начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

идеални части от дворно място

Казуси за недвижими имоти

идеални части от дворно място

Мнениеот niki_73_11 » 15 Мар 2009, 11:30

Здравейте,
имам следния юридически казус. Собственик съм на 25% идеални части от дворно място цялото с площ от 560 кв.м. Останалите проценти са както следва: 25% идеални части притежава единия съсед и 50% идеални части притежава друг съсед. Дворното място има два входа. Въпроса ми е има ли право съседа притежаващ 50% идеални части от това дворното място, да ни лишава от възможността да влизаме в имота ни от единия вход. Предварително Ви благодаря за отговорите.
niki_73_11
Нов потребител

Re: идеални части от дворно място

Мнениеот bobsana1 » 15 Мар 2009, 11:46

Не, не може да ви забрани. И 99% да има съседа ви, пак няма да може.
bobsana1
Младши потребител

Мнениеот iskrec » 21 Мар 2009, 23:58

Ти пък с тез тарифи се напика.
Niki_73_11 колегата на по горния пост е прав. Явявяте се съсобственици. Отношенията между вас се регулират основно от ЗС /Закона зо собственоста/ прочетиго от чл.32 и следващите. 99% - отговора е -Не Виж при 100% :D :D :D Нещо ако не ти е ясно пиши
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот todorst » 25 Мар 2009, 22:07

Хайде да разграничим термини, понятия. "Може", на практика явно,че може и го е сторил. Има ли ПРАВО" т.е законно ли е е ? е друго нещо!И хайде в съда, вещи лица и т.н. Преценете ако този вход е предимно обслужващ въпросния 50% собственик , а вие само от спортни амбиции искате да ползвате и двата входа, но не се грижите за двата, нормално е да ви ограничат. Във форума имаше дебат за идеални части. те са валидни и тук. защо този 50% собстветик да не търси наем за ползване на този вход. имате два входа по 50% за вход. Аз имам 50%, защо да не взема единия вход
Направете си договор за ползване и приключете със спора. Това "идеални части" са най-ш.....я проблем. Значи аз притежавам 50% от всяка молекула.
todorst
Потребител

Мнениеот amateur » 02 Апр 2009, 16:34

Може, ако този вход води към неговия личен (на съседа с 50%) имот.
amateur
Младши потребител

Назад към Имотни казуси