начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Помогнете!Съдят ни за нива!

Казуси за недвижими имоти

Помогнете!Съдят ни за нива!

Мнениеот vixrushka » 15 Яну 2008, 10:09

Купихме място от една баба,сега след 5-6години се оказва,че тя имала наследници и те ни съдят за половината място.В удостоверението,което ни беше издадено от кметството на селото пише,че само тя е наследник.Сега след толкова години се оказва,че има внуци от починалия син.Помогнете ми със съвет,какво да правя,имат ли наистина дял?Благодаря предварително на отзовалите се.
vixrushka
Нов потребител

Мнениеот punisher » 15 Яну 2008, 10:49

Само не мога да разбера кого се опитвате да убедите с това-“в удостоверението пишеше,че тя е единствен наследник”.Или на вас така ви се е искало.А може би да сте минали по старо удост.за наследници.А да не говорим за нотариуса,който ви е снабдал с нот.акт как е проверил страните по сделката.
Готина житейска ситуация за ревандикация..Да не се окаже,че след още 5-6г- нивичката ще има и вещна тежест::)))).
По принцип безплатни консултации се дават на материално затруднени лица.А вие щом си купувате нивичка,едва ли сте точно от тези.
Мале-само да не се окаже,че вие сте знаели за другите наследници.Ще си платите и като недобросъвестен владелец та дрънка.
punisher
Потребител

Мнениеот vixrushka » 15 Яну 2008, 11:19

Не знам с какво съм заслужила злобното отношение,може би аз съм си виновна понеже не разясних ситуацията,а тя е следната:Нивата е била на баба ми на баща и ,но при връщането на земята е записан всичкия имот на брат и (не знам защо).Тази нива ние я работим от 10 години,тои ни я даде като компенсеция,че не претендираме за останалия имот(за съжаление без документ).Той имаше двма сина,те починаха преди него,след тях почина и той,остана само жена му.Тя реши,че ще ни даде да имаме спомен от прадядоси,незнам защо предпочете със покупко продажба,може би е мислела,че така няма да има друг претенций.Просто всичко е объркано,една част от нивата е неина,а другата част на баба ми на брат и ,но поземлената комисия ги е събрала на едно място и ги е записала на баба ми на брат и.От целия им имот ние нямаме нищо друго освен тази нива от 1800кв.м.Какво ще кажете сега. А за наследниците остава всичко друго,а то не е малко повярвай те.
vixrushka
Нов потребител

Мнениеот punisher » 15 Яну 2008, 11:33

Няма злоба,а има борба за оцеляване в общество,в което всеки гледа да те “скруска”
Е това вече е нещо.А съобразно новите факти,аз поне не се наемам да говоря “какво да правите” без да видя документите.Че виж накрая се оказали и други неказани обстоятелства.
Един безплатен съвет ще ви дам-не задавайте въпроси,които дори и не можете да формулирате.Пример: “Помогнете!Съдят ни за нива!”.Какво да ви помогнем.Ние не сме лекари.По-правилно е : Как да се защитим при така развилата се за нас ситуация???
Защото в правото един не правилно зададен въпрос променя квалификацията на ситуацията.
punisher
Потребител

Мнениеот balachev » 15 Яну 2008, 11:42

освен да се направите на луди и да претендирате за придобиване по давност, друго без да съм видял документите и вярвайки на думите ви не се сещам. А, и другото много важно - НАЕМЕТЕ СИ АДВОКАТ! Форумът няма да ви спечели делото
balachev
Младши потребител

Мнениеот vixrushka » 15 Яну 2008, 13:17

Въпросът е на колко имат право?Говорих с двама адвокати и двамата ми казаха различни неща.Имало нов закон от 12.2007г.,които им давал правото на половината-каза единия адвокат,а другия,че имат право на1/3.Кое е вярно като се има в предвит,че бабата ни е"продала" нивата,след като,първо е починал бащата на наследниците(най-големия син),после брат му и на края баща им.Единия адвокат каза,че според датите,когато са починали имат право на 1/3,а другия според новия закон на 1/2,кое е истина?
vixrushka
Нов потребител

Мнениеот barri » 15 Яну 2008, 15:37

дори и да има хора, които могат да ви помогнат, това няма как да стане, без да се видят документите...
barri
Потребител

Назад към Имотни казуси