начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Добър адвокат по вещно право?

Казуси за недвижими имоти

Добър адвокат по вещно право?

Мнениеот radost30 » 01 Мар 2009, 15:05

Здравейте!До сега само четях,но сега и аз имам нужда от помощта Ви!Спешно се нуждая от консултация с добър адвокат по вещно право, по възможност от Хасково,или Пловдив!Моля за предложение и координати!Ако може на e-mail: radost30@abv.bg
radost30
Нов потребител

Re: Добър адвокат по вещно право?

Мнениеот sarbijanac » 01 Мар 2009, 17:05

Това,което искате от нас е по принцип недопустимо- да Ви правим препоръка на един или друг колега.

И в Пловдив,и в Хасково има достатъчно колеги.Пообиколете и си направете сама избора.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот _magnoliq_ » 01 Мар 2009, 22:04

Колега sarbijanac, защо пък чак да е "недопустимо" да се препоръчва колега, който да е добър в конкретна област - в случая вещно право. Като зная какви юристи има, то да ме е страх да отида на лекар.
Много уместно, според мен, radost30 се интересува от добър адвокат, който да й свърши работа, а не само да й вземе парите, да оплеска нещата и после да се чуди какво да прави.
_magnoliq_
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 01 Мар 2009, 23:58

Защото от препоръка до реалност понякога има разлика.И ако препоръката се окаже в последствие неточна или подвеждаща ще излезете Вие виновни.

Хайде обяснете какво да се разбира под израза "Добър адвокат" !!!

Ако критерия е брой приключени дела в полза на клиента следва да се отбележи,че решава СЪДА.Ролята на адвоката е процесуалното представителство и обезпечение на доказателствата и доказателствените искания.Както и подготовка на пледоарията и евентуално писмените бележки.Останалото е в ръцете на съда.
Често "Добрия адвокат" се свързва и със заплащането на хонорара.
Избора на адвокат е право и личен избор на клиента.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 02 Мар 2009, 00:37

Добрият адвокат трябва да бъде универсален "боец", включително и да познава джунглата на правото като собствен дом.
Добрият адвокат трябва да знае кои са актуалните особености на днешния ден, какви са тенденциите в решенията на делата.
Сам по себе си идеален познавач на правото е безполезен, ако не е практикувал повече от една година, например.
Например, всеки ден се изменя с малко обстановката, накрая има и качествени изменения.
Идеалният адвокат по вещно право трябва да познава основните понятия на вещното право, но да има представа за практическото разрешение на казусите (на реалните житейски проблеми) - например дали обстоятелствената проверка заличава предходната ипотека - да, не.
Добрият адвокат трябва да е смел, честен, отзивчив.
Смел към враговете на клиента.
Честен към клиента.
Отзивчив към неприятностите на клиента.
Изобщо адвоката трябва да е такъв, че външно дори да не му личи, че е адвокат - дори малко а`ла Коломбо, но да има остър интелект и т.н.
Въобще - адвоката трябва да оправя работата.
Разбира се, има случаи, когато трябва да се споразумеете с другата страна, но това е по-рядката практика, но все пак, пак е хубаво да говори адвоката вместо Вас.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот radost30 » 02 Мар 2009, 12:47

Благодаря за изказаните мнения!Особено на ivan_lawyer !Описаният от него адвокат е..."моят адвокат"!Надявах се с ваша помощ да го открия...Ако някой все пак реши да ме насочи,моля да ми пише на имейла!Весели празници на всички!
radost30
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 02 Мар 2009, 14:53

Здравейте,

Естествено е, че препоръката е възможна в този форум. Нещо повече - щом тя е поискана и желана, то който има възможност дали тук във форума или на "лични съобщения" може да си каже мнението, а решението е лично. Апропо - колегата Ivan_lawyer е дал много добро описание на "добър адвокат", за което го поздравявам.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот shreya » 26 Мар 2010, 00:02

И аз търся адвокат по вещно право от София, за сега на никого не успях да се спра. Явно има някакво неписано споразумение - никой никого да не препоръчва. :?
Последна промяна shreya на 26 Мар 2010, 06:42, променена общо 1 път
shreya
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 26 Мар 2010, 00:39

Здравейте,

Мога да Ви препоръчам колегата Светослав Тончев. Той практикува в тази област.

Успех !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Имотни казуси