начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Отнети 41 точки +обжалване на НП за КАТ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отнети 41 точки +обжалване на НП за КАТ

Мнениеот petko2007 » 12 Юли 2007, 12:16

С последния ми акт за превишена скорост с 33 км в час и издаденото на основата на този акт наказателно постановление са ми отнети 5 контролни точки с което общо ставатобщо 43 контролни точки.

Имам възможност да обжалвам акта да речем заради "съответно радарно устройство не е тествано за точност на измерването за съотетната календарна година. ".

Питането ми е следното с цел НЕотнемане на книжката за 6 месеца:
След като обжалвам и съответно се спре изпълнението на наказателното постановление ще имам ли възможност в периода в който ще се обжалвам и ще тече делото да възстановя точки така че съда като постанови че съм виновен ( отново) да имам възсановени точки и при отнемането на последните 6 точки да съм отново на плюс .

Благодаря
Последна промяна petko2007 на 12 Юли 2007, 18:48, променена общо 3 пъти
petko2007
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 12 Юли 2007, 12:52

Ама ще възстановявате точки, които няма да са ви отнети при положение, че НП не е потвърдено от съда? Не може да стане така. Може да обжалвате НП само по отношение на вида и размера на наложеното наказание, но я да си представим хипотезата, в която съдът отменя изцяло НП!!!
prof_prof
Потребител

Мнениеот petko2007 » 12 Юли 2007, 13:03

Ама ще възстановявате точки, които няма да са ви отнети при положение, че НП не е потвърдено от съда? Не може да стане така. Може да обжалвате НП само по отношение на вида и размера на наложеното наказание, но я да си представим хипотезата, в която съдът отменя изцяло НП!!!

Проблема е че след като са ми отнети всички точки нямам право да възстановя точки.

Целта на занятието да си запазя правото да възстановя точки. Тоест да отложа влизането в сила на НП за да мога през това време да ида на курс и да ми възстановят точки.
Нямам за цел да ми се отмени НП. То ще съм голям късметлия да го отменят изцяло :)
petko2007
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 12 Юли 2007, 13:07

При това положение смело трупайте точки и гледайте да не превишавате повече скоростта, защото напоследък сме свидетели на много неприятни инциденти свързани с нарушения като Вашето.
prof_prof
Потребител

Мнениеот kali75 » 12 Юли 2007, 16:18

а може ли някой да отговори, при положение че има наложена глоба в размер на 20 лева и отнемане на 6 контролни точки, дали въобще това НП подлежи на обжалване.Имам в предвид разпоредбата на чл.189, ал.5 от ЗДвП :roll:
kali75
Потребител

Мнениеот petko2007 » 12 Юли 2007, 16:19

Превишил скоростта не с 3 , не с 13 а с ... 33 километра в час и търси консултация как да се спаси от справедливото възмездие !

За какво да даваме консултация на такъв като Вас - за да ни трепете по пътищата ли с безразсъдното си поведение ?

И "книжката " и колите на такива трябва да бъдат поставяни " на трупчета "

КОУЕГА не ме занимавай с глупости БЕ ..

Със същия успех можеш да се изкажеш и срещу тея дето убиват пияни ..

За твое сведение само от превишена скорост са ми взети точките .

НЕ КАРАМ ПИЛ и смея да твърдя че съм достатъчно примерен и отговорен шофьор .

Или говори по същество или не се отпускай в лични нападки и мнения

Ае
petko2007
Нов потребител

Мнениеот barri » 12 Юли 2007, 16:34

ами то в повечето случаи катастрофите стават заради превишена скорост, а не че някой е бил пил. като гледам явно при тебе упражнението да караш с по-висока скорост се е превърнало в система. дано само при следващото ти нарушение ти пишат пак акт, ама акт за превишена скорост,а не друг акт..........от медицинско лице.
barri
Потребител

Мнениеот atanaspetrovmeister » 12 Юли 2007, 16:59

Превишил скоростта не с 3 , не с 13 а с ... 33 километра в час и търси консултация как да се спаси от справедливото възмездие !

Здравейте, позволете примерче:
От Централна гара по посока кв. "Смирненски" се изкачвате по Коматевски възел(нали го знаете :wink: ).Има ограничение 30 км/ч - точно там не е никаква философия да шофирате с 33 км/ч над допустимата нали ?

Изображение
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот petko2007 » 12 Юли 2007, 17:14

Здравейте, позволете примерче:
От Централна гара по посока кв. "Смирненски" се изкачвате по Коматевски възел(нали го знаете ).Има ограничение 30 км/ч - точно там не е никаква философия да шофирате с 33 км/ч над допустимата нали ?

И това все пак е голямо прегрешение защото все пак е в града.

На входа на перник има табелка "Бела вода" .. преди това караш с ограничение 90километра извън населено място .. след табелката вече си с ограничение 50 щото до перник има още 5 километра

ае
petko2007
Нов потребител

Назад към Наказателно право