начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Неизбежна отбрана.Проблеми.Грешки на Окръжните съдилища.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот system » 25 Май 2008, 09:37

hasplu написа:хмммм - айде да подходим идиотски - моля г-н Николов да изброи признаците на престъпление, съгласно чл. 9, ал. 1, останалото е чесане на езици....

може и да ги изброява с 1, 2, 3 , 5 , 10, 14 , 20.....

Ооо, трудна работа за господин Николов. Нали първо трябва да прехвърли литературата за (колко беше) лева, за да намери къде го пише :wink:
Да му пуснем един джокер - ДВ от 1968 г., да търси между първите 30 броя :wink:
system
Активен потребител

Мнениеот Гост » 25 Май 2008, 13:43

REVOLUTION написа:
advokat_nikolov написа:Друго е при чл.12 ал.4

Вече деянието тук е общественоопасно и затова се обръщаме към субективната страна на престъплението.Тук вече извършеното е невиновно,но е общественоопасно.

Деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана поради уплаха и смущение е общественоопасно,но е невиновно извъшено,защото тук имаме престъпление от обективана страна,но пък липсва престъпление от субективна страна.

Да живее Наказателното право. :D

Ех , Николов , Николов , млад си още…..искаш да покориш света :lol: , но ще мине време и ще разбереш истинските неща от живота :wink: ………………. :lol: междодругото маркираното в червено от мен е грешно.Помисли си защо?Дори няма нужда да се обръщаш към скъпоструващата литература за хиляди левове , в закона е ясно написано!

О,да,колега,просто съм се объркал.Съжалявам!

Това деяние е общественоопасно!И правилно великият Върховен съд допуска срещу такова деяние неизбежна отбрана/както и при превишаване на нейните предели/

Но поради психическото състояние на дееца,законодателят е преценил,че вината тук е твърде незначителна,че да се търси наказателна отговорност от дееца.

В този случай-деецът се обявява за виновен и се освобождава от наказателна отгояворност.

Sarkis_999 каза:

"п.п Г-н Николов вашето поведение много ми напомня на държането на вашия колега от ЮЗУ - Крис_матурата. Тва си е болест вашето. Много високо летите , дано да имате парашути".

Ето я правилната квалификация.И се радвам,че най-сетне има човек,който ме разбра!

Това нашето с Крис си е болестно състояние! Липсва умисъл в действията ни.Просто сме си такива по природа!

Браво,Саркис,че си ме опознал,и че си разбарал на никой не мисля лошото,нито се надувам/просто съм си такъв/
Гост

Предишна

Назад към Наказателно право