начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Въпрос за изплащане на кръвнина

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за изплащане на кръвнина

Мнениеот sashabelov » 16 Ное 2008, 13:34

Здравейте всички ! Надявам се да съм попаднал на правилните хора. Случаят е следният, преди около година изгубих свой близък при ПТП. Шофьорът беше осъден и в момента излежава присъдата си. Съдът присъди кръвнина. Завели сме и иск и към застрахователната агенция при която е сключена Гражданската отговорност на автомобила. Въпросът ми е следният, тази кръвнина има ли нещо общо със иска към застрахователите или нямат нищо общо ? Получих информация, че щом сме подали иск към застр. агенция, те ще покрият и тази кръвнина. Съответно не сме потърсили съдействие от съдия - изпълнител за да се потърси виновника. Моля, ако някой може да ми помогне нека пише... Благодаря предварително !!
sashabelov
Нов потребител

Re: Въпрос за изплащане на кръвнина

Мнениеот dizhel » 16 Ное 2008, 14:46

Така няма да стане :) Не се скръндзи отиди при адвокат и го запознай подробно със случая.А относно какво покрива ГО прочети си полицата.
dizhel
Потребител

Мнениеот sashabelov » 16 Ное 2008, 14:52

Здравей, ами ходихме при адвокат и мнението му е, че едно покрива другото. В смисъл, че като сме предявили иск към застр. няма да се търси съдия-изпълнител и реално виновния. Идеята е, че получих въпрос от застрахователя " А какво стана, Вие търсихте ли съдия-изпълнител за да получите кръвнината от виновника" и малко или много този въпрос повдигна в мен доста съмнения. За това се допитвам като компетентни лица като вас ..
sashabelov
Нов потребител

Мнениеот sashabelov » 16 Ное 2008, 17:02

Много се извинявам, че съм разтълкуван погрешно ! Не мисля, че съм поредният "използвач" и това плащане не ме затруднява ! Просто поисках съвет как да постъпя и към кого да се обърна. Благодаря на "dialida" за изказаното мнение...
sashabelov
Нов потребител

Назад към Наказателно право