начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Особен казус по отдаване под наем (устен договор)

Казуси за недвижими имоти

Re: Особен казус по отдаване под наем (устен договор)

Мнениеот kalahan2008 » 15 Окт 2008, 00:19

rexlegis написа:Но престани да се зимаш прекалено на сериозно. Ако ще ти олекне - може би знам по-малко от теб!

Аз - да се вземам насериозно :shock: :lol: За мен форумът служи просто за бъзик и чат - пат да се включа в някоя по-смислена дискусия, да си почеша езика, да поспамя, да пусна някой фитил и да си ходя. :lol:
Във форума съм от една година и общо взето рядко ми се е случвало някой да ми помогне с нещо - колко пъти съм пускал теми, в които или никой не се е включвал, или просто ставам обект на "унищожителна критика" :lol: Помагала ми е най-много portokal, както и kpavlova, признателен съм и на bebitor и cruel_la, че са се опитвали да помагат, gudio също чат-пат в зависимост от настроението...от system, hasplu, karanedeff и prof_prof съм получавал главно морална подкрепа (която също е много важна), но като цяло форумът не е място за кой знае какъв висш пилотаж в юридическата мисъл. Трябва да пусна някой път одисеята около едно изп. дело (днес постъпи 4-та жалба и за пореден път умувах над сложните дебри на чл. 63 ГПК :mrgreen: ) , да видите какво е "истинско право" :mrgreen:
Затова сега главно си трая и спамя на воля - а и модераторите проявяват учудващ толеранс към мен :wink: (не съм с връзки, въпреки че работя съвсем близо до офиса на lex.bg :wink: )
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот rexlegis » 15 Окт 2008, 11:38

от kalahan2008 на 14 Окт 2008 11:19 pm
Трябва да пусна някой път одисеята около едно изп. дело (днес постъпи 4-та жалба и за пореден път умувах над сложните дебри на чл. 63 ГПК ) , да видите какво е "истинско право".

Грабна ми интереса! Ако ще пускаш такава тема давай. Ще е интересно. Пиши за какво става вапрос!
Аватар
rexlegis
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Дек 2008, 11:15

Никой не отговори на човека, а то трябваше да му се каже, дали да води дело, дали да симулира нещо, за заповед за изпълнение по новия ГПК.
Самоуправството е доста често наказуемо напоследък, а и вече водят при разбиване на имоти и полицаи, интересно колко им е тарифата, във Военна прокуратура искат да знаят.
Но, този човечец ще има да върти и да проклина съд, адвокати и всякакви поне една година.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот tarboxx » 10 Дек 2008, 18:21

Имаше подобна тема и един колега написа, че един от най сигурните начини да се "освободиш" от нежелани наематели е да им спреш тока. Ако партидата се води на името на наемодателя , не заплаща в срок, остават без ток и напускат. Аз го предложих на мои клиенти и знаете ли ...действува безотказно! Към този съвет и малко повече относими действия според случая - предупреждавате в чез, еон и т.н монополист където заплащате, така и така..служителките обожават клюки особено сутрин, украсявате малко, може да подадете и една молбичка така за всеки случай - в качеството на собственик ...Рискувате си мисля 20 лв. беше за повторно включване след като се изнесат и така. При моите клиенти се получи. И сега благодаря на колегата който предложи този сигурен и бърз вариант, не че не вярваме на съдебната система.......Поздрави!
tarboxx
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Дек 2008, 20:28

А дали мислите, че обикновен човек не би могъл да се сети да спре подаването на ток? :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот tarboxx » 10 Дек 2008, 21:08

Практично е затова просто споделих, естествено че всеки може би се е сещал за това, като практика действа. Защо ми се струва, че горния пост е леко заядлив? Съжалявам, че се включих.
tarboxx
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Дек 2008, 21:45

Съжалявам, ако сте се засегнал tarboxx - не съм целяла този резултат, но съгласете се, че ежедневно сме подложени на всевъзможни въпроси, повечето от които не са от правно естество. Само дори прочитът им е натоварващ в известна степен. Ще онагледя с пример. Когато телевизор/печка/пералня и т.н в къщи изведнъж престане да работи, първо проверявам бушоните, защото житейски логично е да има изгорял такъв. Следващата ми стъпка е да потърся техник, а не да питам във някой форум как да си отстраня повредата. Но с един въпрос няма да реша проблема. Ще последват още и още и още въпроси. Да не говорим пък да ми се повреди колата, пак отивам във сервиз.
Най-голяма част от въпросите тук са поставени, едва когато положението е вече "сгафено". А питащите отказват да разберат, че проблемите им са сериозни. И наивно очакват решаването им да стане тук - на сляпо!
Ами хора, опомнете се най-накрая - това е Вашият интерес. Е каква цена ще платите от "мечешката услуга", която в повечето случаи ще получите тук от всякакви индивиди.
Икономисвайки, рискувате да платите после скъпо и прескъпо.
Това се опитвам да Ви кажа.

Надявам се да съм разбрана.
Лека вечер!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 11 Дек 2008, 11:14

Колеги, благодаря ви за темата. Смях се от сърце.

:mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси