начало

ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото

ДЕАКТУВАНЕ

Казуси за недвижими имоти

ДЕАКТУВАНЕ

Мнениеот 444 » 26 Яну 2005, 13:05

Някой правил ли го е? Какво трябва да занеса в Областната управа и горе- долу колко време отнема тази процедура?!?
444

Re: ДЕАКТУВАНЕ

Мнениеот 444 » 26 Яну 2005, 17:10

Dobre, de, nikoi li ne e deaktuval imoti na drujestvo, koeto e privatiziralo drugo takova?
444

Мнениеот донна2 » 26 Яну 2005, 17:30

нищо сложно

пише се молба до областния управител , пишеш кога е приватизирано , представяш доказателства ,че дружеството е частно /решения на АП ,за обяваяване на процедура ,извадка от Ц.Депозитар за структура на капитала за АД , актуано правно състояние ,други документи за правоприумство/ ,прилагаш и АДС

не се дължи никаква такса

ето нещо като образец

до
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА
ОБЛАСТ С АДМИНИСТРАТИВЕН ЦЕНТЪР
Гр. Ямбол

МОЛБА
От_________________________________________________________________________________________________________________________

Г-н Областен управител,
Собственик/ци/ съм/сме/ на следния недвижим имот: ___________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/пълно описание на имота/
по силата на /посочва се основанието за придобиване на собствеността/ За имота е съставен акт за държавна собственост № _______________
С решение на Агенцията по приватизация на Република България е открита процедура за приватизация на ......% от капитала на ...............,в следствие на което дружеството е с .......% частен капитал
Моля, на основание чл.78. ал. 1 от ЗДС и чл. 152 от ППЗДС, да наредите да бъде отписан от актовите книги за недвижимите имоти - държавна собственост, както и да издадете удостоверение, че описаният по-горе недвижим имот е отписан от актовите книги, тъй като основанието за актуването му като държавен е отпаднало/неправилно е актуван като държавен/.

Прилагам следните документи:
1 _______________________
2 _______________________
3 _______________________
4 _______________________

___________ С УВАЖЕНИЕ:___________
/дата/ /подпис и печат/
донна2

Мнениеот донна2 » 26 Яну 2005, 17:40

между другото тая съм я пейснала от сайта на област Ямбол и съм я допълнила според изискванията на нашата областна администрация ,виж при вас ако има образец ползвай него щото по-някога се сърдят
донна2

Мнениеот НИНА » 26 Яну 2005, 17:47

Винаги ли Молбата се пише от собствениците? Може ли да се упълномощи друг?
НИНА

Мнениеот к » 26 Яну 2005, 17:52

колега,
моето предложение е по-добре до отидете до областната управа и там да проверите, какво точно ще поискат, обикновено всяка управа има молба-образец и изброени докумените, които трябва да приложите.
Аз лично съм деактувала в две различни областни управи - и молбите поне по вид, не толкова като съдържание, бяха различни, сега ми предстои деактуване в още една -трета управа.
Обикновено това, което ще ви искат освен молбата е: нот. заверено копие от приватизационния договор, копие от съдебно решение ( нот. заверено или не, зависи от управата), актуално състояние - оригинал или нот. заверено копие - пак зависи, АДС -копие- скици на имотите, ако имате вече констативен нот. акт - копие от него ( поне при мен констативките бяха извадени преди да се деактува), може и друго да поискат, зависи от управата.
Срокът е около месец.
Дано това да ви е от помощ.
к

Мнениеот донна2 » 26 Яну 2005, 17:53

Молбата се подава от името на лицето имащо право да представлява юридическото лице в случая, може и от пълномощник ,но той трябва бъде с изрично пълмощно в случая .

израза пише е неточен и грешен
донна2

Мнениеот к » 26 Яну 2005, 17:54

може, ако приложите и копие от пълномощното към молбата
к

Мнениеот к » 26 Яну 2005, 17:59

в един от случаите си, представих генералното пълномощно на търговския пълномощник на дружеството, и нямах никакъв проблем. Но според мен всичко зависи от конкретната обл. управа. Просто ги попитайте и те ще ви отговорят
к

Мнениеот donna » 26 Яну 2005, 18:06

допълвам може да ви поискат и подписана от управителя декларация ,че за имотите няма реституционни пратенции ,поне при нас у така , а аз вадя допълнително и една справка от сайта на АП /вярно последната не е кой знае какво ,но се приема добре/
donna
Старши потребител

Мнениеот 444 » 26 Яну 2005, 18:10

Страшно Ви благодаря на всички!
444

Назад към Имотни казуси