начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Рудик Казарян

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Рудик Казарян

Мнениеот city24 » 04 Сеп 2009, 20:24

[quote]прокуратура иска постоянна мярка "задържане под стража" на арменеца Рудик Казарян, обвинен в подбудителство за бомбения атентат в Разлог/quote]

Защо е обявен в подбудителство, а не в поръчка?

Каква е разликата м/у подбодителство и поръчка?
city24
Потребител

Re: Рудик Казарян

Мнениеот andy70 » 05 Сеп 2009, 09:30

А бе човек, ти не спиш ли!
Поръчката е способ за правомерно възникване, развиване и прекратяване на граждански правоотношения. При договора за поръчка доверителят възлага, а довереникът се задължава да извърши едно правомерно правно действие за сметка на доверителя.
Подбудителството е форма на съучастие в престъплението. То е форма на интелектуално участие в него. От ОС- склоняване, от СС- предвиждане, че извършителя може да възникне решение за извършване на престъплението.
А ти седни малко сам да почетеш!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот city24 » 05 Сеп 2009, 23:15

Рудик Казарян ще бъде обвинен в подбидителство към убийство на повече от едно лице

Каква присъда може да получи този? В НК няма "подбудителство за убийство на повече от едно лице" ? Предполагам, че като под. към убийство (до 3 год.).
Плюс това , той е подбуждал убийството само на едно лице ( това че са 2 е грешка на изпълнителя)
city24
Потребител

Мнениеот andy70 » 05 Сеп 2009, 23:32

city24 написа:
Рудик Казарян ще бъде обвинен в подбидителство към убийство на повече от едно лице

Каква присъда може да получи този? В НК няма "подбудителство за убийство на повече от едно лице" ? Предполагам, че като под. към убийство (до 3 год.).
Плюс това , той е подбуждал убийството само на едно лице ( това че са 2 е грешка на изпълнителя)

Ха-ха-ха! Ще падна от стола! .........."грешка на изпълнителя"!!!
Прочети чл.20, ал.(1) и чл.21, ал.(1) от НК, а не говори групости.
Вече оставам с убеждението, че искаш да завършиш право по интернет, а участниците в този форум са ти преподаватели!
Поли, Поли, немам нерви!
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот city24 » 06 Сеп 2009, 02:16

Добре, според теб каква присъда може да получи Казасян ?
city24
Потребител

Мнениеот andy70 » 06 Сеп 2009, 14:20

city24 написа:Добре, според теб каква присъда може да получи Казасян ?

Не Казасян, а Казарян! :mrgreen:
Първо трябва да се установи вината му. Не слагай каруцата пред коня!
Подбудителя отговаря само за това, за което умишлено е подбудил извършителя като се вземе предвид характера и степента на участието му. Ако извършителя е извършил нещо повече, тогава имаме ексцес на извършителя, а не "грешка на изпълнителя".
Наказанието "Лишаване от свобода до 3 години" по чл.117, ал.2 НК е за подбуждане на другиго съм убийство. Това е отделно, самостоятелно престъпление против личността. Тук подбуждащият (а не подбудителят - обърни внимание на разликата, която не е само, че едното е глагол, а другото е съществително), не е съучастник на извършителя на деянието, а самия той е осъществил състав на престъпление.
Предлагам ти да изчакаш и да научиш тези неща "когато му дойде времето" както казваше дедо Симеон!
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот city24 » 06 Сеп 2009, 14:38

Добре , добре. Не увъртай. Да кажем, че това лицето К е извършител на това престъпление, както е описно по-горе. Каква присъда го грози?
city24
Потребител

Мнениеот andy70 » 06 Сеп 2009, 15:03

Да кажеш "не увъртай" на юрист!!! Явно не си се насочил накъдето трябва и сега е времето да си смениш специалността.
А каква ще бъде присъдата - зависи от решението на съда при спазването на цяла процедура, наречена Наказателен процес.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот city24 » 06 Сеп 2009, 15:06

Ясно, кажи ми от колко до колко, според теб?
city24
Потребител

Мнениеот Гост. » 06 Сеп 2009, 15:26

п.п. Само с оглед чистотата на изказа-моля, производство.
На "процедури" се ходи в спа и козметични центрове.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот city24 » 06 Сеп 2009, 15:44

Оффффф, тая па само търси под вола теле!
city24
Потребител

Мнениеот andy70 » 06 Сеп 2009, 15:50

Сега си вадя стъклената топка от шкафа и като я погладя, ще получа прозрение от колко до колко години ще получи Казарян.
Поли, не се хващай за думите, които използвам при диалог със Сити24. Нали трябва да са по-достъпни за него!
Ако му напиша производство, ще ме пита да не би да сме производствено предприятие!!! :lol: :lol: :lol:
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Гост. » 06 Сеп 2009, 15:55

city24 написа:Оффффф, тая па само търси под вола теле!

Можеш и повече епитети да ползваш, но като ти знам речникът- надскочи се.
Както казва Мириам, "нямаш цилиндри за този баир". Дори и за това.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 06 Сеп 2009, 15:59

Точно затова му препоръчах да смени посоката докато е време, щото май се е изгубил.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот city24 » 06 Сеп 2009, 16:24

"Кристалното кълбо" - коооолко забавно, сигурно и съдиите си вадят кристалните топки и казват присъда. Казвам, при така поставената ситуация, какво е твоето мнение присъда ?
city24
Потребител

Мнениеот city24 » 06 Сеп 2009, 16:27

Можеш и повече епитети да ползваш, но като ти знам речникът- надскочи се.
Както казва Мириам, "нямаш цилиндри за този баир". Дори и за това.

Използвам изрази и "епитети", които са за конкретната ситуация.
city24
Потребител

Мнениеот lexy21 » 06 Сеп 2009, 17:00

И аз съм привърженик на подигравателния тон, но само тогава, когато съфорумник проявява нахално, назидателно, келипирджийско или неблагодарно отношение към останалите, гарнирано с некомпетентност, когато демонстрира превъзходство и самочувствие, обучителни маниери, неподплътени с реални познания. Това лирическо отклонение е за Анди, с оглед включванията му по темата viewtopic.php?f=13&t=37799.
В случая не намирам основания за това. Съвсем нормално е студент във втори курс, който слуша новини, да смесва понятия. То именно там, в новините, се говори за "поръчки". В наказателното право си има термин "поръчение", който няма нищо общо с ироничната дефиниция на Анди, който, притендирайки да бъде наясно с материята, би следвало да установи от къде идва объркването на поставилия въпроса. Разбира се, тук не могат да бъдат изнасяни лекции, но ми се струва нормално да бъде насочено вниманието на любознателния бъдещ колега към разликата в понятията:
1. поръчение
2. подбудителство
3. подбуждане
Той ще прочете, ако наистина се интересува, хем ще му бъде полезно, хем тогава сам ще може да си отговори на въпроса. Всичко останало са смешни опити да се покажем колко много знаем. Анди, Вие кога се дипломирате все пак?
Въпросът, инициирал темата, не е от категорята "Я ми кажете... в моето дело как..., щото всички юристи са ми длъжни...пък аз искам безплатно", така че не виждам повод за демонстрираното отношение, още повече от човек, полазил форума всекомпетентно и обладан от мания за величие, подклаждана от очакването "да се види в диплома".
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот andy70 » 06 Сеп 2009, 18:12

Лекси, мила, ако не си забелязала, Сити24 иска МОЕТО мнение въпреки подигравателния ми тон. Освен него още доста хора във форума са искали МОЕТО мнение. Но досега не съм срещал някой, който да е искал ТВОЕТО мнение.
Останалата помия по мой адрес я отдавам на снощното ти препиване и на остатъчния махмурлук! Нали знаеш - нурофен. Или по вашия край ползвате зелева чорба!
А, и още нещо - пише се "претендирайки" , а не "притендирайки"! Не знам колко имаш по български език! :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Melly » 06 Сеп 2009, 18:28

Като ще е гарга, да е рошава :evil:

Та,
Анди,
Нещо май прескочи границата на добрия тон :roll: :roll: :roll:
К`во шЪ к`айш, А?
Преди известно време ме глождаше съмнение дали двата ника city24 и andy70 не са едно и също ФЛ (в реалността де), но сега съм почти убедена че си търсиш да захапеш "мърша". Но нали знаеш кои видове налитат на мърша - само хищните и никому полезни, шЪ зна`йш.... :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 06 Сеп 2009, 18:36

От фактите до момента се вижда, че "захапах" само Лекси21. Явно третираш Лекси21 като "мърша"!!! :mrgreen:
Мели, гълъбче, да питам само - аз ли наруших добрия тон според теб? Или сме нещо пристрастни - стари форумци срещу млади форумци.
За твоя информация може да се допиташ до собственика на сайта за ай-пи адресите на Анди70 и на Сити24. Ще останеш разочарована, че "теорията на конспирацията" нещо не проработи този път. :lol:
Последна промяна andy70 на 06 Сеп 2009, 18:56, променена общо 1 път
Аватар
andy70
Потребител

Следваща

Назад към Наказателно право