начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Пълномощно

Казуси за недвижими имоти

Пълномощно

Мнениеот Adrenal2 » 12 Дек 2007, 10:13

Как се анулират пълномощни?
Има ли наредба или закон, който да уточнява вида, сроковете и давността на пълномощните?
Длъжен ли е упълномощения да уведоми пълномощника за вида на акциите, които възнамерява да предприеме по пълномощното, и какви действия е извършил по точките, даващи му права за това?
Ако например продаде или закупи недвижим имот-собственост на пълномощника, длъжен ли е да го извести - писмено или устно, длъжен ли е да му предаде документите за извършеното по имотите?
Adrenal2
Младши потребител

Мнениеот rts » 12 Дек 2007, 10:55

Трябвало е преди да давате някому пълномощно да си зададете този въпрос и да се консултирате с адвокат.
В зависимост от пълномощното могат да се предприемат различни действия за защитата Ви.
Искренно Ви съветвам да посетите адвокат.
rts
Активен потребител

Мнениеот Adrenal2 » 12 Дек 2007, 11:05

Само чрез адвокат ли може да стане това анулиране на пълномощни?
Adrenal2
Младши потребител

Мнениеот barri » 12 Дек 2007, 11:33

ами ако можехте сам нямаше да сте тука и да задавате такива въпроси, нали така????
barri
Потребител

Мнениеот edeam » 13 Дек 2007, 10:11

скъпа KCN_kg
докога ще продължаваш да пишеш глупости в мненията на хората?това е форум за взаимопомощ и такива бездарници като теб нямат място в него.имам чувството че по цял ден висиш в нета и се чудиш къде и каква глупост да напишеш.
тук пишат обикновени хора със своите проблеми,а ти допълнително наливаш масло в огъня с твоите безмислени и безполезни коментари,целящи единствено натрупване на повече мнения.ако някой обикновен човек зададе въпрос твоя съвет е-обърнете се към адвокат.ако юрист обаче попита нещо за теб той е некадърник.е тогава кой може да пише тук според твоите критерии?
ако тук модовете не си затваряха очите отдавна щеше да получиш забрана да избиваш комплексите тук.
нарочно мнението е на ТИ,тъй като ти не заслужаваш моето уважение.
микой персонално не е искал твоето мнение,за да бъдеш крайна инстанция дали хората ще се обърнат към адвокат или не

П.П-моля тоя път модовете да ми оставят мението подълго да могат повече хора да го видят
edeam
Младши потребител

Пълномощно

Мнениеот Adrenal2 » 13 Дек 2007, 12:27

Изумяват ме отговори като"иди на адвокат", и "ако можеше сама да го направиш нямаше да питаш в този форум". Този форум е за взаимопомощ и инфантилни отговори не ми трябват. Ако имах парите за да заплатя таксата на адвокат, нямаше да питам тук. Това ми е отговора. Но при пенсия от 120 лева на месец ми отговорете кога ще събера сумата от 250 лв за да платя на адвокат и всички разходи, които трябва да се заплатят отгоре за проверки и справки. Това означава, че три месеца не трябва да ям, да плащам ток,вода, телефон и други консумативи в годината, за да мога да си защитя правата. Някой да се е замислил за това? Защо тези които имат пари имат и права, а тези които имат недвижими имущества, но вече са на пенсия, нямат възможност да се защитят от лакомията и алчността.
Мога да допълня само, че изисква много труд, енергия и самодисциплина за да си честен човек, но да си нахален, злобен и алчен е въпрос само на една емоция-само на едно усилие и е лесно да се подадеш на нея - за това не се изисква нито разум, нито дисциплина на чувствата, нито усилие на волята.
И когато беззащитните търсят отговори от знаещите и можещите, не е необходимо да ги иронизирате, за да покажете превъзходство, защото знанието се придобива, но финеса и добротата се носят в сърцето от рождение.
Специални благодарности на ЕДЕАМ за защитата и добронамереността, която прояви към мен.
Адренал2
Adrenal2
Младши потребител

Мнениеот jojobba » 13 Дек 2007, 13:29

Голямо заяждане :-) Големи лични драми в този форум :-)
Адренал 2 - просто отиди при нотариуса, който ти е заверил пълномощното, той ще ти напише и завери оттеглянето. Естествено оттеглянето е хубаво да бъде съобщено на упълномощения, въпреки че след тази дата действията му са недействителни.
За съжаление и нотариуса ще си вземе таксата за оттеглянето.

А ако искате да проверите какво от имуществото Ви някой е продал с пълномощното, което сте му дали - наравете си справка по ЕГН в служба по вписванията - там ще излезе всичко!

Успех
jojobba
Младши потребител

Пълномощно

Мнениеот Adrenal2 » 13 Дек 2007, 14:04

Ей този отговор ми трябваше. Незнаех как да формулирам молбата си. Ходих няколко пъти при различни нотариуси, но те не знаеха какво точно да направят. В повечето случаи ми отговаряха, че не може да се разваля пълномощно (вечно е); че ми е необходим адвокат; или че пълномощните са невалидни след една година от издаването им и не трябва да правя нищо; че ако няма упоменат срок за валидност на тях са вечни и не могат да се развалят. Изобщо, колкото нотариуса, толкова и отговора.
Adrenal2
Младши потребител

Мнениеот novata » 13 Дек 2007, 14:12

jojobba написа:Голямо заяждане :-) Естествено оттеглянето е хубаво да бъде съобщено на упълномощения, въпреки че след тази дата действията му са недействителни.

Ха! "Хубаво" било! Малеееееееей...
novata
Младши потребител

Мнениеот barri » 13 Дек 2007, 14:15

Бил си при нотариус и той ти е казал, че не знае какво може да се направи??? Ами ако си се държал толкова нахално колкото и тука, пак добре, че не са те изхвърлили с ритници. По-горе колегата ти е пейстнал извлечение от закон,ама кой гледа. Може би и във връзка със земеделската земя получихте инфантилни отговори??
barri
Потребител

Мнениеот Adrenal2 » 13 Дек 2007, 14:45

-"Ами ако си се държал толкова нахално колкото и тука, пак добре, че не са те изхвърлили с ритници. По-горе колегата ти е пейстнал извлечение от закон,ама кой гледа. Може би и във връзка със земеделската земя получихте инфантилни отговори??"-

Да бе, този който търси отговори е нахален, а пък този който си изкарва хляба с отговори на въпроси може да раздава ритници на питащите за да си спечели паричките, дори и да не знае отговорите.
Adrenal2
Младши потребител

Назад към Имотни казуси