начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказателно постановление

Мнениеот klondajk » 19 Окт 2007, 10:07

Здравейте, разчитам на Ваши съвети относно обжалването на такова постановление. Аз съм с изключително малък опит и сега във фирмата ми дадоха този случай. Санкцията не е много голяма и евентуално за това са го дали на мен , но желанието ми е да се представя добре в първият ми случай. ;). Чета ЗАНН, но единствените процедурни нарушения, които з виждам е , че свидетелите смо са се подписали - без име и ЕГН, това в АУАН, а в самото НП - липсва ЕГН на нарушителя. Имаше и един срок който немога да открия....от дата на издаване на АУАН и издаването на самото НП? Ако се сещате и за други вероятни нарушеня ще Ви помоля за напътствия :)
klondajk
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 19 Окт 2007, 10:15

чл.57 ЗАНН-за реквизитите на НП, чл.42 -за АУАН
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот limpopo » 19 Окт 2007, 10:38

сроковете са в чл.34
а по кой закон е санкцията?
limpopo
Младши потребител

Мнениеот klondajk » 19 Окт 2007, 10:46

чл. 126, ал. 1 Закон за водите..., на основание чл. 200 ал. 1 . т. 38 от ЗВ
klondajk
Младши потребител

Мнениеот klondajk » 22 Окт 2007, 10:52

Искам да Ви попитам когато нарушителят е ЮЛ..като реквизити изискани от ЗАНН трябва ли на нашият директор да бъде посочено и ЕГН??
klondajk
Младши потребител

Мнениеот sharenkov_g » 22 Окт 2007, 11:04

Колега,
на Ваше място, не бих се занимавал толкова много с реквизитите на НП, а бих се концентрирал върху конкретното деяние, за което е наложено наказанието.
Успех!
sharenkov_g
Потребител

Мнениеот prof_prof » 22 Окт 2007, 11:48

klondajk написа:Искам да Ви попитам когато нарушителят е ЮЛ.

Чл. 83 ЗАНН

Съдебна практика по административно-наказателни дела

Как да дадем мнение като не сме видяли НП?! :)
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Назад към Наказателно право