начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Имот по постановление

Казуси за недвижими имоти

Имот по постановление

Мнениеот mantra » 11 Яну 2009, 18:22

Здравейте,имам един въпрос.На свекърва ми са и предоставили да ползва имот по постановление преди около 20 години,тя не е имала възможност и не го е платила.Попитахме в общината как можем да го платим,но там не ни отговориха нищо конкретно.Никой не е предявил претенции към този имот до този момент значи единствения собственик е общината.Интересува ме какви са възможностите ни да закупим този имот и валидно ли е правото в този случай,че когато ползваш един имот повече от 10 години той става твоя собственост?
mantra
Нов потребител

Re: Имот по постановление

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Яну 2009, 14:29

Трайте си поне до 2011 година.
Тогава изтича мораториума за придобиване на имотите по давност.
Това е наложено от многобройните такива "забравени" общински имоти.
Иначе можехте до скоро да придобиете имота по цени, по-ниски от пазарните, но мисля че сте пропуснали срока за това, а и трябва да е застроен имота Ви.
Сега просто нма да ви издадат от общината удостоверения, за да узаконите имота.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот mantra » 12 Яну 2009, 18:38

Mamba66 според вас този форум за какво е и вие за какво пишете в него само за да се заяждате ли?Сега има толкова много информация навсякъде,че ще мина и без вашите скъпоценни знания.
mantra
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Яну 2009, 18:44

Никой нотариус няма да Ви завери документите просто така, трябва да знаете в подробности начина за действие. По специално, информацията не е много полезна, защото е трудно да се разбере по кое постановление става придобиването, има ли изобщо такъв ред.
Но факта, че до ден днешен няма претенции за имота в общината, следва да подскаже, че няма и особен риск да го загубите.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот mantra » 12 Яну 2009, 19:03

И аз не знам по кое постановление е.На документите, които притежаваме пише,че може да се ползва земята безсрочно и справо на наследяване.Благодаря за информацията, ще се консултирам с адвокат какво може да се направи след като е минал срока за плащане.А вие ни препоръчвате да изчакаме до 2011 какво точно имате предвид не разбрах?
mantra
Нов потребител

Мнениеот donna » 13 Яну 2009, 09:16

Защо пак в имотни ,абе не ви ли омръзна от лични вражди ,затриваш вс. хубави мнения на колеги от които може да се научи много.

Ще те помоля да не преиграваш ,вярно е ,че ЗНАНИЕТО Е МНОГО СКЪПА СТОКА .
Но това е форум , никой не може да му реши казуса в цялост , той така или инъче ще трябва да иде при колега ,форумът няма да му го реши .

Отговаряйки тук много пъти самите ние си сверяваме часовника на ЗНАНИЕТО.

Юридическото съсловие отдавна не пази позициите си -пр. вече вс регистрира фирми , счетоводителите вместо да смятат се занимават доста с трудово право , че и вещно ако щеш/най-честите случаи/
В ГПК един единствен член -пред ВКС жалбата приподписана от адвокат , в съда може би си наясно колко самодейно творчество влиза .

А най интересното е ,че има една част от нас дето се пишат специалисти по всичко ,е няма такива специалисти ама както и да е.

Така ,че нека да запазим усилията си за там за където адвокатурата трябва да си защити позициите .

Да продължавам ли ?donna

Уеб-сайтICQ
donna
Старши потребител

Мнениеот jiji2 » 13 Яну 2009, 22:31

Mantra
Никак не е сигурно, че имотът, който са предоставили за ползване преди години, сега е станал общински. Ако този същият имот преди още повече години е бил на хора, от които е одържавен за коопериране, но те по различни причини сега не са поискали възстановяване, а вие сте владели имота от края на 1997 год.(тогава започна давността за такива имоти) до края на 2007 година - то вече сте станал собственик на този имот. Има процедура - обстоятелствена проверка за признаване правото на собственост по давностно владение. Отидете при адвокат и той ще ви помогне да се справите с нея. Декларирайте имота на ваше име в данъчното преди всичко. В 90 % от случаите, в които ползвателите са пропуснали да платят в срок имота, но го владеят и досега и срещу тях няма никакви съдебни дела за този имот - сега вече си вадят документи за собственост по давностно владение. Пробвайте, нищо не губите и няма защо да чакате до 2011. Общината и държавата трудно ще се легитимират като собственици на такива имоти.
jiji2
Потребител

Мнениеот jiji2 » 23 Яну 2009, 09:26

До Мантра:
За да отговоря на изпратеното ми от Вас лично съобщение, е необходимо да си включите опцията за ЛС.
jiji2
Потребител

Назад към Имотни казуси