начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Предварителен договор за строителство

Казуси за недвижими имоти

Предварителен договор за строителство

Мнениеот mmmns » 04 Ное 2008, 12:45

Сключен предварителен договор за строителство /незаверен нотариално/ със строителна фирма , в който има клауза "прехвърлянето на собствеността след приключване на строителните дейности". Оказва се , че строителната фирма е съкооператор в ЖСК. Въпросът ми е дали изобщо фирмата е имала право да сключи този предварителен договор и дали след подписването на акт 15 /който според ЗУТ е финала на строителните дейности/ може да се изисква подписване на нотариален акт.
Благодаря предварително
mmmns
Нов потребител

Re: Предварителен договор за строителство

Мнениеот mmmns » 04 Ное 2008, 14:11

Първо да се извиня за "кашата" :(
Имам ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР ЗА СТРОИТЕЛСТВО, по тази причина питам дали фирмата има право тъй като възложител е ЖСК , а не фирмата строител.
Възложител: Иван, Стоян , "А" ООД /примерно/, които учредяват ЖСК
Строител: "А"ООД
mmmns
Нов потребител

Мнениеот mmmns » 04 Ное 2008, 16:58

Проблемът е , че те ми отказват и достъп до документацията /учтиво/. Не искам да заведа дело, изисквайки тази документация да ми бъде предоставена и впоследствие да разбера , че нямам опорни точки. Искаше ми се преди това някой да ми даде някаква увереност :cry: . Благодаря все пак за отговорите
mmmns
Нов потребител

Мнениеот Melly » 04 Ное 2008, 17:23

Възниква въпросът, Вие в какво качество задавате въпроса? -
Първо:
Като страна по договора, но тогава кой и как ще Ви откаже възможността да следите документацията :roll:
или
Второ:
Като трето, външно на това правоотношение лице? - но, в този случай не е налице правен интерес да водите какъвто и да е процес.

Съветът ми е:
Не си губете времето по форуми!

Потърсете адвокат!
От съдържанието на договора ще следва вида защита, която ще може да претендирате.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Trapped » 06 Ное 2008, 19:05

Принципно няма нищо странно в това ЖСК-то да е възложител, а строителната фирма да е изпълнител. Ако строителната фирма е съкооператор в ЖСК - ок, лошо е ако не е, защото доколкото разбирам договорът Ви е със строителя. Не става ясно кое как е, така че наистина - при адвокат. И задължително при адвокат, че какви случаи има с ЖСК - юристи с десетилетен опит седят и се чудят как може да се забърка такава каша.
http://www.lawsbg.com
Аватар
Trapped
Потребител

Назад към Имотни казуси