начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Проблем със съсед

Казуси за недвижими имоти

Проблем със съсед

Мнениеот NIKE_3D » 18 Мар 2008, 17:37

Имам следния проблем:Имам построен гараж в двора си,но е залепен за оградата.Гаража е там от далги години но не съм го ползвал.Купих си автомобил и сега съседа ми прави проблеми за гаража.Имаше проблеми и преди години и се наложи на преместя гаража.Сега съм с два автомобила и трябва да използвам изоставения.На какво разтояние трябва да е гаража от оградата или ако е залепен на каква височина.Изискват ми планове за построиките в двора, а гаражат ми няма план.

Благодаря предварително.
NIKE_3D
Нов потребител

Мнениеот Karakochev » 18 Мар 2008, 19:43

А що за "гараж" е този гараж след като го местите нагоре-надолу ?
Karakochev
Потребител

Мнениеот NIKE_3D » 19 Мар 2008, 00:23

гаражите са два.Проблемния гараж е с около 30-40 см. по-висок от оградата.Наклона на покрива е към нашето дворно място, разположението му е такова,че по никакав начин не може да прави сянка в нвговото дворно място,ако вали водата се стича в моя двор, не къртя, не копая основи.Покрива е укрепен с греди, така че да не натоварва оградата.Аз просто искам да си вкарвам колата,за да не седи отван(пазя е от хулигани) и не мога да разбера защо се заяжда.Минаха около 3-4 месеца откакто съм я купил все там я паркирах и нищо не е казал.Лично на мен нищо не е казвал, да се оплаче ако му преча с нещо, ами направо ми идва призовка.Как да си спася гаража.

Благодаря Ви предварително.
NIKE_3D
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 19 Мар 2008, 13:20

Ето няколко момента върху които да помислите:Гаража има ли разрешение за строеж?Кога е построен?Има ли предвиждане за него в ПУП-а?От какво е построен?
Ако имате разрешение за строеж няма проблеми.Но, ако нямате /а май, май е така/ тогава става интересно...И ще трябва да потърсите отговорите на зададените по-горе въпроси.
georgi07
Потребител

Мнениеот naughty » 19 Мар 2008, 15:37

и една идея: за поставяне на гаражна бетонна клетка главоболията в общината са ЗНАЧИТЕЛНО по-малко защото представлява преместваем обект. Бутни стария гараж и си извади от общината документ за поставяне на клетката

http://www.sofiacouncil.bg/inc/print.ht ... ance&id=80
naughty
Потребител

Назад към Имотни казуси