начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

наследници ли са?

Казуси за недвижими имоти

наследници ли са?

Мнениеот trybadyr » 20 Яну 2009, 23:59

Здравейте.Силно се надявам да ми дадете правилен отговор.Става въпрос за наследници на земеделски земи.
Моят баща имаше сестра, която почина през 1985г.Тя беше омъжена и имаше син - мой първи братовчед.През 1992г. починаха баба ми и дядо ми - родителите на баща ми.По-късно започна връщането на земеделските земи и братовчед ми беше наследник заедно с баща ми.През 2002г. братовчед ми почина.Като негов наследник остана неговият баща, който ми е свако.Сега вече и той почина.
Свако ми има - мисля, че са 3 сестри и 1 брат.Основното ми питане е: Те ще бъдат ли наследници на земите на баба ми и дядо ми?
trybadyr
Нов потребител

Re: наследници ли са?

Мнениеот portokal » 21 Яну 2009, 10:16

Да, защото тези земи вече не са на баба ти и дядо ти, а на братовчед ти и после - на неговия баща.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот trybadyr » 21 Яну 2009, 11:20

Съгласна съм, че братовчед ми и баща му са наследници.Но когато и те починаха, наследници на моите баба и дядо се явяват сестрите на свако ми. Трудно ми е да го разбера, защото те дори не познаваха баба ми и дядо ми.А какво остава и да знаят кои са земите и къде се намират.
trybadyr
Нов потребител

Мнениеот vega » 21 Яну 2009, 11:30

Няма значение, че не са познавали дядо ти, бе човек! Ти нали също не познаваш този, от когото дядо ти е придобил тези земи. Това се нарича наследяване. В определени случаи можеше и ти да наследиш тези земи отново, но очевидно случаят не е такъв. Послушай колегата и не си блъскай повече главата с този въпрос. Отговорила ти е "правилно", както ти се изразяваш, въпреки, че може би не ти харесва отговора.
vega
Потребител

Назад към Имотни казуси