след акт 16

Мнениеот Atamani » 16 Май 2008, 23:49

Здравейте,
Казуса е следния.
Имаме акт 16 и по договор трябваше идеалните части от блока да се прехвърлят при плащането на последната вноска.
Да но един от собствениците на апартамент ( гараж ) в кооперацията не е в БГ и неможем да го открием.
Инвеститора казва, че трябва всички да се явят при нотариуса защото неможе да се прехвърли на части.
И така си седим без земя.
Моля, да ми отговорите дали инвеститора нещо ни будалка, и можем ли да ис получим идеалните части без липсващия собственик на гараж, и какви са рисковете за нас като не сме собственици на земята.
Благодаря!
Atamani
Нов потребител

Мнениеот Atamani » 17 Май 2008, 23:29

Izwenete :oops:
izchezna mi kirilicata :oops:
Blok e, 4 naslednici na zemq sa postroili blok t.e sa investitori, i nie si kupihme apartamenti na zeleno, neznam kakvo e JSK ili ne?
Tozi kojto e sobstvenik na garaja ne e ot investitorite i sobstvenicite na zemia, samo triabva da ia poluchi kaot idealna chast.

Извинете
изчезна ми кирилицата
Блок е, 4 наследници на земя са построили блок т.е са инвеститори, и ние си купихме апартаменти на зелено, не знам какво е ЖСК или не?
Този който е собственик на гараж не е от инвеститорите и собствениците на земя, само трябва да я получи като идеална част.
Нов потребител

Мнениеот iskrec » 28 Май 2008, 16:47

atamani чети внимателно отговора на колегата и ще си отговориш на въпроса. Но преди това си отговори сградата е по ЗЖСК или купувате от ивенститор б.р -строителна фирма!
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот kinshasa » 30 Май 2008, 15:28

А в договора Ви какво пише?
kinshasa
Потребител

Otgowor

Мнениеот Atamani » 13 Юни 2008, 13:55

Бях при нотариус, и ми обясни всичко.
Случва се често в нашата практика.
За недоучилите юристи и хора в моето положение:

Наистина трябва всички да присъстват. Другия вариант е по член 33 май беше да се явят един по един но със съпругите си, и пак няма да се прехвърли докато не се явят всички.
Atamani
Нов потребител

Назад към Имотни казуси