начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Нова вещ ?!

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот pokerman » 01 Сеп 2008, 22:52

Да имаме спор с колеги :) Благодаря на всички за мненията. Но някое и друго няма да е излишно :) Междудругото не разбрах Мели на какво мнение си ? Същия ли е телефона или друг ?
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот Melly » 02 Сеп 2008, 14:09

pokerman написа:Да имаме спор с колеги :) Благодаря на всички за мненията. Но някое и друго няма да е излишно :) Междудругото не разбрах Мели на какво мнение си ? Същия ли е телефона или друг ?

Рokerman, аз пък не разбрах дали вече ОФОРМИ собствено мнение по поставения от теб въпрос, след като всички дружно се пънахме да излагаме аргументи ЗА и ПРОТИВ.

Сподели, и аз ще споделя отново с оглед допълнителната информация :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот pokerman » 02 Сеп 2008, 15:27

За мен телефона е друг.
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот narina » 02 Сеп 2008, 15:52

Присъединявам се към мнението, че имаме нова вещ, да не повтарям аргументите за естеството на вещта, техн.хар-ки и т.н.
Но считам, че сме в хипотезата на чл.95(1)"Когато вещта е изработена от материали, които принадлежат на различни собственици, собственик е този, на когото принадлежи главния материал", от което пък следва, че вече друг ще бъде собственик на "остатъка" от първоначалния моб. апарат /капак, дисплей, батерия и т.н./, освен ако не е регулирано вече кой придобива правото на собственост.
Аватар
narina
Потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси