начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Криминална регистрация във Великобритания. Проблеми?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Криминална регистрация във Великобритания. Проблеми?

Мнениеот aston » 28 Апр 2008, 10:20

Миналата година в Англия ми се случи следната ситуация Бях обвинен в кражба от магазин Отведен бях от полицията след престои там записване на показания и други процедури откриване на досие даже и взимане на отпечатаци ме пренудиха да заплатя някакви административни такси нещо като глоба Много се претиснявам дали при Евентуално отиване от България в Англия тук на летището или там биха ми създали някакви проблеми Дано някои ми даде отговор де

Заглавието на темата е променено от мен с оглед по-голяма информативност. Обстоятелството, че е Великден, ме възпря да "дам някакъв съвет" на питащия...... но празниците свършват..... При пускане на още една тема с подобно безумно заглавие /подобно и на пуснатата в раздел "Право на ЕС" питащият ще бъде "регистиран" и в Лекс-а :evil:

Clavdivs.
aston
Нов потребител

Мнениеот Clavdivs. » 28 Апр 2008, 10:53

http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=28402&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ето тука има няколко идеи как да разберете дали "ще има проблеми" с излизането от Република България.... да не изгорите с билета до Англия де ...

Наздраве!
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот aston » 28 Апр 2008, 11:04

Бях разгледал и този форум но да ти кажа няма нещо конкретно което да ми помогне освем закона работата е там че в Англия беше ми наложена глоба след което си я платих освем това на скоро ми пратиха работна карта и другата седмица евентуално ми предстои заминаване тези справки в О Д Полиция някои знае ли за колко време ги изкарват
aston
Нов потребител

Мнениеот Clavdivs. » 28 Апр 2008, 11:09

Ами да Ви кажа аз от тези две идеи - за справката и за пробното преминаване на КПП по-конкретно не виждам какво може да е? Хакерско влизане в системата на гранична?

Вие си знаете де ....
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот aston » 28 Апр 2008, 11:16

А когато ти налагат такава пренудителна мярка длъжни ли са да те информират по някакъв начин или разбираш едва когато решиш да напуснеш страната
aston
Нов потребител

Мнениеот aston » 29 Апр 2008, 18:56

нещо по конкретно ли имаиш предвид като казваш че ще обяснат на границата казах ли че тази глоба би следвало да е административна мярка все пак
aston
Нов потребител

Мнениеот aston » 29 Апр 2008, 19:01

Нещо по конкретно ли имаш предвид като казваш ще ти обяснят на границата казах ли че тази глоба би следвало да е административна мярка все пак
aston
Нов потребител

Мнениеот megi_law » 29 Апр 2008, 21:44

Не се притеснявайте за досие в Англия.Моя позната допусна пътен инцидент вАнглия със смърт по непредпазливост-осъдиха я с глоба и лишаване от правоуправление за 1 година.При досъдебното производство дори нямаше забрана да напуска Англия.След делото се прибра в България без препятствия,впоследствие отново замина за Англия,защото е студентка там.Въпреки че Ви отговарям с практиката,все пак сме В ЕС и никой не е застрахован от извършване на престъпление,английските закони за строги ,но ръката на техния закон се простира и до България.
megi_law
Младши потребител

Мнениеот aston » 29 Апр 2008, 22:44

Претисняваме това че прочетох в Закона За Българските Докумети За Самоличност че може да бъде наложена принуудителна административна мярка при нарушаването на друга страна Даже днеска ходих да си правя справка дали ми е наложена такава След което минах и през адвокатка на консултация която ми каза че тези справки винаги не са точни имало е случаи при които някои отива да си прави при което се опитва да излезе от страната и тогава му казват че му е наложена такава мярка Вашата позната кога е имала това дело в смисъл че е налагана някаква поправка на закона и ако е от преди е нямало как да е ограничат с пътуването и благодаря че ми дадохте някаква информация все пак
aston
Нов потребител

Мнениеот Clavdivs. » 30 Апр 2008, 00:03

aston написа:........че тези справки винаги не са точни имало е случаи при които някои отива да си прави при което се опитва да излезе от страната и тогава му казват че му е наложена такава мярка ....

Ами аз не случайно в онази тема съм препоръчал стария изпитан метод с пробното минаване на КПП... ама пусто "Справка" звучи тъй по-джиджано.....
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот aston » 01 Май 2008, 10:02

При вадене на Свидетелство За Съдимост тази принудителна мярка ще излезе ли
aston
Нов потребител

Назад към Наказателно право