начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Абсурдна ситуация

Казуси за недвижими имоти

Абсурдна ситуация

Мнениеот darkz » 08 Дек 2007, 16:06

Не съм юрист, за това моля да бъда извинен ако има неточности, но казусът е следния: Преди около 6-7 години закупихме от един съсед в другия вход неговото мазе (знам, че към жилището трябва да има сервизно помещение , но освен мазе към апартаментите има и тавански стаи, така че в това отношение няма пречка). Сделката мина през нотариус, подадохме всички видове декларации в общината и до момента сме плащали данък на въпросния имот. Проблем възникна, когато тази година поисках да отделя имота на собствена партида за електроенергия (до момента се захранваше от електромера на съседа и понеже не го ползвах нямаше проблем) . В електроразпределителното дружество ми казаха, че имота трябва да има собствен статут и ме пратиха в общината. Там пък ми заявиха, че такова нещо не може да стане, защото мазе не можело да съществува самостоятелно и трябва да му сменя статута.
Въпросът ми е: задължително ли е да сменям статута на имота за да му изкарат партида е енергото и защо когато трябва да плащам данъци този имот може да е самостоятелен, а в друг случай не може
darkz
Нов потребител

Re: Абсурдна ситуация

Мнениеот iwanow » 14 Дек 2007, 01:38

darkz написа:В електроразпределителното дружество ми казаха, че имота трябва да има собствен статут и ме пратиха в общината. Там пък ми заявиха, че такова нещо не може да стане, защото мазе не можело да съществува самостоятелно и трябва да му сменя статута.
Въпросът ми е: задължително ли е да сменям статута на имота за да му изкарат партида е енергото и защо когато трябва да плащам данъци този имот може да е самостоятелен, а в друг случай не може

A?" casus belli"
:evil: Да правилно са ви казали трябва да се смени стаута на въпросното помещение, процедура от която могат да ви побелеят косите и да ви олекне джоба: то са проекти, съгласувания, становища, разрешителни и .... :roll:
Плащането на данъци е здължение ! :idea:
Има и по лесен вариант който навярно са ви предложили от Ел. д-вото: Вторичен електромер на вашия, необходим ви е само првоспособен елтехник за изпълнение и материали.
iwanow
Потребител

Назад към Имотни казуси