начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Заведено дело за имот

Казуси за недвижими имоти

Заведено дело за имот

Мнениеот ani_zaharieva » 15 Яну 2008, 12:26

Накратко казуса е следният:
На 25.10.2007 година подписахме предварителен договор за продажба на жилището ни в Обеля-2 (110 кв.м 4 ст.за 56 000 евро) Краиният срок на този договор беше 30.11.2007-незаверен нотариално ако е важно това.Получихме от купувачите капаро 5 600 евро,с което платихме комисионна на посредника ни 2,5% и капарирахме 2 малки жилища в провинцията.Купувачите чакаха да им отпуснат кредит от банка,за което започнахме да представяме куп документи,последният данъчната оценка дадохме на 14.112007-19 дни след пр.договор.(останаха 16 дни до сделката)Когато наближи датата на изповядването започна психически тормоз върху нас от страна на купувачите,че банката не им отпуска сумата и ние сме длъжни да подпишем анекс за още 1 месец,за които период ние си губиме капарото на 2 места а цените скачат.Т.е. искаха да се съгласим да излезем на чиста загуба от всичко,че и да намалим цената на 50 000 евро.Заплашваха ни,че има начин да се сдобият с имота на база капарото ако не склоним.Маика ми,която е с 2 инсулта и е семейното и жилище се притесни,че остава на улицата.Изчакахме датата 30.11.2007 година и пуснахме имота отново за продажба.Цената беше атрктивна за пазара 60 000 и за 2 дни се намери нов купувач.На 3.12.2007 пуснахме ново удостоверение за тежести и на 4.12 2007 изповядахме сделката.Сега завеждат дело срещу нас ,с искане да върнем капарото в двоен размер.Капаро,което се стопи в чакане и неуредици.
Моля ви кажете ни какви права имаме и как да излезем от тази ситуация.Докога хора,които са били неизрядни през цялото време ще ни тормозят и съдят.Засега крия тези проблеми от маика ми (макар,че е титуляр на жилището)защото това ще я убие.Ще се опитам аз да я представлявам в съда.Помогнете ми със съвет.
ani_zaharieva
Нов потребител

Назад към Имотни казуси