начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Анекс към договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Анекс към договор за наем

Мнениеот Ivanika » 05 Ное 2007, 15:28

Здравейте!
Моля за мнение,макар да мисля,че търся вратичка,което търсене е обречено на неуспех(но все пак)
Имам договор за наем,който е вписан.
И след това анекс към него-уреждащ нов срок и увеличаване на наем.
Мога ли да откажа вписването на Анекса?
Благодаря ви!
Ivanika
Младши потребител

Мнениеот rts » 05 Ное 2007, 16:07

Щом договора за наем е вписан, следователно е за срок повече от една година. Ако анекса предвижда продължаване на срока, то следва да се впише и анекса.
rts
Активен потребител

Re: Анекс към договор за наем

Мнениеот kpy » 05 Ное 2007, 16:07

Ivanika написа:Здравейте!
Моля за мнение,макар да мисля,че търся вратичка,което търсене е обречено на неуспех(но все пак)
Имам договор за наем,който е вписан.
И след това анекс към него-уреждащ нов срок и увеличаване на наем.
Мога ли да откажа вписването на Анекса?
Благодаря ви!

Зависи каква сте в случая. Ако сте съдия по вписванията може да откажети вписването на анекса и това ще бъде едно незаконосъобразно Ваше решение. Ако просто се страна по договора, то тогава по никакъв начин не може да спрете другата страна да впише и анекса, стига да прецени такава необходимост.
kpy
Потребител

Мнениеот Ivanika » 05 Ное 2007, 16:36

Благодаря ви за отговорите.
да,аз не мога да спра др.страна да впише анекса, но как ще го направи без нотариалната заверка на подписа ми,след като Анексът вече е подписан,но подписите не са нотариално заверени.
Ivanika
Младши потребител

Мнениеот ciara » 12 Ное 2007, 16:09

Аз имам също наематели и сам правила неведнъж анекс към дог.Доколкото знам, тои се прави със съгласието на двете страни.Изобщо не е необходимо подписите да се заверяват нотариално.Това е моята е информация .
ciara
Младши потребител

Мнениеот laf4eto » 11 Юни 2008, 10:13

Здравей те аз имам само един въпрос този анекс като се прави имали проблем като остава по едно копие в двете страни като както и договора така и анекса не са нотариално заверени а са подписани просто от двете страни?
laf4eto
Нов потребител

Назад към Имотни казуси