начало

Търси се граждански съдия за член на КАК Търси се граждански съдия за член на КАК

изгонване на роми от наследствен имот

Казуси за недвижими имоти

изгонване на роми от наследствен имот

Мнениеот jujolina69 » 17 Яну 2011, 12:19

Здравейте, бих искала да ви представя следния случай:
Приятелят ми заедно с брат си и леля си имат наследствен имот(къща с дворно място)-леля им преди 6 год. сключва предварителен договор за покупко-продажба на имота със семейство роми за сумата от 2000 лв, без знанието на другите наследници.Ромите влизат във владение на имота и първоначално са дали сумата от 700лв., след това са отишли при лелята да дадат останалата сума по договора, но лелята не ги приела с оправданието, че другите наследници искали 5000 лв.Та така дотук нещата са в застой, нито ромите са искали обявяване на договора за окончателен, нито лелята е предявявала повече претенции. Приятелят ми разбра за това тази година и иска да изгони ромите от имота.Бихте ли ме ориентирали каква е процедурата, за да си стъпят отново собствениците във владение-чрез нотариална покана, полиция или има др. начин? Благодаря ви много!
jujolina69
Нов потребител

Re: изгонване на роми от наследствен имот

Мнениеот bebitor » 17 Яну 2011, 14:25

Процедурата е- вземате си документите и отивате при адвокат, който най-точно ще ви обясни.
Принципно ви е необходим иск по 108 от ЗС, но има толкова много детайли и подробности, които следва да се изяснят, че не бих поела риска да ви съветвам форумно.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Имотни казуси