начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Призовка по телефона

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Призовка по телефона

Мнениеот usra_ovcova » 22 Ное 2009, 10:41

urist11 написа:
Само така Брат :). Съжелявам ,че не издържах простотиите в милицията, бях дознател във Варна. Сега се преместих в София. Сигурно ще почна друга работа, ама адвокат не бих станал, просто не мога да се преобърна и да защитавам някой боклук, като преди това знам ,че е направил някоя гадория и някой е пострадал от това - поне това ми остана от полицията - чест и достойнство, ама малко хора го разбират напоследък.
:) така, че юркай ги !!! с призовки , законно разбира се , като не разбират от човещина.

Moже да почнете работа при някой от боклуците,които не сте разследвали,но пак са си боклуци и точно това ви пожелавам. И те милите боклуци обичат такива с чест и достойнство и ги чакат да погладуват, погладуват и като "узреят" тия с честта и достойнството сами се турят в услуга на боклуците...
УСПЕХ!
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 22 Ное 2009, 14:29

usra_ovcova написа:Moже да почнете работа при някой от боклуците,които не сте разследвали,но пак са си боклуци и точно това ви пожелавам. И те милите боклуци обичат такива с чест и достойнство и ги чакат да погладуват, погладуват и като "узреят" тия с честта и достойнството сами се турят в услуга на боклуците...
УСПЕХ!

Това ми хареса! 10Х! :mrgreen:
...В тази връзка, бих вметнал, една всеизвестна поговорка, която гласи: "Гладен ляга - курназ се събужда." и бих добавил - ...а и неграмотен на всичкото от горе! :D

:arrow: "urist11", по същество и като цяло, явно не разбира и не осъзнава, основните принципи на наказателното право и процес! ... ...Жалка картинка, с "разбирания" останали от времето на милицията и "Другарските съдилища" през Живково време, и несъвместими с нито едно демократично общество!

...И не на последно място, никой не е застрахован и няма гаранции, че утре - няма да се "събуди", като обвиняем! ...Тогава, представлява интерес за мен, според Вашите "теории" - Кой ще бъде "боклука" в случая и ще има ли право на адвокат?! :wink:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот marek972 » 22 Ное 2009, 16:17

georgiev_sfbg написа:
usra_ovcova написа:...И не на последно място, никой не е застрахован и няма гаранции, че утре - няма да се "събуди", като обвиняем! ...

.. това със сега действащия Наказателен кодекс ще си е направо постижение !
и въобще кога най-после ще се осмелят да го пратят в историята, един път завинаги ?
marek972
Потребител

Мнениеот urist11 » 22 Ное 2009, 17:04

Мерси :) хахаха ама много се напрягате и връзвате :).Направо се кефя как в тези форуми всеки се прави на най-разбиращия и като има някой с различно мнение му скачате отгоре :). Лесно сте манипулируеми и това личи. Ми мога да напиша всичко и без дори да го мисля и веднага лъсва, мнението на "Компетентните" кой щял да седи гладен и кой за кого щял да работи ;) . Господин, Адвокате - изнасилвач защитавал ли си, ама като знаеш наистина ,че е изнасилил някой, а ? и е нанесал травма за цял живот на невинна жена ,ей ,така за кефа си. а ти жена имаш ли? а сестра? като видиш пострадалата ама не в съдебно заседание като са минали 3-4 месеца, ами още веднага след престъплението и говориш с нея , поне да се опиташ, защото не се знае дали ще може, тогава ми говори за това кой не е "боклук" и кой е. На чужд гръб е лесно нали.Ами ако пострадалия е твой роднина? Как ще мислиш тогава? Ако си толкова безкомпромисен защитавай го. Сигурно за пари би защитил и самия дявол нали. Ама освен НПК и НК има още един Фактор - Човекът , а да не говорим как се уреждат делцата между адвокати и прокурори нали , така че не ми говори кой е по-добър в НК и НПК. Всичко става въпрос за връзки и познати.Пък и ако си чак толкова сериозен адвокат, не мисля, че ще си губиш времето в безмислени спорове в някой форум, дори и юридически.
А кой ще седи гладен или не - Бог решава , не аз, не ти
Последна промяна urist11 на 22 Ное 2009, 23:57, променена общо 1 път
Аватар
urist11
Младши потребител

Мнениеот Vangoty » 22 Ное 2009, 18:54

До urist11 Браво! Евала ти пич... Ако всички мислеха като теб, наистина щеше да има смисъл от НК и НПК, и от всеки друг източник на правото. Като чета до тук какво се е изписало, ми направи впечатление, че на базата на всичко, което юристите в България знаят и могат, пропускат две важни начала, заложени и казани им още в самото начало на обучението им и ти са :
1. Законите биват два вида - популярни и непопулярни (досещате се каква е презумпцията).
2. Основна цел на правото е защита и гарантиране на личните права, задължения и интереси.
В този ред на мисли... май трябва да се добави и дисциплината ЧЧМ (честност, човечност и морал)
Vangoty
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 23 Ное 2009, 14:37

За изнасилвачите си прав. :evil: Бих отказал такива клиенти,ако знам, че са изнасилили невинна жена или дате,дори да не са рода на юриста11. НО, не са ми попадали такива за радост. Имам обвинени в "изнасилство",защото:
1)не са се разбрали за парите и момето не ще про боно;
2)не са могли да откажат на сводника да му натрият носа на "клиента",че да го "врътка" за още пари;
3)са пристанали,а родата на момата не е получила платата;
4)иска да се ожени,та да е жена му и да не свидетелства;
5)................
Истинската пострадала още не се е явявала и истинският деец също!
Защитавах канибал и нямаше пострадали и тъжители /поради естеството на деянието/, а канибала мил, спокоен, добър, тих, кротък...8г.ЛОС без съкратено и без връзки. :wink:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот urist11 » 23 Ное 2009, 18:34

[quote="usra_ovcova"]За изнасилвачите си прав. :evil: Бих отказал такива клиенти,ако знам, че са изнасилили невинна жена или дате,дори да не са рода на юриста11. НО, не са ми попадали такива за радост. Имам обвинени в "изнасилство",защото:
1)не са се разбрали за парите и момето не ще про боно;
2)не са могли да откажат на сводника да му натрият носа на "клиента",че да го "врътка" за още пари;
3)са пристанали,а родата на момата не е получила платата;
4)иска да се ожени,та да е жена му и да не свидетелства;

Напълно съм съгласен с теб. Имал съм такова "Циганско" дело както ти го описа. Лично аз съм разбрал за какво става въпрос :). И делото се прекрати ;) . не е влизало в съд. То си личи :).Като виждаш ,че човека не го е направил, какво да му доказвам , и всички доказателства го оправдават. Тя даже "пострадалата" в този случай, се и подсмихваше :) "горката" на разпита пред съдия :) , чак съдията я сряза.
Аватар
urist11
Младши потребител

Мнениеот martinbg » 23 Ное 2009, 18:57

Ок обвинявате ме в сарказъм. Може и така да е. Опитвам се да се поставя на мястото на дознателите.
Хич не е лесно и имам версия за тях, а вие ще ми кажете дали е правилна.
Всеки ден се срещате с всякви изруди. Това малко или много (по-скоро много) ви променя първоначалния поглед за хората, които се мотат във вашата сграда, а може би и за всички по улицата. В смисъл в всеки виждате престъпника. До някъде е разбираемо, но да си предубеден, че някой е извършил нещо лошо само защото по някакъв повод ти е поставена задача да го разследваш не е съвсем приемливо за човека ако той случайно е от добрите. Прав ли съм?
И тъй като съм бил жертва на такова отношение, дали имам право също да смятам, че и вие не сте от най-читавите? А да поставям ли въпроса за корупция? Дали това което го пишеш, ти добрия следовател наистина го изпълнавяш? И ако да, я си признай (защото си знаеш колегите що за стока са) колко % наистина си вършат работата съвестно.
В момента в който станеш предубеден просто губиш уважението на нормалните граждани.
Адвокатите също не са цвете за мирисане, но в случая ги оправдавам дори и за изнасилване. Това е нещото което работят а не какви са всъщност. Проблемът с изнасилвачите го търсите в тия дето защитават, а дали не е в тия дето не достатъчно добре ги обвиняват?
martinbg
Нов потребител

Мнениеот marek972 » 23 Ное 2009, 19:52

от сарказъм преминахте на ниво "пълни глупости", получихте отговора на въпроса, който Ви вълнуваше, излишни разсъждения за работа, за която нямате ни най-малка представа са напълно излишни ...
Последна промяна marek972 на 28 Ное 2009, 20:01, променена общо 1 път
marek972
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 23 Ное 2009, 21:59

до мартинбг: никой не е говорил за следователи.Човека в бил дознател във Варна,напуснал е и е дошъл в София.Иска да не работи при престъпници,но няма как да ги избегне.
Разликата между дознател и следовател е голяма:
Д-те са слуги на двама господари-на прокурора и на шефа на РПУ-то :wink:
Сл-те са абсолутно безконтролни,но несменяеми :lol: :lol: :lol:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот marek972 » 24 Ное 2009, 01:52

usra_ovcova написа:до мартинбг: никой не е говорил за следователи.Човека в бил дознател във Варна,напуснал е и е дошъл в София.Иска да не работи при престъпници,но няма как да ги избегне.
Разликата между дознател и следовател е голяма:
Д-те са слуги на двама господари-на прокурора и на шефа на РПУ-то :wink:
Сл-те са абсолутно безконтролни,но несменяеми :lol: :lol: :lol:

забравяш двете най-големи разлики:
според статистиката за 2008г. на един следовател са се падали средно по 1 /едно/ новообразувано досъдебно производство при 150 такива на дознател !!
и най-вече - един следовател взима на месец средно по 2.5 пъти повече от един дознател /заплата, не рушфети 8)
marek972
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 24 Ное 2009, 03:48

urist11 написа:...Съжелявам ,че не издържах простотиите в милицията, бях дознател във Варна. Сега се преместих в София. Сигурно ще почна друга работа, ама адвокат не бих станал, просто не мога да се преобърна и да защитавам някой боклук, като преди това знам ,че е направил някоя гадория и някой е пострадал от това - поне това ми остана от полицията - чест и достойнство, ама малко хора го разбират напоследък. ...

urist11 написа:Re: Съвет за действие
от urist11 на 23 Ное 2009, 10:02
:) здрасти , един съвет ако искаш разбира се :). Щом ще излизаш извън БГ е по добре за теб условна, защото ако си на пробация, ще трябва да ходиш до районното да се подписваш на определено време и не можеш да напуснеш БГ. Зависи на колко те осъдят и ако те осъдят разбира се. Още нещо по принцип делата за алкохол са бързи т.е. срока е 7 дена от както си духнал на дрегера. Така ,че най вероятно са ти образували бързо защото дрегера е - 1,31 (над 1,2), но са чакали алкохолната проба - експертизата защото тя е по достоверна, ако до сега не са те викнали най вероятно е паднала под 1,2 -радвай се :). а като гледам на дрегера колко е било и какво си пил , най вероятно е паднала под 1,2. В тоя случай трябва ти пратят постанолвение за прекратяване по пощата от прокуратура. А ако искаш да разбереш още сега отиди до районното и питай кой дознател се занимава със случая, кажи кой си и за какво си дошъл, и че става въпрос за теб.- :) споко няма те изядат. Говори с дознателя, който води делото и го питай на къде вървят нещата , той е най-запознат и трявба да ти каже.
Незнам как си ги питал, ако е по телефона, нищо няма да ти кажат, по-добре е на място да отидеш. Пък и за такъв 3 дневен срок не съм чувал, аз лично.
Ако не са го образували, като бързо производство срока е 2 месеца (пъвоначалния) , пък ако се стигне до съд вземай адвокат задължително, защото сам не можеш да сключиш споразумение без него.
Успех !!!

urist11 написа:Re: Въпрос наркотици - наказание
от urist11 на 21 Окт 2009, 11:18
:) пич напуснах полицията преди около 20 дена , бях дознател, водил съм такива дела.Забрави за прекратяване, по добре си вземи адвокат.Наркотиците обикновенно не ги прекратяват , а и без това сега са ги емнали много яко.Вземай адвокат и отивай , не чакай по телефона , призовката е документа с който те призовават, а ако не отидеш на нея ще те вземат принудително. ...И да ти кажа , може се отървеш с някое споразумение и да не се червиш в съдебно заседание , ама за това ти е необходим адвокат, а минимума за такива дела , мисля че беше около 700 лева така пише поне в Закона за Адокатурата.Споко най-много някое условно да ти дадат.

...Без коментар! :wink: :mrgreen:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот urist11 » 24 Ное 2009, 12:01

:) колко сме умни а ? написах ти нещо на другата тема иди си го прочети, май на теб ти трябва форум само за теб ,където всички да ти се прекланят колко си велик и знаещ. Ама това си е чиста проба "комплексарщина" имаш си ти понятие ама хич. Вижте го най правия и най-умния поклон пред твоите знания г-н "всичко зная", само щи кажа, че имам контакти със АДВОКАТИ а не с писарчета като теб, и знам точно как и кое се прави, не си мисли ,че като имаш някоя друга годинка като адвокат си много велик. Всеки се дъни понякога и от високо най боли като се пада -запомни това .За разлика от теб - аз и такива като мен сме "забърквали" делата - от които Вие много великите адвокати се храните, така че не ми казвай кое и колко много си в час нали. Няма ти кажа , че не разбираш нищо от колегиалност. ама и грам дори. Във форума не съм се правил на велик и не съм засягал никой, просто казвам неща от практиката които съм видял със очите си и са минали през ръцете ми. А ти ми се пънеш насреща и показваш колко си велик ми бъди си "велик". Ама :) и понятие си нямаш как един "прост дознател" може да прецака един "неколегиално държащ се колега адвокат", щото аз съм го правил за хора , които не са хора ако ме разбираш какво ти говоря. Дано не се държиш с колегите по същия начин "аз много зная" като ходиш на разпит и предявяване или на някакво друго следствено действие. Ама сигурно там си мълчиш нали, като предварително си казал на клиента ти какво точно да излъже , за да можем да променим квалификацията в диспозитива нали.Виждал съм такива като теб - много говорят и клиентите им си мислят ,че са много добри. Просто няма ти казвам имена на адвокати с които имам контакти щото най вероятно ще се оцъклиш ама както и да е. Смешно ти е нали, цитирал ми че съм се махнал от Вн и съм дошъл в Сф, я се замисли само дали съм дошъл на "сляпо" а ? пък и вобще не знаеш причините , така че няма какво повече да ти пиша лично на теб.Нито пък знаеш с какво се занимавам сега. Пък и повече няма да влизам в тези форумчета, имам си по важна работа.Успех във Вашето Величие Господин Адвокат !!! :wink:
Аватар
urist11
Младши потребител

Мнениеот urist11 » 24 Ное 2009, 12:18

Това , което съм постигнал досега съм го направил лично аз , а не на гърба на някое "име" или някой да ме уреждал. Много добре е известно как се взема изпита за адвокати нали, сигурно 10 % са го взели само с това което знаят ,а другите 90% с това което дадат или кого познават. Много добре знаеш ,че заради това казусите са такива и нормалено завършил студент , най-вероятно не би ги решил , без да има някаква практика. А като гледам сигурно си от 90% -те. Някой от родата е адвокат и хоп нащо момче и то нали така. Ама ако ти дадат един тест за дознател, съм убеден че ще отпаднеш в началото. пък и да почнеш ще блокираш още на 1 месец от хартии, огледи и разпити. Явно си нямаш идея , какво е да те събудят в 2-3 посред нощ и да гледаш умрели и размазни хора и коли, и да можеш да си адекватен да пишеш след това да разпитваш, да се опиташ да направиш качествен оглед на почти тъмна улица осветена от автомобилни фарве и да се гъзиш с рулетка, и от това да зависи кой ще бъде виновен след това, даваш ли си сметка че една грешка би объркала всичко? Ама един който е минал през полицейското разследване би се справил 100 пъти по добре от теб, само разбита се да има твоя "гръб" , защото явно на това разчиташ и на Copy-Paste от законите в нета. нали ;) айде упсех, не смятам повече да се хабя и да пиша тука във форума по каквато и да е било тема.
Аватар
urist11
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 24 Ное 2009, 12:43

До: urist11
:arrow: Сравни цитат №1 - с цитат №2 и 3, и може би ще има вероятност, да разбереш, какво съм искал да кажа - цитирайките без коментар! :mrgreen:

...Не е приятно, да те "хванат в крачка", но е факт! :wink:
georgiev_sfbg
Активен потребител

Re: Прозовка по телефона

Мнениеот teogeo » 25 Ное 2009, 20:04

cruel_la написа:
martinbg написа:За удобно, по-удобно е. Няма спор. Въпросът е дали е по закон така и дали е регламентирано?

Напълно регламентирано :) - чл.178 ал.8 от НПК.В бързи случаи призоваването може да става по телефон, телекс или факс, като това по телефон или факс, се удостоверява писмено от длъжностното лице, което го е извършило.

Аха, аха. И като отиде в боклукчийника и поиска този протокол за призоваване по телефон, па се окаже, че такъв няма... Да вземе да се врътне и да си замине.

Аз съм го правил. И им правя услуга на Органите(...), защото после стигне ли се
до съд един адвокат веднага ще каже, че показанията нямат правна стойност,
защото събрани в нарушение на установения ред и т.н.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот Гост » 26 Ное 2009, 22:34

:mrgreen: Не думай.
Гост

Мнениеот DEKAH » 26 Ное 2009, 22:56

cruel_la написа::mrgreen: Не думай.

ДУМ

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост » 27 Ное 2009, 17:27

DEKAH,
Ти винаги може да ми "думаш", знаеш, на теб ти се радвам.Пък и си имаме раздумка :)
Гост

Предишна

Назад към Наказателно право