начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

какви документи са ми необходими......

Казуси за недвижими имоти

какви документи са ми необходими......

Мнениеот joro7 » 24 Авг 2007, 11:53

Има трима съсобственици на градски жилищен имот с дворно място,които искат да построя на същото място ж.к. и да ги обезщетя с жилища в същата сграда.Как какви документи трябва да ми дадат и какви да ми подпишат съсобствениците, за да удостоверят желанието си да построя на тяхното място срещу обезщетение?
Последна промяна joro7 на 25 Авг 2007, 09:34, променена общо 1 път
joro7
Нов потребител

Мнениеот civilista » 24 Авг 2007, 14:19

Е това вече ме разби. Вие искате да строите ж.к., но не знаете какви документи ви трябват.
Това е несериозно, а ще можете ли изобщо да я построите тази ж.к.
Ако се занимавате професионално със строителство, как очаквате да ви консултира някой в този форум. Нямате ли юрисконсулт, не работите ли с нотариус и адвокат. Ако е така, това говори много зле за вашия бизнес.
Скоро, както е тръгнало, може шеф на банка да попита тук как се пише банкова гаранция или акредитив.
Ако пък не съм прав, значи куцо и сакато е станало строител в тази държава и си има обяснения защо падат плочи по строежите. Щом човекът иска да спести от адвокат, направо не ми се мисли как ще си спести от материали.
civilista
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 24 Авг 2007, 14:23

А, ще си спести.... Че нали после /като я оплеска/, пак при някй колега ще дойде. Тогава да видиш какво пестене ще падне- може и казус за конкурс за нотариуси да излезе.
razli4na
Активен потребител

после е по-кофти, колежке

Мнениеот civilista » 24 Авг 2007, 14:39

Не знам за Вас, но аз мисля, че е по-добре да се консултират хората преди да направят поразията, а не след това.
Във втория случай може и нещата да са непоправими, но кой ще е виновен? Клиентът по скоро казва "Тоя адвокат не можа да ми оправи евин проблем", а не "толкова се бях омотал, че и цивилиста не можа да ме оправи :wink: ".
Имаме ги такива пост фактум батаци /много яка комбинация на чуждици в българския език навързах/ и не, мерси не ни кефи да ги решаваме тия казуси като за конкурс за нотариуси, щото обикновено верния отговор не е приятен за клиента.
Щото трудно се спира предварително изпълнение на заповед на РДНСК за бутане на незаконна ж.к., пък и почти няма за какво да ги отмени съда. /Това последното е за питащия/.
civilista
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 24 Авг 2007, 15:25

Нямаш избор, civilista, защото това право принадлежи на клиента. Той решава кога да потърси адвокатска помощ, а не ти.
Правилни са ти разсъжденията, ама....
Тука вмъквам старата приказка: "Казвам ти, дъще, сещай се, снахо!"- Който има уши, да слуша.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот civilista » 24 Авг 2007, 15:43

права си, колежке, но после по обясними причини на хората им излиза малко по-скъпо да ползват компетентната ни помощ :wink: . То в същност в това няма лошо, все пак в спора /съдебния де :D / се ражда истината, така и ние се учим на техен гръб, за да знаем какво да гледаме като консултираме по-разумните клиенти и така. Но все пак не само това е важно, нали. Петък е, може да пуснем някоя констатация за манталитета на българския бизнесмен и други подобни психологизми, сега е модерно.
Успехи ти пожелавам и всякакви клиенти, но да си плащат
civilista
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 24 Авг 2007, 15:49

Амин! Приемам пожеланията.
razli4na
Активен потребител

Назад към Имотни казуси