начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Гражданско дело за ПТП

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Гражданско дело за ПТП

Мнениеот TheOldMan » 22 Дек 2009, 13:54

Аз продължавам да не мога да разбера защо им се връзваш на тия хора...
Имаш ГО. Смисъла на ГО е точно такъв - да покрие щетите, които си направил. Има някакви условия, при които ГО не важи - нямаш книжка, пил си и т.н... При теб това го няма. Другото условие - да надхвърлиш лимита. Абсурд... както каза, лимита е 200 000 лв.
Така че всякакви претенции трябва да се отнасят към застрахователя. Ако не са съгласни със сумата -да я коментират с него. Ти не си определил сумата - да говорят с този, който я определя. Спора не е за това кой е виновен, а колко да са парите. А тези пари ти нито ги определяш, нито ги даваш. Не могат да те съдят - ти не си страна в спора... поне докато застрахователя не заяви, че поради еди-каква-си причина твоята застраховка не е валидна, или не може да покрие щетите.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Гражданско дело за ПТП

Мнениеот pleomaks » 22 Дек 2009, 15:05

Така е, след преди малко проведения :) разговор с адвоката, мога значително по-спокойно да кажа, че дори и да заведат дело срещу майка ми, Булстрад ще бъде привлечен по делото и те ще заплатят каквото реши съда - ако реши да присъди допълнително обезщетение. От нас се иска само да ангажираме адвокат - също не евтино, но не е 1000 лв., а и не давам пари ей така за спорта.

За всички останали, освен мен :), които се интересуват, срокът за писмено уведомяване на застрахователят по ГО след виновно причинено ПТП, е 15 дни по Кодекса за застраховането. Булстрад, за мое щастие, го спазват и аз днес ще подам такава писмена молба - като там се описва ПТП, пише се, че вероятно ще бъде заведена претенция срещу застрахователя по ГО и трябва да присъства изречението: "Настоящото да се счита за уведомление по смисъла на КЗ". Това от адвоката.

Друго важно - ЛевИнс например имали срок от 3 дни. Не признавали 15-те. Други застрахователи може да имат и други срокове. Така че, ако някой виновно причини ПТП, по най-бързия начин да уведомява застрахователя си по ГО.

БЛАГОДАРЯ МНОГО на TheOldMan и на всички останали!!!

При каквото и да е развитие, ще пиша.
pleomaks
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право