начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Може ли да осъдиш съдя изпълнител?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да осъдиш съдя изпълнител?

Мнениеот anele_ » 23 Ное 2007, 14:56

Моя проблем идва още откакто станах поръчител. Трябваше да изплатя 8000 лв.. Иплатих заема и ми дойде писмо че дължа още 5 000 лв., защото парите който са ми отдържани не са внесени в банката, т.е. съдя изпълнител не е внасял цялата сума. Работя в Държавно предприятие и имам всички документи , че парите са отдържани от мен. Както и да е примирих се че съдя изпълнител си е прибрал моите пари и изплатих и лихвата. Но сега се получава така че той и тези пари не е внесъл и аз пак имам лихва на парите още 2 000 лв.. Допитах се с адвокат и ми казаха че нищо не мога да направя срещу съдя изпълнител. този ъпсурт може да продължи вечно. Моля помогнете ми! Какво мога да направя? Мога ли аз да го съдя? И може ли по някакъв начин да се пусне жалба и да се наеме някаква комисия за да се установи че аз съм изплатила повече от необходимото. И мойе ли да се накаже този човек , та той краде парите ми. Благодаря предварително.
anele_
Нов потребител

Мнениеот LakeG » 24 Ное 2007, 21:45

Бихте могли да сезирате и Камарата на частните съдебни изпълнители, и Инспектората към Министърство на правосъдието+финансовите инспектори, и съответната Окръжна прокуратура /за престъпление по служба/. Отговорността на ЧСИ е у редена в чл.74 и сл. от ЗЧСИ. Късмет!
LakeG
Потребител

Мнениеот limpopo » 25 Ное 2007, 17:15

Доколкото разбирам проблемът идва от там, че банката счита, че й дължите лихви, тъй като сумите не са й преведени незабавно след постъпването им по изпълнителното дело. Дали така мисли обаче и съдебният изпълнител, който работи по делото?
limpopo
Младши потребител

Назад към Наказателно право