начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

безвъзмездно право на строеж 1975г.

Казуси за недвижими имоти

безвъзмездно право на строеж 1975г.

Мнениеот mimon » 03 Авг 2008, 16:15

Здравейте, колеги.
Имам следния казус-възможно ли е с разпореждане на МС на НРБ през 1975г. да се учреди безвъзмедно право на строеж върху държ.земя на друга държава. Това ли е била формата, защото имам такова разпореждане, но чл.15 на ЗС /изм.ДВ, бр.87 от 1974г./ казва, че право на строеж върху дъжавна земя, може да се отстъпва безвъзмезно в случи и при условия, определени от МС, но не мога да намеря акт на МС, който да урежда тези условия. Дали формата не е била постановление на МС?
mimon
Младши потребител

Re: безвъзмездно право на строеж 1975г.

Мнениеот donna » 05 Авг 2008, 21:09

mimon написа:Здравейте, колеги.
Имам следния казус-възможно ли е с разпореждане на МС на НРБ през 1975г. да се учреди безвъзмедно право на строеж върху държ.земя на друга държава. Това ли е била формата, защото имам такова разпореждане, но чл.15 на ЗС /изм.ДВ, бр.87 от 1974г./ казва, че право на строеж върху дъжавна земя, може да се отстъпва безвъзмезно в случи и при условия, определени от МС, но не мога да намеря акт на МС, който да урежда тези условия. Дали формата не е била постановление на МС?

Сигурно е с някое постановление , но ти опиши вс. което имаш така на рекъл казъл иди го намери.
donna
Старши потребител

Назад към Имотни казуси