начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Преотдаване на имот под наем...

Казуси за недвижими имоти

Преотдаване на имот под наем...

Мнениеот gallaxy » 14 Апр 2009, 16:03

Фактите по случая са следните:
До преди месец живях в апартамент под наем, който е собственост на майка ми,имах подписан договор за наем със нея и си заплащах съответната сума.След това тази сума ми се компенсираше от моя работодател на база предоставени разписки.
След промяна в :"Наредбата за отдаване под наем и за разпореждане с имоти от ведомствения жилищен фонд на Министерството на отбраната и за изплащане на компенсационни суми на кадровите военнослужещи, които ползват жилище при условията на свободно договаряне, приета с Постановление № 16 на Министерския съвет от 2008 г. (обн., ДВ, бр. 16 от 2008 г.; попр., бр. 20 от 2008 г.; изм. и доп., бр. 81 и 83 от 2008 г.)"
и по-точно
В чл. 56 ал. 1 се изменя така:

"(1) Право на получаване на месечни компенсационни суми имат кадровите военнослужещи, които ползват жилища при условията на свободно договаряне, картотекирани са по установения ред в трета група на нуждаещите се от жилище, с изключение на живеещите при свои близки."
Въз основа на цитираното по горе от мен, ми бе спряно изплащането на тези суми.
Въпросът ми е следния:Имам ли право да пренаема този имот от трети човек който е сключил договор за наем с майка ми?Така бих ли избегнала забраната "да живея при свои близки" посочена в този чл.56 от наредбата.
gallaxy
Нов потребител

Re: Преотдаване на имот под наем...

Мнениеот lilli666 » 14 Апр 2009, 20:26

Няма да стане... И асоциативно се сетих за един виц "Дядо Господ като раздавал акъла на хората военните били на занятие ..." Е, много е стар и сигурно го знаеш :D :D :D :D :D
lilli666
Нов потребител

Мнениеот gallaxy » 14 Апр 2009, 21:26

Май мнението ти е повече да си кажеш вица отколкото да отговориш.С това няма да стане... и на мен ми е ясно.обясни защо няма да стане :lol:
gallaxy
Нов потребител

Мнениеот berbo » 14 Апр 2009, 22:46

А защо да не стане! Наемател сключва договор с майка Ви, като в него няма забрана да го преотдава-дори е препоръчително да го има като клауза. Друг е въпроса, дали някой от администрацията ще забележи, че имота е един и същ, с ползвания от Вас до момента.Пък и да забележи-какво от това.
berbo
Младши потребител

Мнениеот idemiirrev » 15 Апр 2009, 13:47

Не може да стане , защото има заобикаляне на закона със съответните последици от това. Едва ли хората, които се занимават с тази дейност ядат доматите с колците, за да мине подобен тъп трик
idemiirrev
Нов потребител

Мнениеот milletti » 16 Апр 2009, 14:25

"...с изключение на живеещите ПРИ свои близки", а не "живеещите в жилището НА свои близки". Ако договорът Ви за наем е в предписаната от закона форма и съдържание -срок, наемна цена и т.н. и е вписан в Служба по вписванията, а майка Ви е обявила пред данъчните получения от наемите приход ... нямате кой знае какъв проблем. Искайте си парите и като Ви откажат жалете.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Назад към Имотни казуси