начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Процедура от ДПП към НА.

Казуси за недвижими имоти

Процедура от ДПП към НА.

Мнениеот man4eva » 29 Май 2008, 23:31

Здравейте,
Моля да ме извините предварително, ако този казус е разискван и сега го повтарям.
Ситуацията е следната: Баща ми има Договор за продажба на държавен имот по реда на Наредбата за държавните имоти от 1990г Води се на баща ми и на майка ми, която почина!
Та на въпроса: Как може да си искара Нотариален акт? И колко ще трябва да се плати на нотариус?
Зная че трябва да се извади Данъчна оценка от общината и удостоверение за наследници.
man4eva
Нов потребител

Мнениеот man4eva » 30 Май 2008, 10:17

Зная че този договор по принцип върши работа на НА. Но при всички абсурси в България, се притеснявам да не гласуват някой закон, и ако нямаш НА да те изхвърлят на улицата и да ти вземат жилището в полза на държавата. :roll:
man4eva
Нов потребител

Мнениеот man4eva » 03 Юни 2008, 10:33

Май никой няма да ми отговори колко би ми струвало да си извадя Нотариален Акт :(
man4eva
Нов потребител

Мнениеот daris » 03 Юни 2008, 11:07

man4eva написа:Май никой няма да ми отговори колко би ми струвало да си извадя Нотариален Акт :(
Таксите за снабдяване с нотариален акт се определят въз основа на данъчната оценка на имота. Едва след като се снабдите с нея, е възможно да бъдат изчислени. Вашите документи за собственост са посоченият договор за продажба по НДИ и удостоверението за наследници.
daris
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 03 Юни 2008, 14:03

Нотариален акт не Ви е необходим. Дори и вписване не се правеше за тези актове тогава. Но ако някой колега Ви е посъвотвал да си "извадите "такъв , просто е решил да изкара някой друг лев. Новият Ви нотариален акт няма да се ползва с по-голяма сигурност отколкото договора. Другото е , както е казал Алековия герой:"Имал си бол пари, дал си."
sunrise
Активен потребител

Мнениеот karelia79 » 16 Юли 2008, 09:28

Абсолютно съм съгласна с меннието на sunrise. Няма никакъв смисъл.
karelia79
Потребител

Назад към Имотни казуси