начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

МаЙка ми ме измами

Казуси за недвижими имоти

МаЙка ми ме измами

Мнениеот rossi_22 » 15 Апр 2010, 17:45

Здравейте,реших да ви споделя за неприятния проблем които ми се очерта с моето семеиство
Преди около година ходих на студентска бригада в сащ от която спестих парички,след като се прибрах в бг си намерих и работа и продалжих да спестявам,маика ми има апартамент на неино име които дядо ми и е купил след като се е развела с баща ми.Имам и брат които живее в друг град в свои апартамент.
И така маика ми ме убеди че апартамента ще остане за мен и аз вложих всичките си спестявания включително теглих и заем от банкатаза да го ремонтирам тоест да го направя годен за живеене понеже нямаше нищо в него.И сега маика ми се закле пред всички че никога няма да ми прехвърли апартамента и ми отговори че това че са ми похарчени спестяванията си е мои проблем и не я интересува.
Мога ли да направя нещо по въпроса и да си върна парите които въобще не са малко а и плащам заем.
Благодаря на всички които могат да ми дадат съвет предварително.
rossi_22
Нов потребител

Re: Маика ми ме измами

Мнениеот Melly » 15 Апр 2010, 17:58

Хмм :evil: , нестандартна ситуация между майка и дъщеря. Може да се дължи на моментно раздразнение.... :roll:
Изчакайте, облаците могат и да се разсеят. Ако ли пък не, тогава :arrow:
Консултация с адвокат и действайте.

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот rossi_22 » 15 Апр 2010, 18:07

въобще не ми се струва моментно да ви кажа......по скоро всичко е било добре обмислено според мен
с какво може да ми помогне адвокат?
rossi_22
Нов потребител

Мнениеот dred » 15 Апр 2010, 18:40

[quote="rossi_22"]Здравейте,реших да ви споделя за неприятния проблем които ми се очерта с моето семеиство....
Мога ли да направя нещо по въпроса "
Ето за това Ви е необходим адвокат :!:
dred
Потребител

Мнениеот marinov » 15 Апр 2010, 18:49

Почти съм сигурен, че майка ти се опасява от това, че ако ти прехвърли апартамента ще я изхвърлиш на улицата. Вариант е да я накараш да сключите договор за издръжка и гледане, с запазено право на ползване за нея. Така ще бъде спокойна, че няма да преживе да остане на улицата, а ти ще се сдобиеш със желания апартамент. На въпроса ти.., разбира се, че може да я съдиш, но нали се сещаш после все едно си без майка.
marinov
Потребител

Мнениеот rossi_22 » 15 Апр 2010, 19:32

тя в момента си живее в къщата на баба ми и дядо ми.
Ами то сега все едно съм без маика след като се оказва че напразно съм похабила абсолютно всичките си пари и усилия.
А все пак ако реша да я съдя ше мога ли да си върна спестяванията ми?аз само това искам,имам и налични документи за абсолютно всичко за което са похарчени парите
то в българия въобще системата дали работи?
rossi_22
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 15 Апр 2010, 20:22

rossi_22 написа:то в българия въобще системата дали работи?

Работи,работи.Сама обаче не работи.Щом искаш пари-това става с писмена молба.Както се каза,ако отношенията не се затоплят,единствения ред е съдебният.Текат и срокове.Така че всичко зависи от Вас и майка Ви.Ако не можете доброволно да постигнете консенсус,наемете адвокат,който да помогне в преговорите,както колегата посочи може да се сключи някакъв договор,който да е в интерес и на двама Ви.
П.П.Не съм се замислял за чл.116 б."б" ЗЗД-помирителното производство.Давността не се смята прекъсната,ако искането не бъде уважено :?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 15 Апр 2010, 20:41

Човек не избира родителите си.
Дано е моментен проблем.
Успех!
nikiboy
Потребител

Мнениеот rossi_22 » 15 Апр 2010, 23:11

искам единствено да си върна моите пари това е.
още утре ще се допитам
rossi_22
Нов потребител

Мнениеот katerinakuch » 17 Апр 2010, 18:18

rossi_22 написа:искам единствено да си върна моите пари това е.
още утре ще се допитам

Действайте и успех.
Искрено съжалявам за случилото се.Това е възмутително! Наистина майка Ви много подло е постъпила с Вас и Ви е използвала. Не се учудвам, че е разведена с баща Ви... За съжаление, доста възрастни хора/сред неработещите и стоящи по цял ден основно вкъщи/ напоследък станаха много алчни, егоистични и без милост и пощада консумират енергията, силите и парите на младите и трудоспособни хора; все за пари и имоти говорят; упорито не желаят да дадат път на младостта и да я улеснят и мислят предимно за себе си; колкото и пари и внимание да получават, на тях все са им малко и все не им стигат; вечно са недоволни от какво ли не и все някой им е крив за нещо; все те са болни/така казват/ и си мислят, че младите въобще не боледуват и нямат такова право; интригите и клюките са тяхната специалност.
Затова въобще не се учудвам вече, че има толкова самотни стари хора, чиито роднини са "вдигнали ръце" от тях. Тази тяхна самота е резултат от собствените им дългогодишни "усилия" и поведение.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Имотни казуси