начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Изземване на компютърна техника

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изземване на компютърна техника

Мнениеот veso_vdn » 13 Яну 2010, 20:19

Здравейте, проблема ми е следния на 15 декември 2009 в офиса ми, намиращ се на ул "Екзарх Йосиф" 37 - Видин влязоха 2 лица - легитимираха се като служители на БОП - Видин и ми казаха че действат по сигнал , казаха ми нищо да не пипам и да се обадя на 2 ма мои познати (поемни лица) . След което дойдоха още хора с патрулен автомобил 2 ма униформени и 3 ма не униформени - взеха ми 1 работна станция която напъхаха в чувал запечатаха я с лепенки с подписите на 2 те поемни лица - същото сториха и с 2 сървъра , 1 рутер, и 3 суича.Опитаха се да ме накарат да подпиша протокол за изземване - на което отказах и заявих че според мен действат незаконно, защото така и не разбрах за какво съм виновен , или поне в какво ме обвиняват. Казаха ми че ще ми се обадят и ще ме извикат на разпит, и че ще ми връчат заповед за изземване , или нещо подобно , но до този момент ни вест ни кост.Интернет доствчик съм и продавам интернет в локална мрежа - спирането на сървърите ми донесе доста неприятности с клиенти. Молбата ми е да ме посъветвате как е най-добре да постъпя. Консултирах се с видински адвокати - техния отговор беше- "изчакай да видим в какво си обвинен", но според мен нещата не трябва да са така, мина вече месец, и поне според мен би трябвало да бъда информиран в какво съм обвинен и защо ми взеха компютрите.На сървърите има инсталирани линукс операционни системи и софруер за рутиране и преразпределяне на трафик, на работната станция има стандартни приложения - (Windows, office ....... ). Предварително благодаря на всички отзовали се със съвет и каквото и да е !
veso_vdn
Нов потребител

Re: Изземване на компютърна техника

Мнениеот svettoslav » 14 Яну 2010, 00:07

Здравейте!Мисля че единственото,което трябва да направите всъщност е да се въоръжите с търпение,колкото и да звучи тривиално.Ако някой е предприел спрямо Вас незаконни действия,то той рано или късно би следвало до си получи заслуженото.Ако ли пък Вие мааалко сте нащрапили кудекса,работата не е много добра.Няма как,спокойно засега.Доверете се на адвокатите :!:
Последна промяна svettoslav на 14 Яну 2010, 10:29, променена общо 1 път
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот tj_todorov » 14 Яну 2010, 01:49

Никакво чакане, вече е минал месец. Да не си решил да се занимаваш и с благотворителна дейност? Пиши жалби до районната прокуратура. И до МВР - има форма за сигнали за корупция. На Интернет страницата на МС също имаше бланка за сугнали за корупция. Оплачи се, че БОПа явно е в услуга на конкуренцията ти. Пиши и на КЗК! Пиши и на КЗПотребителите - ти си съвестен потребител. Закупил си техника, имаш фактури, а не можеш да ги използваш, защото на-на-на .... И си потърси друг адвокат :)
tj_todorov
Младши потребител

Мнениеот nksuccess » 17 Яну 2010, 17:07

Сигурен ли сте, че на са ви измамили? И някой сега се радва на вашата скъпа техника? В Пловдив един се представяше за компютърен техник - звъни на вратата - " Синът ви ме изпрати да ви ремонтирам компютъра. Влиза вътре включва го... ммм Не мога да го оправя тук трябва да го взема в офиса" и БАМ тръгва си с комютъра, лап топа и т.н. :D Описаха ли въпросните лица подробно какво изземат?
nksuccess
Потребител

Мнениеот darryy » 23 Яну 2010, 10:42

Къде е протокола за изземване? Би следвало да Ви оставят екземпляр.
Колкото до обвинението -ще трябва да почакате още. Първо сигурно ще Ви разпитат като свидетел, ще се събират доказателства и ако се съберат достатъчно - едва тогава ще има обвинение.
При това изземването се нуждае от съдебна санкция, тъй че не ние, а съда ще решава доколко е "законно".
Чакайте...
darryy
Младши потребител

Назад към Наказателно право