начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО

Казуси за недвижими имоти

ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО

Мнениеот estera » 15 Ное 2008, 19:16

Здравейте,имам нужда от помощ по един имотен въпрос нещата изглеждат доста объркани- през 1985 г четери братя сключват договор за продажба на наследство.Единия от тях купува от другите,но той умира първи и сега неговите наследници откриват че след смъртта му,другите братя са възстановили земеделски земи.Въпросните братя умират също,като никой от 1991г от тяхните наследници не е направил действия за придобиване на възстановените земи.Сега наследниците на купувача позовавайки се на този договор искат да си ги вземат,проблема е че не могат да го открият-предполагат че е сключен в кметството на едно асеновградско село.През годините това село е било ту към Смолянски окръг,ту към Асеновградски и незнаем в кой съд да го търсим,защото все пак би трябвало да е вписан.Благодаря предварително за помощта!
estera
Нов потребител

Re: ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО

Мнениеот rexlegis » 15 Ное 2008, 19:32

След като знаете годината, в която е сключен договора, защо не направите справка, към кой районен съд е било въпросното село към онзи момент. След това ще отидете там и ще търсите в архивите на Службата по вписванията.
Vox emisa volat, litera scripta manet!
Аватар
rexlegis
Потребител

Мнениеот estera » 15 Ное 2008, 19:42

Направихме справка в Районен съд Асеновград,но там ни казаха,че не знаят през тази година дали въпросното село е било към тях.Все пак дори и договора да е сключен в кметството на селото,където пък нямат никакви запазени архиви трябва някой да го е вписал в определен съд-ако не се лъжа тогава са били Народни съдилища,защото за този вид договори освен че нотариус,а тогава не е имало съответно кмета на селото трябва да удостовери нотариално че подписите са положени пред него.Не ми е ясно как са се вписвали тогава такива договори,предполагам по молба на кмета до съдията на Народния Съд,който е действал на този район.
estera
Нов потребител

Мнениеот estera » 15 Ное 2008, 19:54

Незнам дали и наследниците не ме будалкат,че този договор е сключен в кметството,чесно казано не съм много запозната през периода 1980-1989г. дали кметовете са можели да изповядват сделка която подлежи на вписване.
estera
Нов потребител

Назад към Имотни казуси