начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Саморъчен Завет

Казуси за недвижими имоти

Саморъчен Завет

Мнениеот 4erepaha » 02 Юни 2008, 16:38

Здравейте ! В саморъчен завет пише: "завещавам частта от бащината ми къща на ул.Х в гр. У на лицето Т.П.Ж. от гр. У". Няма граници, няма площ, няма УПИ , кв. и т.н. Въпросът ми е: действителен ли е така направения завет ?
4erepaha
Младши потребител

Re: Саморъчен Завет

Мнениеот satir » 03 Юни 2008, 13:58

4erepaha написа:Здравейте ! В саморъчен завет пише: "завещавам частта от бащината ми къща на ул.Х в гр. У на лицето Т.П.Ж. от гр. У". Няма граници, няма площ, няма УПИ , кв. и т.н. Въпросът ми е: действителен ли е така направения завет ?

да
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Magnollia » 04 Юни 2008, 13:37

Напълно действителен, ако при откриване на наследството тази къща (или част от нея) е била собственост на завещателя. Относно това, че няма площ , гланици и т.н. - не е проблем. Наследодателя не е знаел в каква точно част от къщата ще притежава и затова е съставил така завета, но след смъртта му е напълно ясно каква част от тази къща има.
Е, именно тази, ясна вече част той е оставил на заветника.
Ако при откриване на наследството завещателя е имал 2/3 ид.ч. от "къща на ул.Х в гр. У ", то заветника ще получи точно това.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот 4erepaha » 04 Юни 2008, 15:33

О.К. Благодаря !
4erepaha
Младши потребител

Назад към Имотни казуси