ЛС не подлежи на изтърпяване - според мен чл.25, ал.4 е приложима за наказания, които подлежат по принцип на изтърпяване - иначе неизбежно се влошава положението на осъдения - без групиране не следва да изтърпява ЛС поради чл.68, ал.5, а с групиране, с което би трябвало да му се облекчи положението, може и да изтърпи ЛС, което е абсурдно и не постига нито целите на чл.23-25, нито тези на чл.66 - 68, напротив, влиза в противоречие и с двете.
Фани, преценява се много конкретно.
В твоя случай- мисля, както писах горе.Последното - за ефективното общо - си беше шега
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Но не невъзможна за осъществяване
Чл.25, ал.4 се отнася за всички съвкупности, в които има условна присъда, включително и когато са само такива.Ако има само условни присъди, които следва да се групират, като се определи общо най-тежко, 68, ал.5 не е никаква пречка общото най-тежко да е ефективно
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Въпросът за изтърпяването на общото най-тежко се пререшава по 25,макар всичките да са условни, съдът има право на преценка дали целите ще се постигнат с 66 или не- целите на общото най-тежко наказание.Тези правила са различни.за това ти писах горе - ако всички са условни с изтекли срокове, смисълът от определяне на общо най-тежко не е голям/ поне на пръв поглед/.Ако извърши нещо в изпитателните срокове на всичките/ а те сами по себе си са в съвкупност/ и после го настигне присъда
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
, ще ги активира всичките, и после, когато вече са "активни" ще му се определи общо най-тежко .
Иначе ....кумулация , за да се определи нов изпитателен срок, с ново начало
се получава.Но това аз си го мисля леко теор., трябват дати, деяния, имена
По 25, ал.4 Не става дума за активиране на условна присъда, а за НОВА преценка как да се изтърпи определеното ОБЩО НАЙ-ТЕЖКО, но ЕДНО наказание.Чл.25, ал.2 е отражение на принципа, че макар и наказанието да е ОБЩО и едно, то е за съвкупност от престъпления, група от наказания по присъди.Т.е. не може да лежи два пъти за едно и също нещо, за това изтърпяното трябва да се зачете, както и ареста- да се приспадне/ за него е правилно не в производството по кумулацията , а когато присъдата се постановява, ако не - после прокурора/
Условното наказание не е изтърпяно наказание, изпитателния срок не е изтърпян срок и не подлежи на никакво зачитане.
По предложението на прокурора просто ще се получи една ефективно търпяна пробация в съвкпуността и наложено общо най-тежко условно наказание, с нов изпитателен срок, като тази ефективна пробация няма от какво да се зачете- освен ако човекът не извърши нещо в новия изпитателен срок/ тогава ще му зачетат изтърпяната пробация/.Отделно ще търпи успоредно с условната присъда и пробация.Това е възможно съчетание.
Не е благоприятно
, това не значи че е невъзможно за постановяване
Успех ти желая
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)