начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Съвкупност или поглъщане?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот mishi_83 » 14 Сеп 2008, 15:10

advokat__nikolov написа:
Към Миши: Писал съм поне 10 пъти колко съм имал и по двете.

Прости ми невежеството.. явно съм пропуснал темата 8)
Попитах, защото твой колега ми каза, че си скъсан на ОТП, а по Полицейско право имаш - 4 :shock:

Та реших, че се майтапи.. предполагам и по двете имаш - 6 8) :wink:
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 16:47

mishi_83 написа:
advokat__nikolov написа:
Към Миши: Писал съм поне 10 пъти колко съм имал и по двете.

Прости ми невежеството.. явно съм пропуснал темата 8)
Попитах, защото твой колега ми каза, че си скъсан на ОТП, а по Полицейско право имаш - 4 :shock:

Та реших, че се майтапи.. предполагам и по двете имаш - 6 8) :wink:

По ОТП се явах с знаията ми, които имах преди да влеза да уча право.Въобще и зор не съм си давал.

А по полицейско писах от учебника на Арабаджийски, когото Марков мрази.

Аз, разлика от много хора-не съм и думичка преписал и се гордея със себе си !
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 17:34

ОООООООООООООООООООООО казали са ти че съм скъсан

От първия път го взех тоя лесен изпит

Ако искаш ще ти дам егн и фак номер и сам провери

НИКОГА НЕ СЪМ КЪСАН НА ИЗПИТ !
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 17:36

Че как да те скъсат, ти преписваш само ...и като преписваш от учебницина та преподавателите...как ще те скъкат
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 17:40

palimsest написа:Че как да те скъсат, ти преписваш само ...и като преписваш от учебницина та преподавателите...как ще те скъкат

Ела до вкъщи да те зарина с учебници. И ела на упражнения и на изпит за да видиш как преписвам.Ама яко !

Чудно ми как преписвам като въпросите на изпита са за сравнение.
advokat__nikolov

Re: Съвкупност или поглъщане?

Мнениеот gloriosus » 08 Ное 2008, 22:48

Ако в случая с подбуждането и подбудителството към лъжесвидетелстване и двете са извършени с едно деяние - т.е. събрал ги е и им е казал "отидете излъжете", и единият го направи, а другият не би трябвало, тъй като все пак подбуждането е допълнително към подбудителството, при положение, че имаме подбудителство, то да погълне подбуждането. и това е така, защото, когато са извършени с едно деяние,което ще се накаже за по-тежкото престъпление, не може да го наказваме и за по-лекото. а така или иначе подбуждането иска "множество хора", т.е. ако беше само пред един нямаше да има подбуждане ( или може би греша?)
gloriosus
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право