начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

въпрос за прехвърляне на дял от СИО

Казуси за недвижими имоти

въпрос за прехвърляне на дял от СИО

Мнениеот petko777 » 12 Юни 2008, 12:24

Уважаеми юристи,моля за Вашата помощ.Въпросът ми е следният.
Баща ми и неговата втора съпруга имат апартамент придобит по време на брака.следствие на отчуждена къщта на дядо ми през 60 те години.Аз не съм осиновен от нея,както и неиният син не е осиновен от баща ми [ тя ,както той са вдовци преди да се оженят]Тя е прехвърлиал имотите си в селото от което е на сина си.Може ли тя да се откаже от неиния дял от апартамента в полза на баща ми за да може той да го дари на сина си или внука си.
Благодаря Ви.
petko777
Нов потребител

Re: въпрос за прехвърляне на дял от СИО

Мнениеот sunrise » 12 Юни 2008, 14:02

petko777 написа:Уважаеми юристи,моля за Вашата помощ.Въпросът ми е следният.
Баща ми и неговата втора съпруга имат апартамент придобит по време на брака.следствие на отчуждена къщта на дядо ми през 60 те години.Аз не съм осиновен от нея,както и неиният син не е осиновен от баща ми [ тя ,както той са вдовци преди да се оженят]Тя е прехвърлиал имотите си в селото от което е на сина си.Може ли тя да се откаже от неиния дял от апартамента в полза на баща ми за да може той да го дари на сина си или внука си.
Благодаря Ви.

Ако е било обезщетение за отчуждена къща на дядо Ви, не мисля ,че втората съпруга на баща Ви е съсобственик. Освен , ако не са доплащали нещо в пари.
sunrise
Активен потребител

Назад към Имотни казуси