начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

молба за помощ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

молба за помощ

Мнениеот tora2007 » 25 Яну 2008, 20:07

Моля Ви за малко информация.Случаят е следен:През септеври месец имахме сключен договр с една фирма да ми направи обзавеждане на кухня.По договор срока за изпълнение е 30дни , заплащането 50% при подписване на договора и останалата част при монтирането. В договора е записана и цялата сума която дължа.Поръчкатат беше забавена с 20 дни , като дойдоха да я монтират повечето шкафове не пасваха и се наложи цялата кухня да се преработи за което в крайна сметка не получих това което съм поръчала.Ходих в магазина след това разговарях с управителя на фирмата и му казах че ще потърся съдействие от Агенцията за защита на потребителите.Тогава той започна да се ми се мазни по телефона само и само да не ходя при потребителите щял да ме компенсира с останалата част от сумата да бъде за негова сметка.Днес получавм призовка че ми е повдигнато обвинение от тази фирма. Една молба в която управителя иска от съда да му бъде назначена техническа експертиза за да докаже че обзавеждането в къщи е монтирано .И най-интересното че е приложил копие на договора заверено с печат и подпис "Вярно с оргинала" но на първата страница на договора където си пише сумата на която излиза обзавеждането сумата е сменена в оргиналния договор който е в мен с касовата бележка от авансовата вноска по договора пише една сума която си е реална а в това копие което той е представил пред съда сумата е по- висока с хиляда лева.Естественно веднага потърсих адвокат но има час за понеделник а аз нямам търпение да разбера какви последствия може да има за мен .А забравих да отбележа че и в още един документ е добавял на ръка че дължа още 1000лв за механизми а в оргиналния документ това уточнение го няма .Моля Ви дайте мнение по въпроса че ще се побъркам до понеделник .Благодаря на всички
tora2007
Нов потребител

Re: молба за помощ

Мнениеот Clavdivs. » 25 Яну 2008, 20:24

tora2007 написа:а аз нямам търпение да разбера какви последствия може да има за мен .

В най-лошия случай да ви осъдят за сумата посочена в исковата молба...

Независимо, че са Ви "повдигнали обвинение" няма да ходите в затвора :wink: Споко това е шега.

Успокойте се и в понеделник като го обсъдите с адвоката ще Ви се поизясни това-онова.

И пак казвам - спокойно! Купете си бира /в нея има ендорфини/ и имайте предвид, че в съда не ядат хора /пици и дюнери обаче със сигурност/.

Наздраве!
Clavdivs.
Потребител

Назад към Наказателно право