начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

приготовление или опит?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот may_baych2002 » 29 Ное 2007, 16:14

Скъпи приятелю, чета отговора ти и не знам защо излагаш съжденията си по този начин. Искаш да искараш дееца мантал ли, или с тъмни моменти?
"ако поглднем интелектуалния момент на вината ще установим,че той не е действал виновно,защото в неговото съзнание не се отразява общественоопасния характер на деянието-той не знае,че застрашава или уврежда,даже няма и тази представа."

Не бил действал виновно, ами как, рекъл си:-я да ги махна оттук тия железарии, да не вземе да се препъне някой. Естествено, че в съзнанието му се отразява общественоопасния характер на деянието. В противен случай той направо щеше да напълни торбата, да я метне през рамо, да продаде железарията във вторични суровини и да удари няколко ракии, а даже и да почерпи някоя сродна душа.
От самото му признание личи подготовянето на деянието.
Използвала съм щял и хрумнало, за да илюстрирам намерението му.

Спред казуса,той само ги е преместил,даже не се знае къде във вътрешния двор, твърдиш ти.
А бе, друже, как да не се знае къде, как ги е намерил, отново.....

Всичко си е налице: намерение, причинна връзка......и за щастие или за нещастие-те ти началника насреща :roll:
И на мен ми е приятен разговора.
Прокурорката не е помислила сериозно по случая.
Но, кураж!
:evil: Присъдата няма да е сериозна, но ще му остане лекето
may_baych2002
Потребител

Мнениеот may_baych2002 » 29 Ное 2007, 16:31

advokat_nikolov, ако искаш да го оправдаваме тоя човек, кажи ми.
Нека да не философстваме по темата, а да потърсим друг начин да го оневиняваме :lol:
Не можеш да ме убедиш нито в неговата невиновност, нито че няма отражение в съзнанито. Може да му е за първи път на тоя нещастник, като дребен кокошкар да изкра някой лев. Както казваш, разбирам, че става разговор за работник. Може да е природно интелегентен, може да е с полиран мозък, не знам до каква степен му е развито съзнанието, но фактите са налице.
За съжаление, големите престъпници са на свобода, а разни объркани хора като този, търкат наровете.
may_baych2002
Потребител

Мнениеот Гост » 29 Ное 2007, 16:56

Ооо грешите

Ако има приготовление,което ме съмнява деецът няма да бъде наказан

чл.195 ал.5 За приготовление към кражба по ал. 1, точки 3 и 4 наказанието е лишаване от свобода до три години или пробация.

195 ал.1 т.3. ако е извършена чрез разрушаване, повреждане или подкопаване на прегради, здраво направени за защита на лица или имот;
4. ако за извършването на кражбата е използувано моторно превозно средство, техническо средство или специален начин.

Защо да не си е рекъл да ги премести,защото пречат.

Това е била неговата цел-Защото пречат,а не защото иска да открадне и да се облагодетеслва от тях.

Вие предполагете нещо,което не можете да докажете.

Гледайте какви цели си поставя деецът,а не какво си мислите Вие.

А каква е била целта на дееца?Да ги премести,защото пречат.

Аз се позовавам на казуса,а не на фантазията си.

Как ще вините някой,който е нямал намерение да се подготвя за кражба.Той не е искал кражбата.Тя не се е отразила в съзнанието му.

Отразило се е обстоятелството,че железата пречат и цели тяхното премахване чрез предаване за вторични суровини.Но от плана му се осъществавя само половината деяние-преместването.

Не задължително да си луд,че такива обстоятелства да не се отразат в съзнанието ти.

Ето стигаме по-дълбоко:потребност, цели,намерения.Тези неща са началната фаза на субективната страна на престъплението.

Той е нямал потребност да се облагодетелства от тях,а е имал потребност-да не пречат,не само на него,но и на дригите в завода.

Неговата цел е не кражба,а да ги премести,защото пречат.

Намеренията-премесването на железата,а не тяхната кражба.

Къде е вината за приготовление към кражба-не я вижадм,защото е няма.

Мay_baych2002,отивам на лекар,че ме хвана някакъв грип и се връщам да продължим. :D
Гост

Мнениеот may_baych2002 » 29 Ное 2007, 17:31

Николов, отивай при доктора, но си отваряй очите да не вземе да те трови с някой антибиотик.
Отговарям ти и продължаваме утре, ако желаеш.
Още при представянето на казуса ivan2 казва:....Попитал го какво прави, а извършителя отвърнал, че е намислил да предаде тези неща за желязо, т.е. издал се, че ще ги краде, защото толкоз му бил акъла. Но то и било очевидно, че той наистина възнамерява да ги краде.
За какво си говорим ние двамата?
Ако това е казусът, мисля, че в изложеното е отговорът.
may_baych2002
Потребител

Мнениеот Гост » 03 Дек 2007, 11:34

may_baych2002 написа:Николов, отивай при доктора, но си отваряй очите да не вземе да те трови с някой антибиотик.
Отговарям ти и продължаваме утре, ако желаеш.
Още при представянето на казуса ivan2 казва:....Попитал го какво прави, а извършителя отвърнал, че е намислил да предаде тези неща за желязо, т.е. издал се, че ще ги краде, защото толкоз му бил акъла. Но то и било очевидно, че той наистина възнамерява да ги краде.
За какво си говорим ние двамата?
Ако това е казусът, мисля, че в изложеното е отговорът.

Здравей,на линия съм,респективно-оздравях :D

Виж,няма да стигнем до консенсус.Този разговор е само за маса с червено вино,сачета и шишлици :lol:

Пак казвам,не е важно какво си мисли деецът и какво е казал.Има значение само какво казваш пред Съда.Важното е какви действия е предприел,а действията му предхождат приготовлението,дори да е искал да ги краде.

Добре,отговори на следния въпрос,относно условията,които той създава.

Кои по-точно действия,които извършва деецът, го улесняват за извършване на намисленото престъпление,за да е налице "условие"?

Но не отговаряй-преместил ги е,защото ако го кажеш,трябва да докажеш,че с това преместване,някъде из двора,той се е подпомогнал.

Имало и готини хора във форума(визирам may_baych2002).

То има още,но те се броят на десетте ми пръста.

Но за сметка на това е пълно с омраза :P
Гост

Предишна

Назад към Наказателно право