начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

радрешително за водополване

Казуси за недвижими имоти

радрешително за водополване

Мнениеот ilianna » 22 Май 2008, 10:02

Здравейте!
Ще се радвам да получа съвет за опит с Министерство на околната среда и водите.
Имаме разрешително за водоползване със срок до март 2008г. Налага се удължаване на водоползването, но е изпуснат срока за подаването на заявлението по чл.78, ал1. от Закона за водите.
И въпроса ми е следния: да започваме ли процедура за ново разрешително или да се направим на леко ударени и да си искаме удължаване?
ilianna
Нов потребител

Re: радрешително за водополване

Мнениеот Melly » 22 Май 2008, 15:03

ilianna написа:............но е изпуснат срока за подаването на заявлението по чл.78, ал1. от Закона за водите.
И въпроса ми е следния: да започваме ли процедура за ново разрешително или да се направим на леко ударени и да си искаме удължаване?

Чл. 79. (1) Действието на издаденото разрешително се прекратява по решение на органа по чл. 52, ал. 1 или при:
1. прекратяване на правото на водоползвателя и/или ползвателя на собственост или ползване върху недвижимия имот, където се намира водният обект, както и при изрично заявен отказ от право на използване на съответния воден обект;
2. изтичане срока на издаденото разрешително; , поради неупражняване на правата по чл.78, ал.1 ЗВ.
3. смърт на физическото лице, съответно прекратяване на юридическото лице;
4. естествено или изкуствено изчезване на водния обект;
5. неупражняване на правата, произтичащи от разрешителното в определен срок, посочен в самото разрешително.

Така че, действайте!
УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот g.atanasova » 11 Юни 2008, 12:54

Правилно Ви е посочил/а колегата по-горе. А и понеже съм минавала вече през същия ад, само мога да Ви съчувствам - стартирате процедурата съвсем отначало - заявлението плюс пълния набор от документи.
g.atanasova
Младши потребител

Назад към Имотни казуси