начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

дарение, което после ми го взимат

Казуси за недвижими имоти

дарение, което после ми го взимат

Мнениеот M_Schumacher » 04 Апр 2008, 16:20

Беше ми направено дарение на имот преди около 3 месеца. За да го пригодя за живеене съм инвестирал до момента около 6000лв. Впоследствие неразбирателствата с дарителя станаха огромни и ме плашат, че ще си взема имота. Имат ли право на това и ако да, мога ли да претендирам за вложените от мен инвестиции?
M_Schumacher
Младши потребител

Re: дарение, което после ми го взимат

Мнениеот Melly » 04 Апр 2008, 16:36

M_Schumacher написа:Беше ми направено дарение на имот преди около 3 месеца. За да го пригодя за живеене съм инвестирал до момента около 6000лв. Впоследствие неразбирателствата с дарителя станаха огромни и ме плашат, че ще си взема имота. Имат ли право на това и ако да, мога ли да претендирам за вложените от мен инвестиции?

Какво означава "неразбирателствата с дарителя ми станаха огромни и ме плашат...." Подайте повече инфо
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 04 Апр 2008, 16:37

Чл. 227. Дарението може да бъде отменено, когато дареният:
а) умишлено убие или се опита да убие дарителя, неговия съпруг или негово дете, или е съучастник в такова престъпление, освен ако деянието е извършено при обстоятелства, които изключват наказуемостта;
б) набеди дарителя в престъпление, наказуемо с лишаване от свобода не по-малко от три години, освен ако набедяването се преследва по тъжба на пострадалия и такава не е подадена, и
в) отказва да даде на дарителя издръжка, от която той се нуждае.
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот barri » 04 Апр 2008, 16:37

зависи какво разбирате под "неразбирателства с дарителя"
barri
Потребител

Мнениеот M_Schumacher » 04 Апр 2008, 16:43

неразбирателствата идват от там, че хората за възрастни и разликата в поколението си казва думата. Започнахме да се караме все по-често и от там дойдоха и заплахите, че щели да ми вземат имота.
M_Schumacher
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 07 Апр 2008, 15:00

Мен лично ме съмнява, че е спазена формата на това "дарение" :D
inspectora
Активен потребител

Назад към Имотни казуси