начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

трябва ни добър гръцки адвокат по наказателно право

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: трябва ни добър гръцки адвокат по наказателно право

Мнениеот svettoslav » 08 Яну 2010, 10:57

camel73 написа:какво значи добър адвокат в гърция.няма такъв .всички имат една цел да ви вземат парите.някои от тях работят с полицията във ваш ущърб.за момчето със 11 годишната присъда никакъв трансфер за българия.казва ви го човек преминал през всички тези етапи за които няма тайни в гратското правосъдие.това са пълни расисти които ненавиждат българите.по добре е обаче които и да е да изкара присъдата си там.ако някои ви излаге че при трансфер ще излезете по бързо значи е измамник или човек който няма понятие.режима в гърция е 3/5 тоест при 11 годишна присъда ако работи вътре след около 3 години чисти е навън а има и обжалване.при 27 годишната присъда мадам излишно е да се твърди че вашият човек не е знаел за 52 човека това е смешно.приемете че е виновен.чакай та обжалване което ще бъде след 3 години минимъм.пишете до страсбърг за неприемлив срок за обжалване 6.1 е точката и чакайте той има гарантирани минимъм 5 години вътре приемете го като факт.трансфер е невъзможен тъй като нашето законодателство не позволява поради приетото по малкoнаказание за трафик на хора.вземете някакъв адвокат защото той ще ви трябва на 2 дело.пожелавам ви късмет.ако искате да се свържете с мен пишете тук и ще ви дам телефон.аз прекарах 7 години по затворите в гърция и бях трансфериран в бг знам всичко което ви е необходимо.имах доживотна присъда или както беше написал някакъв кенеф във форума изовя

Синайски скрижал,след който следва пълно мълчание.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 08 Яну 2010, 11:27

Ааа,щях да забравя.Много моля момчето,дето е лежало четири пъти за убийство,шес пъти за трафик на хора,пет пъти за квалифицирана контрабанда, осем пъти за отвличане и три пъти за изнасилване да ми даде някакъв телефон за връзка да го питам за някои неща,че жена ми е в затвора за блудство и дрога.Казаха,че ако намяра добра френска адвокатка ще я оправдае изцяло.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот mai79 » 22 Яну 2010, 21:48

do rosii
здравей
може ли да пишеш до мен и да обсъдим някой неща по делата
mai79
Нов потребител

Мнениеот mai79 » 22 Яну 2010, 21:52

do usra_ovcova
нашите мъже са си наши ние си берем гайлето с тях
това вас не ви засяга.
в този форум се спрягат сериозни теми и такива като вас с svetosslav не смятам че е нужно да се гъбаркат с това
mai79
Нов потребител

Мнениеот lili_valchanova » 12 Мар 2010, 15:48

На всички, които търсят правна помощ в Гърция, ще кажа: не се отчайвайте! Както във всяка професия, както навсякъде по света и тук има адвокати, които не заслужават да бъдат наричани с това име. Има и други. За тях професията и животът са едно и също нещо.
Не съм си представяла, че ще имам смелостта да споделя каквото и да било за себе си и за семейството си на всеослушание, но животът на човека може да се обърне само за миг и това, което доскоро е било далечно и неважно, да почука на вратата.
На 29.11.2008г. вечерта изпратих съпруга си на работа - токсиметров шофьор е.
Сутринта не се прибра. Търсихме го най-напред сред мъртвите - не беше там. По-късно се разбра, че е задържан в Гърция, Серес. Пътникът в таксито е имал в багажа си около килограм хероин - напълно достатъчно, за да получат и двамата доживотни присъди, въпреки че не се познават и въпреки че пътникът е направил пълни самопризнания за вината си.
Малко е да се каже, че светът се стовари върху мен. Най-страшното беше, че в Гърция следствие за наркотици не се провежда - т.е. виновен си и точка! Чакай милост от съда!
Но когато бог ни изпраща изпитания, не ни оставя сами. Нашият ангел си има име - Севдалина Чернева- Цирона. Без нея нямаше да оживеем! Нямаше въобще да ни има - мен и семейството ми. Безсънни нощи, падания и ставания, сълзи и страдание - това не може да бъде заплатено с никакви пари. Моля се всички невинно задържани и осъдени в Гърция да имат нашия късмет. Сега съпругът ми си е у дома и се опитваме да продължим живота си.
Господи, пази Севдалина, защото тя е надеждата, избавлението, любовта!
lili_valchanova
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 12 Мар 2010, 18:24

Здравейте!
Колко трогателна история.
lili_valchanova написа:Не съм си представяла, че ще имам смелостта да споделя каквото и да било за себе си и за семейството си на всеослушание,

Какво е това всеослушание,не е съвсем. ясно.Като че ли тук някой Ви познава.
Чак пък "всеослушание"..Ако обаче това,което казвате е истина,поздравления за колегата,щом е станал едно от условията за този благоприятен за Вас резултат!
Но пък ако всички адвокати бяха толкова добри като нея,сигурно нямаше сега да я споменавате навярно..
То хубаво,обаче не забравяйте едно нещо в крайна сметка-Съдът е оправдал съпруга Ви,ако това,което казвате е истина.На гръцкия съд кой ще благодари,аз ли трябва да благодаря?Или някой друг..Адвокатът обира лаврите,но кой решава нещата?Май че онези хора,които мноооого слушат преди да вземат решението.
lili_valchanova написа:Най-страшното беше, че в Гърция следствие за наркотици не се провежда - т.е. виновен си и точка!

Така ли?Кой Ви каза това нещо?В някоя държава от по-близкия или по-далечния изток тази констатация може и да е приемлива някъде си,но в нашите географски ширини,не е така.Без доказателства няма присъда.Така че тук грешите много.
Тази "милост",за която говорите представлява поведение на нази институция,която споменавате,което се основава на събрания по делото доказателствен материал,защото в противен случай не е налице никакво правосъдие.Сега остава да кажете,че в Гърция няма правосъдие изобщо.Е,тогава пък вероятно някой ще попита как така съпругът Ви е бил оправдан?Откъде я извадихте тая "точка" не става ясно.Да не би колегата да Ви я е показал?Такива "точки" в наказателното правосъдие няма.Хубаво,че сте попаднали на съвестен и всеотдаен адвокат,но ако трябва да се погледне обективно,то колегата просто си е свършил работата,нали така? Твърдите че съпругът Ви няма нищо общо.Тогава какво толкова има?Адвокатът и Съдът са си направили това,което е трябвало да стане,май че така излиза.
Как така все около невинните има наркотици,бе,значи :? Обаче при Вашия случай имаме изключение-виновният е известен и заловен.
lili_valchanova написа:Господи, пази Севдалина, защото тя е надеждата, избавлението, любовта!

С това последното взех да си мисля,че Вие сте Севдалина.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот lili_valchanova » 13 Мар 2010, 17:41

Светославе, много мило, че си прочел и си писал. Не ти пожелавам да се срещнеш с гръцкото следствие и със съда в Гърция при подобни обстоятелства. Изглежда абсурдно, че в европейска държава може да се води "формално " следствие, никоя институция да не се интересува от обективната истина и обвиненият да е ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО! Нямам юридическо образование, но в семейството имаме двама съдии. Не само аз, но и те останаха ужасени от следствената и съдебната практика в слънчевата ни съседка. Без правната помощ на адвокат Чернева просто нещата щяха да приключат трагично.
А за другото си прав - форумите са място за психотерапия, но засега не страдам от шизофрения, за да се изживявям като гръцки адвокат.
Бъди здрав! И не пътувай на юг, ако не е наложително! :P
Последна промяна lili_valchanova на 15 Мар 2010, 22:39, променена общо 1 път
lili_valchanova
Нов потребител

Мнениеот lili_valchanova » 13 Мар 2010, 18:00

И още нещо. Много е ефектно това, че коментираш чуждите мнения като ги цитираш на парчета. Струва ми се че не е редно, защото извън контекста и смислени твърдения могат да звучат идиотски. Като да резнеш главата на някоя мацка и после да се чудиш какво въобще й е наред! Но тук всичко може - включително и това да се изживяваш като литературен критик и да недоволстваш от недостатъчно трагичните житейски истории. Може би трябва да четеш криминална литература..., но няма да можеш да разпарчосваш авторите анонимно.
lili_valchanova
Нов потребител

Мнениеот luckyluck » 15 Мар 2010, 21:35

Май ще излезе че доста сънародници са "проблемни" с южната съседка :)

Скоро ми разказаха една история. Момче е задържано на излизане от Гърция към България ,заради блистерче с ксанакс.Било му в несесера били останали само няколко хапчета. Естествено незнаел че в Гърция се води наркотик ,а и аз самият незнам дали наистина е така. Както и да е ,полицаите му казали че пласира и продава дрога ,че половината хапчета е продал - другите не е успял. След три дни в ареста ,след изпратеното от български доктор че лично му е предписал въпросното лекарство и след няколко хиляди евро за адвокат в крайна сметка е освободен. Не искал и да чуе за Гърция вече :)
luckyluck
Нов потребител

Мнениеот lili_valchanova » 15 Мар 2010, 22:35

Даа. А без адвокат биха го осъдили, без да им мигне окото, че става въпрос за антидепресант. А няколкото хиляди евро не са останали само при адвоката. По - голяма част са за съдебни такси. Само първата им инстанция - ПРОТОДИКИО - иска 1000 евро, за да допусне адвокат на делото.
Има и друго интересно нещо - ако имаш телефон веднага те пишат "член на организирана престъпна група". Не дай боже, телефоните да са повече - на нас ни се наложи да обясняваме, защо имаме М-телски и V-телски телефон. При тях разговорите имат еднакви тарифи, независимо дали са в рамките на един оператор или на различни.
Може да изглежда като виц, но в следствения арест имаше един българин, защото карал "подозрително бавно " по шосето. :P
lili_valchanova
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 16 Мар 2010, 15:43

Явно,че в южната ни съседка са започнали да мислят за здравето и живота на обществото си и да се борят с организираната престъпност така,както е редно-с налагане на тежки и справедливи наказания.Аз съм адвокат,но не мога да приема за справедливо несправедливото в България.Занижените наказания не водят до желаното от нас.Разбира се доживотен затвор също не е адекватното наказание,тъй като,както се казва от един автор по наказателно право,който Вие едва ли знаете,това наказание не може да превъзпита никого.Той се лишава от свобода завинаги.Това в Гърция не го разбирам,ако е така.Но пък по-добре е от Сингапур или от Иран например-там наказанието е "смърт".Дали е "полицейска държава"-не знам.В крайна сметка съд се е произнесъл и съпругът на Лили Вълчанова е свободен.Докато в нашата мила родина за такова нещо се "лежи" 2-2,5г.,понякога отложени с изпитателен срок(което е смехотворно на фона на обществената опасност на това деяние),ще се продават наркотици в училищата и заведенията на Вашите деца,внуци и т.н..Нали така г-жо Вълчанова.Строгите наказания са едно от условията,които ще ограничат това престъпление.
Съпругът Ви е попаднал на неподходящото място.Добре че сте попаднали на подходащия адвокат.
lili_valchanova написа:И още нещо. Много е ефектно това, че коментираш чуждите мнения като ги цитираш на парчета.

Напротив.Не си падам по цитатите на парче.

Относно това :
luckyluck написа:Естествено незнаел че в Гърция се води наркотик ,а и аз самият незнам дали наистина е така.

Като се "води наркотик",ние ли ще променяме гръцкия закон?Там така се води.

Иначе взе да ми става смешно чак с тия мобилни телефони..Сигурно ако носи презервативи в себе си се смята за сериен изнасилвач,а ако пуши цигари и гледа децата пред детската градина е педофил..
lili_valchanova написа:Даа. А без адвокат биха го осъдили, без да им мигне окото, че става въпрос за антидепресант

Защо да го осъждат?Явно,че във Вашия случай сте под въздействие на станалото с близкия Ви.
Кой и защо има полза да пълни затворите с невиновни?Няма такова нещо."Полувиновни" също няма.
Не стават така тия работи.
И доказателството за това е именно крайният резултат при Вас.Нали така?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот gloriosus » 16 Мар 2010, 17:36

Както навсякъде, така и в Гърция, полицаите не мислят кой знае колко когато арестуват някого, така че не се учудвам за споменатите по-горе случаи:) Но трябва да имате също така впредвид самия факт,че мъжът Ви е карал човек, пренасящ наркотици - съвсем нормално е да се проведе следствие и да се повдигне обвинение, пък съдът ще отсъди кой крив и кой прав - както е и станло, в резултат на което мъжът ви е освободен! Не очаквайте,че има прокурор където и да е било, който в подобен случай да не повдигне обвинение и естествено разследването да не е кой знае колко щателно, просто защото нещата са малко или много ясни - хванати са на местопрестъплението(да не говорим,че в Гърция по закон прокурорът няма право да прекратява започнати наказателни производства). И какво искате да кажете с това,че без адвокат са щели да го осъдят??? Това,че сте си наели адвокат е съвсем нормално и адекватно поведение и със сигурност е помогнало в намирането на истината, а и съгласете се,че без адвокат, особено в такива случаи, човек много трудно би могъл сам да се защити, просто защото не познава материята, а не защото съдът е лош или предубеден, нали така?
gloriosus
Младши потребител

Мнениеот lili_valchanova » 17 Мар 2010, 17:49

Не отричам, че много неща в правото не са ми ясни. Може би вие ще ми обясните какво наказание ще получи шофьорът на таксито, който докара убиеца на Боби Цанков до местопрестъплението?
Има прокурор, който прекрати разследването по нашия случай в България. Предадох всички материали на институциите у нас, само не на медиите, защото те търсят сензации и с нищо не могат да помогнат/ включително видеозапис от супермаркета - пътникът се е качил от там, с "покупките" си и около него има "помагачи" /. Собственикът прояви съчувствие към мен и ми го даде на добра воля. Полицията не си помръдна пръста, въпреки че бях отправила молба за издирване. Сигурно се страхуваха, че нещо могат да открият. Да сте чували за залавяне на трафиканти по поръчка. Мислех, че е само сюжет за филми...
Нека виновните да си получат наказанието. Но явно в следствието и в правото е невъзможно да се отсее житото от плявата - в България не могат да осъдят виновните, а в Гърция е безумно трудно да оправдаят невинните.
Познавате ли добри адвокати по международно и европейско право? Изглежда ми несправедливо невинен човек /с доказана невинност/ да прекара в следствения арест пет месеца и още три в затвора. :?:
lili_valchanova
Нов потребител

Мнениеот lili_valchanova » 17 Мар 2010, 17:52

А за гръцкия съд - питайте за Папагеоргиус Топалнакос, сигурна съм, че ще узнаете прекрасни неща. :idea:
lili_valchanova
Нов потребител

Мнениеот lili_valchanova » 17 Мар 2010, 17:58

Неофициално се говори, че гръцките полицаи получават премии за залавянето на престъпници, а затворите им - европейски пари за всеки затворник . Не ми изглежда естествено да се трудят толкова "дръзновено" за слава. Може и да не съм права.
lili_valchanova
Нов потребител

Мнениеот lili_valchanova » 17 Мар 2010, 18:05

За телефоните и на мен ми беше смешно, защото тук и децата знаят, че не е препоръчително да се говори от м-телски на глобулски и още по смешно ми стана, когато съдията ме попита : "Съпругът ви винаги ли носи толкова много телефони?" А пътникът нямаше телефон. Защо ли...
lili_valchanova
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 17 Мар 2010, 18:29

lili_valchanova написа:"Съпругът ви винаги ли носи толкова много телефони?"

Гръцкият съдия ли Ви попита? Пита си човека,нали това му е работата.Същият този,който е оправдал съпруга ли или някой друг?Важното е крайният резултат.
lili_valchanova написа:Познавате ли добри адвокати по международно и европейско право? Изглежда ми несправедливо невинен човек /с доказана невинност/ да прекара в следствения арест пет месеца и още три в затвора. :?:

И повече са прекарвали.Ако сте съдия и на вас няма да ви е лесно да отсъдите,ако в колата на подсъдимия са намерени наркотици.Както и да е .
Иначе доказаната невиновност-накрая,със съдебния акт.Тогава се произнася съдът по вината.
Вижте,,не казвам,че всички съдии "са стока".Малоумници всякакви,дал Господ.Но трябва да вярваме в съда.Няма начин.Грешките се поправят.И при вас всичко е О`К.Няма какво да се вайкате и тюфкате.Има начин да претендирате обезщетение.
П.п. Наскоро освободиха от един американски затвор осъден на т.нар "доживотен затвор",та не значм дали не е на смърт,за блудство.След 40 години в затвора се доказало най-накрая чрез ДНК -експертиза че не бил той.
В Юнайтед стейтс съдят,не си играят.Разпознало го детето и това било достатъчно.В случая обаче се е препознало.За това се събират доказателства.И за това Вашият съпруг ще си кара таксито(ако иска,де).
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот lili_valchanova » 18 Мар 2010, 17:10

Аз съм като бръснаря, който трябвало да мълчи за магарешките уши на цар Мидас. Бръснарят разказал тайната на тръстиката, а аз във форума. Не бих го направила, но всичките ми неотдавнашни спомени оживяха, когато прочетох за камиона с хората и за съпругата на шофьора, която не знае какво да прави... И аз не знаех. Не ми помогнаха от консулската служба - абсолютно с нищо/"нямаме информация", "търсете си го", "може да ви пуснат в следствения арест на добра воля", "не можем да ви кажем имена на адвокати"/. А когато пишех молбите в полицията не си спомнях не само коя дата сме, но и коя е годината.
А после ме подразни това, че заподозряхте в моята скромна личност адвокат Чернева. Не бих искала да й наврядя по никакъв начин. Само тя се отзова на виковете ми за помощ. Безкрайно съм й признателна,защото казусът е едно, а човешкото преживяване -съвсем друго.
Благодаря, че бяхте мои събеседници! :wink:
P.S. Таксито беше продадено на търг месеци преди съдът да се произнесе.
lili_valchanova
Нов потребител

Мнениеот katiabeleva » 04 Май 2010, 21:26

Здравейте, казвам се Катя Белева. Преди осем месеца попитах тук за добър гръцки адвокат. Осем месеца по – късно искам да благодаря на Консткантинос Паригорис адвокат при Висшия Касационен Съд Гърция, гр. Серес, ул. „Мерархиас”, № 40, тел: 0030 23210 22366; GSM: 0030 6944 55 49 49 и на адвокат Константина Харизанова, гр. Солун, ул. "Виктор Юго", № 3, тел: 0030 2310 554145.
Това са единствените хора, заели се да помогнат на моя брат Михаил Николов Белев, понастоящем задържан в Korydaloy – Атина.
Без да поискат никаква отплата за своя висококфалифициран труд. Те са се заели с трудната задача да го представляват пред съда. Господин Паригорис като негов адвокат и госпожа Харизанова, която съдейства всячески и осигурява превод от гъцки на български при срещите им.
На 26.09.2009 г. брат ми Михаил Николов Белев е задържан в гр. Килкис, Република Гърция.
След шока, който преживяхме разбирайки за задържането му аз трябваше да потърся адвокат, който да го прпедставлява във връзка с воденото срещу него дело. Възникна и проблема с общуването защото нито аз, нито брат ми говорим гръцки език. На 15.12.2009 г. напълно убеден в невинността на брат ми и силно притеснен от обстоятелствата около неговото задържане и понататъчното развитие на случая му баща ни получи инсулт и почина същия ден. Бях напълно съкрушена и отчаяна. Незнаех какво да направя и към кого да сеобърна за помощ. След смъртта на баща ни нямах възможност да платя хонорара на адвокат Мария Димова, към която се бях обърнала за правна защита по случая на брат ми. Бях напълно убедена в неговата невинност, но също така бях наясно, че му е необходим добър адвокат, който за мое огромно съжаление не можех да му осигуря. Нямах финанссова възможност за това. Аз работя като учител в гр. Перник и сама отглеждам петгодишния си син. За мойте възможности хонорарите на гръцкие адвокати се оказаха напълно непосилни. Майка ми е пенсионер на 71 г. инвалид ІІ група с месечна пенсия от 223.00 лв. Брат ми не е семеен и след смъртта на баща ни не виждах как бих могла да му помогна. Осъзнавайки безисходното положение, в което се намира брат ми изпадна в пълно отчаяние и скръб. Загуби желание за живот.
През това време господин Паригорис разбира за случая на брат ми от наш близък, който живее и работи в Атина. Дълбоко развълнуван и трогнат от трагичните обстоятелства окол случая на брат ми той решава да му помогне, като го представлява като негов адвокат във връзка с воденото срещу него дело абсолютно безвъзмездно. Среща с него, осигурява и превод от гръцки на български език, ангажирайки и негов служител от кантората му – адвокат Харизанова. Успокоява го и му вдъхва кураж да продължи да се бори с трудностите. Уверява го, че ще го представлява пред съда, като негов адвокат абсолютно безплатно.
Искам да изкажа своята искерна и огромна благодарност на господин Паригорис и госпожа Харизанова за това, че са проявили такава загриженост и състрадание към проблема на брат ми, който за тях е един напълно непознат чужденец. За голямата човечност на тези хора, които са единствените заели се да му помогнат в този толкова труден за него период. Като истински защитници на една справедлива кауза за установяване на истината. Все още немога да повярвам, че има и такива хора, готови да помогнат безплатно и безкористно на напълно непознат за тях човек. Благодарение на тях у мен се възвърна надеждата, че доброто ще победи и истината ще се установи. Затова искам да изкажа своето голямо БЛАГОДАРЯ на тези невероятни хора. Прекланям се пред техния хуманизъм, човечност и професионализъм. Те възродиха надеждата у нас, че невинността на брат ми може да се докаже. След смъртта на баща ни брат ми се беше предал и отчаял. Благодарение на господин Паригорис и госпожа Харизанова той отново повярва, че истината ще възтържествува, че той ще получи високо компетентна защита и своята свобода. Макар че финансово не може да си го позволи. Тъй като не мога друго да направя за господин Паригорис и госпожа Харизанова искам да изразя своята огромна признателност към тях тук.
Последна промяна katiabeleva на 15 Май 2010, 21:24, променена общо 1 път
katiabeleva
Нов потребител

Мнениеот tania_bogoeva » 05 Май 2010, 23:30

здравейте моята история е като на всички,които са решили да пишат тук.моят мъж беше задържан в гърция на 28.05.2009г. и бе обвинен за трафик на хора.делото се проведе чак на 15.04.2010 и присъдата бе 7 години.сега искаме да обжалваме, но казват че трябва да чакаме още една година за дата.има ли вариант за преместване в българия и каква е процедурата.моля момчето което е лежало в гръцки затвори да ми пише.и всеки който е минал по този път.
tania_bogoeva
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право