начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

вещно право на ползване

Казуси за недвижими имоти

вещно право на ползване

Мнениеот chitta » 13 Апр 2008, 21:02

Здравейте,
Не съм се включвала,но чета във форума нещата,които се дискутират. Имам един въпрос, ако можете да ми отговорите, ще съм благодарна. Случая е следният: мъж и жена се развеждат,като бащата приписва апартамента си на сина си(който тогава е бил на 15г) с вещно право на ползване -пожизнено. В случая майката се явява на гости при сина си,понеже тя живее в апартамента.Как може момчето,което е вече пълнолетно, но иска да живее в друга държава, да направи така,че майката да не остане на пътя....възможно ли е тя да живее под наем при сина? В случая бащата не би могъл да я изгони,понеже той си живее другаде....не може синът и да продаде апартамента,понеже кой би купил апартамент с такава тежест. Обръщам се към всички във форума, какво е вашето мнение по въпроса?
Всичко добро!
chitta
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 13 Апр 2008, 21:31

Ако правото на ползване е запазено за бившия съпруг, не само майката е на гости, но и сина. Последния не може да се разпорежда с ползването - държането на веща.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот chitta » 14 Апр 2008, 10:56

Благодаря Ви много за съдействието. Всичко хубаво:)
chitta
Младши потребител

Назад към Имотни казуси