начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

относно една сделка

Казуси за недвижими имоти

относно една сделка

Мнениеот krasi_plovdiv » 28 Сеп 2008, 17:42

Искаме да прехвърлим един имот който се води към община Асеновград.Бяхме си намерили нотариус в Пловдив,но ми казаха, от селската община,че трябва нотариус от Асеновград, където се води имота?Това така ли е?
Мога ли да направя сделката в Пловдив?Мисля,че ще ми трябва адвокат и даже тази дето прави скиците и казах,че от Пловдив ще си хвана адвокат и тя ми каза,че работели с една нотариуска от Асеновград която преди била адвокат.Дали няма нещо гнило( да работят заедно с нотариуската)в това или искала да ми даде съвет.Малко ми е странно защото не ме познава пък на днешно време повече човек не се среща с такива хора които искат да ти помогнат.
Кажете права ли е тази жена от общината?
Благодаря!!
krasi_plovdiv
Младши потребител

Re: относно една сделка

Мнениеот berbo » 28 Сеп 2008, 18:44

Здравейте, не може да ползвате нотариус с район на действие различен от района, в който Ви се намира имотът.
berbo
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 28 Сеп 2008, 18:53

Не, че не може - зависи от вида на сделката. :wink:
Но, ако се разпореждате възмездно/ не сте уточнили като как ще "прехвърляте"/- нотариус, с район на действие местонахождението на имота- това е!
В Асеновград все ще има поне трима ....60 хиляден град е.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот krasi_plovdiv » 28 Сеп 2008, 19:54

Аз благодаря за отговорите!Ще се прехвърля имот чрез покупко-продажба
Вече както писах тази в общината която прави скицата ми препоръча нотариуска от Асеновград.Май ще ида до нея- нямам богат избор!
krasi_plovdiv
Младши потребител

Мнениеот ivan33 » 18 Ное 2008, 05:35

В Асеновград всичко е гнило, затова всичко подлагай на съмнение. Хвани си адвокат от София ако трябва , за да нямаш проблеми след сделката . Там няма нищо повече от нищожни НА , независимо дали се касае за зем. земя или за такава в регулация. И това е така , защото ПК -Асеновград работеше и в регулация , след което ги изключваха от регулация и...т.н.
Кадастралната карта е тотално грешна , защото в основата й стоят незаконосъобразни помощни планове по §4 и земеразделителни такива. За имоти в регулация незаконно /чрез измама /и с цел отреждане в проектите за изменение на парцели за незаконни строежи /чл. 32 ал.1 т5 от ЗТСУ отм./ на държавата измениха регул. планове , като в тях отразиха имотите с нови /парцелни / граници , площи и номера. След което ги изключиха от регулация и незаконният проект за изменение на регул. план стана план за земеразделяне.
Като в регистъра към единия план имотът има един собственик , а в регистъра към другия -друг.По- навътре в далаверата не ми се навлиза, защото се нагазва в документни измами...жестоки.
Успех
ivan33
Потребител

Назад към Имотни казуси