начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Продажба на недв. имот

Казуси за недвижими имоти

Продажба на недв. имот

Мнениеот Liamar » 03 Апр 2008, 15:14

Колеги ДСИ,ЧСИ, имам въпрос при публичната продан на недвижим имот първоначалната цена 50 % ли е от оценката на вещото лице или това се прилага само при продажба на дв. вещи, както правят някои колеги /макар да мисля, че не правилно/, тъй като изрично чл. 485 препраща към чл. 468 от ГПК. Каква е тази новост не рабрирам така излиза, че при втора продан ще продаваме на 30 % от цената, която е определа, което е пълен абсурд! Вие как мислите?
Liamar
Младши потребител

Re: Продажба на недв. имот

Мнениеот REVOLUTION » 03 Апр 2008, 15:21

Liamar написа:Колеги ДСИ,ЧСИ, имам въпрос при публичната продан на недвижим имот първоначалната цена 50 % ли е от оценката на вещото лице или това се прилага само при продажба на дв. вещи, както правят някои колеги /макар да мисля, че не правилно/, тъй като изрично чл. 485 препраща към чл. 468 от ГПК. Каква е тази новост не рабрирам така излиза, че при втора продан ще продаваме на 30 % от цената, която е определа, което е пълен абсурд! Вие как мислите?

Не съм ДСИ и ЧСИ , но не виждам друго тълкуване при изричнят текст на ГПК.ПП се обявява на цена 50% от оценката.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот geosg » 16 Апр 2008, 09:39

Здравейте!
Моля, кажете ми коя инстанция следи действията на СИ и ЧСИ?
Конкретно: ако в обявлението за търг на НИ не са цитирани коректно членовете от новия ГПК, а се позовава на стария ГПК и когато цената на проданта е обявена 100% от оценката, а не 50%, както е по влезлия от 01.03.2008 ГПК.
Благодаря Ви предварително!
geosg
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 16 Апр 2008, 09:55

geosg написа:Моля, кажете ми коя инстанция следи действията на СИ и ЧСИ?

Действията на ДСИ и ЧСИ ги следят заинтересованите лица ... ако някой нещо не му харесва - жалби до съда ...
inspectora
Активен потребител

Назад към Имотни казуси