начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

задължения на купувача

Казуси за недвижими имоти

задължения на купувача

Мнениеот princesa » 20 Сеп 2007, 20:29

Моля , за компетентното ви мнение!
Сключила съм предварителен договор за покупка на имот с посредник агенция. Оказа се ,че те не са си свършили работата т.е не са проверили документите на продавача а аз им дадох капаро , а също и на продавача. След среща с продавача се оказа че и за него нищо не са свършили / сам си е събрал документите за сделка / питам ви за какво аз да му плащам комисионна като нищо не е свършил.И все пак имам ли законови основания да не му платя остатъка .Благодаря ви , че ви има !
princesa
Нов потребител

Мнениеот princesa » 20 Сеп 2007, 20:54

Благодаря ви , че се отзовахте.
харесахме си апартамент но предложен от агенция. Сключихме предварителен договор и дадохме капаро на продавачите и капаро на агенцията за посредническата услуга, като те ни казаха че документите на продавача са изрядни / т.е готови за сделка / има оценка , нот.акт скица , и пълномощно защото го продава майката на продавача.и ние си подадохме документи за кредит и когато всичко беше вече готво от наша страна се оказа че липсата документи / с изтекъл срок / липсат декларациите / за семейно положение и има още една / . Въпроса ми е мога ли да не платя останалата част от сумата която дължа на агенцията за услугата / защото в крайна сментка те ме подведоха /и може ли ако се договоря с продавачите да си финализираме сделката без да уведомим агенцията .Благодаря още веднъж
princesa
Нов потребител

Мнениеот legenora » 20 Сеп 2007, 21:04

А подписахте ли договор с агенцията?Ако да , съдържанието му е съществено за отговор на въпроса ви?
Препоръчвам ви да посетите адвокат.Тук във форума може да ви дадем само най-общи насоки!
legenora
Потребител

Мнениеот princesa » 20 Сеп 2007, 21:06

Договора е между мен и продавача, но по надуло е опоменато че е сключен в съответната агенция.
princesa
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 20 Сеп 2007, 21:09

princesa написа:Благодаря ви , че се отзовахте.
харесахме си апартамент но предложен от агенция. Сключихме предварителен договор и дадохме капаро на продавачите и капаро на агенцията за посредническата услуга, като те ни казаха че документите на продавача са изрядни / т.е готови за сделка / има оценка , нот.акт скица , и пълномощно защото го продава майката на продавача.и ние си подадохме документи за кредит и когато всичко беше вече готво от наша страна се оказа че липсата документи / с изтекъл срок / липсат декларациите / за семейно положение и има още една / . Въпроса ми е мога ли да не платя останалата част от сумата която дължа на агенцията за услугата / защото в крайна сментка те ме подведоха /и може ли ако се договоря с продавачите да си финализираме сделката без да уведомим агенцията .Благодаря още веднъж

На това ли му казвате "Неизрядни докумети"? 2 декларации?

Мисля, че въпроса Ви по-скоро трябва да е: Как да прецакам агенцията, на която трябва да платя за посредничеството?
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот legenora » 21 Сеп 2007, 08:41

Princeso кои точно документи са неизрядни?
legenora
Потребител

Назад към Имотни казуси