начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Търся адвокат за Страсбург

Търся адвокат за Страсбург

Мнениеот renny » 27 Юни 2009, 10:56

Здравейте,
Моля за спешна помощ от юристите в този форум - от 2004г. съпругът ми води дело в Страсбург, което вече е пред финала - към момента получихме от Съда в Страсбург становището на правителството в отговор на част от признатите от Съда като основателни жалби - а именно използване на СРС и намеса в личния живот. От 2007г. делото се водеше от адвокат, който преди месец неочаквано се отказа. Според правилата на Съда необходимо е в тази фаза на делото ищецът да бъде представляван от адвокат. Моля помогнете да го намерим, хонорара не е проблем
благодаря предварително
renny
Нов потребител

Re: Търся адвокат за Страсбург

Мнениеот Ntriple » 27 Юни 2009, 11:39

Мисля, че мога да ви съдействам, включете си личните съобщения или ми пишете.
Ntriple
Младши потребител

Мнениеот dantziata » 08 Яну 2010, 11:25

На каква стойност е адвокатския хонорар при завеждане на дело в Страсбург срещу държавата? При финансова невъзможност от страна на ищецът, кой осигурява адвокат?
dantziata
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 08 Яну 2010, 11:38

dantziata написа:На каква стойност е адвокатския хонорар при завеждане на дело в Страсбург срещу държавата? При финансова невъзможност от страна на ищецът, кой осигурява адвокат?

Хонорарът е по споразумение.
Когато няма пари за хонорар:
се моли за снисхождение и
се чака някои да се предложи сам за работа без заплащане или
намираш някой,който да плати вместо тебе.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот dantziata » 08 Яну 2010, 11:50

до usra_ovcova
Благодаря за бързия отговор!
С две думи - ще си търся адвокат, работещ за чест и слава!!! Ха-ха-ха! Такъв в България, ако има нека да ми се обади!!!!!!!!!!!!!
dantziata
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 08 Яну 2010, 22:18

dantziata написа:до usra_ovcova
Благодаря за бързия отговор!
С две думи - ще си търся адвокат, работещ за чест и слава!!! Ха-ха-ха! Такъв в България, ако има нека да ми се обади!!!!!!!!!!!!!

Да има такива,които даже ще ви платят на вас хонорар,защото са имали честта да им възложите вашето дело и удоволствието да работят по такъв интересен и вълнуващ случай. :shock: :shock: :shock:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот dantziata » 09 Яну 2010, 10:55

Ако наистина има такива адвокати, моля някой да се свърже с мен на e-mail адрес: dannye.1969@abv.bg. Предварително благодаря!
dantziata
Нов потребител

Мнениеот dantziata » 10 Яну 2010, 16:39

Ако някой знае e-mail адреса на Съд по правата на човека в Страсбург, на който да депозирам жалба, моля нека да го изпрати на: dannye.1969@abv.bg.
Предварително благодаря!
dantziata
Нов потребител

Мнениеот dishovsky » 14 Яну 2010, 19:29

Жалбата се подава в шест месечен срок, от влизането в сила на окончателното решение и ако сте изчерпили всички способи за защита или ако изчерпването им не би могло да доведе до резултат:

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS
COUNCIL OF EUROPE
67075 STRASBOURG Cedex, France

сайт: http://www.echr.coe.int
dishovsky
Нов потребител

Мнениеот tokio » 09 Май 2010, 17:50

И аз търся адвокат за завеждане на дело в Страсбург. Делото е минало през всички възможни инстанции в България и е във връзка с необжалваемоста на глоби до 50 лв (неправомерно съставен акт от КАТ). Имам подготвени всички изискуеми от съда в Страсбург документи. Допустимо ли е да ги изпратя на хартиен носител и на български език? Каква ориентировъчно е цената за тази първоначална адвокатска услуга?
tokio
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Май 2010, 19:21

Има ограничения за обжалваемост - според мен ниската стойност на глобата ще попречи на успеха. Не, че няма да се включи съдът в Старсбург, но просто ще прецени, че не сте засегнат - има такова решение, където вредата е в размер на един месечен наем. Произнасяйки се по делото, съдът е отчел забавяне на производството, отчел е пропуски и т.н., но е счел за несъществено вреда в размер на месечен наем.

От друга страна може да става въпрос за принципно противоречие на законодателството с Евро-конвенции и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот tokio » 09 Май 2010, 23:06

Благодаря за отговора. Мисля, че в моя случай има достатъчно много неправди, като започнем от неправомерно съставения ми акт (за движение с включени светлини за мъгла през нощта в зимния период - имам официален документ от БАН за метеорологичната обстановка в района), който на всичкото отгоре е и неправилно/грешно съставен, несъответствие между акта и наказателното постановление, в което също има грешки, отказ на районния съд да даде ход на делото, както и неправилното тълкуване на административния съд, че правата ми не са били нарушени. Става въпрос за чл. 189, ал.5 който противоречи на ЕКПЧ, по която конвенция България е страна. За това противоречие информирах и Омбудсмана на Република България още през ноември 2009г, но все още нямам официален отговор от него. Получих само едно писмо, че материята е изключително сложна (?) и е нужно много време за да се произнесе по казуса.
tokio
Младши потребител

Мнениеот tokio » 10 Май 2010, 21:19

Все още търся адвокат за завеждане на дело в Страсбург.... Ако някой има опит в международния съд, моля да се обади.
tokio
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Май 2010, 21:51

Адвокат е само по себе си достатъчно. Има адвокати с малка буква, има с голяма, но няма адвокат, който да не реагира адекватно.

В случая няма материален интерес от делото - ако платите капаро на адвоката, едва ли ще го върнете.

Чувал съм впрочем за един, който беше засъдил паяците в София, като си беше оставил колата на паркинга повече от 1 година. Но не съм чул краят на историята.

Затова повечето адвокати са на принципа на "про боно" в такива дела, при положение, че за 50 лева глоба трябва да вземеш 150 лева - не върви някак, но пък намаляваш точки в талона и т.н.

Трябва предварително да се примирите с такъв изход - неуважаване на жалбата относно претенцията, намаляване на исканото обезщетение и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот tokio » 11 Май 2010, 23:48

Вероятно не съм написал достатъчно ясно, че търся адвокат срещу заплащане за завеждане на дело в Страсбург. Имам приготвени всички изискуеми от съда в Старсбург документи, но не зная как и на какъв език да се изпратят. Ясно ми е, че там се чака с години. Ясно ми е също така, че адвокатския хонорар вероятно ще е повече от глобата, но в случая правдата е по-важа за мен.
Очаквам предложения....
tokio
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Май 2010, 06:54

Заповядайте на консултация, като се свържете с някой от колегите - адвокати тук. Часовете за консултация са предимно в работно време, но повечето адвокати ще Ви изслушат и след 18.00 часа.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот tokio » 14 Май 2010, 18:51

ivan_lawyer написа:Заповядайте на консултация, като се свържете с някой от колегите - адвокати тук. Часовете за консултация са предимно в работно време, но повечето адвокати ще Ви изслушат и след 18.00 часа.

Моля да ме извините за невежеството, но къде е това "тук"? Къде да дойда?
Не е ли възможно,някой от колегите Ви адвокати да се свърже с мен тук и да уговорим подробностите? Имам само няколко поста в този форум и все още не зная кой какъв е...
tokio
Младши потребител

Мнениеот glasotnaroda » 17 Май 2010, 07:37

renny написа:Здравейте,
От 2007г. делото се водеше от адвокат, който преди месец неочаквано се отказа.

нека опитам да внеса яснота около "неочаквания отказ", тъй като предполагам, че има вероятност "неочакван отказ" да значи за Вас "НЕОБЯСНИМ ОТКАЗ". Не всеки е длъжен да знае и да е запознат с истинските механизми в държавата ни.

Той е разкрит в книгата на Григор Лилов "Тайният проект - Бойко Борисов" .
Там е цитиран бат Бойко, но аз тук ще перифразирам:
"А, пък кой? Онзи ли? Дето води дела срещу България в Страсбург? Охо, ний за него вече сме му спретнали една оперативна папчица!"

Похватът се нарича "оперативната папчица" - т.е. папката с минали прегрешения и компромати, касаещи неоснователни обогатявия, участия в непочтени схеми и "грехове" като хомосексуалност и някои по-реални прегрешения, касаещи изневери и сексуални контакти с лица в обществено неприемлива възраст. Изследват се също оперативните папчици на роднини до 4-5то коляно за косвен натиск.

ЗА ВСЕКИ АДВОКАТ, ДРЪЗНАЛ ДА ЗАВЕДЕ ДЕЛО СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ СЕ СЪЗДАВА (ИЛИ Е СЪЗДАДЕНА) "ОПЕРАТИВНА ПАПЧИЦА" - като предмет на специален интерес ще са и някои "семейни тайни" от сорта на "как чичо плати университета на братовчеда".

ОСВЕН ТОВА ЗА ВСЕКИ ВЪВ ВЛАСТТА (ВКЛЮЧИТЕЛНО ОПОЗИЦИЯ) СЪЩЕСТВУВА "ОПЕРАТИВНА ПАПЧИЦА" - ИЗКЛЮЧЕНО Е ДА СЕ СДОБИЕШ С ВЛАСТ, АКО НЕ СИ "ИЗЦАПАН С КРЪВ", "ГЕЙ"(не важи за открити гейове), "КУРВАР"(не важи за открити курвари), "ПЕДОФИЛ", "МАФИОТ", "КРАДЕЦ".
А по линия на "семейните тайни" - очевидно следствие е, че всеки във властта задължително трябва да им роднинска връзка с някой предишен - тоест обезпечава се "династичната линия".

Невъзможно е (или е много трудно) честен и почтен човек или поне такъв с леки и приемливи грехове да влезе в политиката, както и такъв без родниниски връзки с управляващите кланове. Такъв човек няма начин да бъде контролиран от писателите на СЦЕНАРИИТЕ и следователно трябва да бъде убит, но дори и това трудно би решило проблема. Особено ако набелязаната жертва напълни интернет с данни и информация - това примерно спасява разследващите журналисти. Веднъж пуснат материала - това означава "спасение" за журналиста. Той трябва да бъде убит ПРЕДИ издаването на материала.

Но само такъв - честен човек - би могъл да заведе дело срещу България в Страсбург.
...в определени случаи, рискувайки живота си...но все пак малко вероятно - умрелите внезапно в катастрофи адвокати и магистрати са изключително неприятни за властимащите. Не е лесно да се излъже и замаже положението, но стават и такива неща...Людмила Живкова, лейди Даяна, Майкъл Джексън са само някои от хилядите примери.

П.С. Има възможност ако докажете че не можете да си позволите адвокат - такъв да ви бъде назначен служебно от Страсбург

П.П.С. Само моля ви, не считайте горното като фин опит за заплаха или намек да помислите и сами да се откажете! СЪДЕТЕ ГИ ТИЯ ИЗВЕРГИ ДО ДУПКА! Няма от какво да се страхувате, освен от самия страх! Тези които реално имат основания да се страхуват е ясно кои са!
П.П.П.С. Занимателна главоблъсканица за свободното време: защо Маргарита Михнева и Григор Лилов имат право да пишат някои работи, докато други - Георги Стоев например - дори и написали истината и публикували я - биват убити, директно насочващи подозренията къмто обектите на публикацията.
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот tokio » 18 Май 2010, 00:46

нека опитам да внеса яснота около "неочаквания отказ", тъй като предполагам, че има вероятност "неочакван отказ" да значи за Вас "НЕОБЯСНИМ ОТКАЗ". Не всеки е длъжен да знае и да е запознат с истинските механизми в държавата ни.

Благодаря за разяснението, без него щях да си помисля, че адвокатите са толкова богати, че си избират работата и клиентите си. Всъщност аз не съм агент на ДС или каквато и да е друга агентурна система, а един от многото пострадали от неадекватните ни закони и съдебна система.
Пратих лично съобщение до ваш колега от този форум с молба да ми съдейства срещу съответното заплащане, но той дори и не ми отговори... България вече е в Европейския съюз и официално сме демократична държава със съответната свобода на словото и печата. Уточнявам, че искам само съвет относно изпращането на документите до Страсбург. Запознат съм, че там не изискват адвокатска защита, запознават се с документите и решават по съвест.
Надявам се все още да има адвокати, които биха ми помогнали възмездно. За връзка тук, на лични, или на тел: 0887539999, Слави.
tokio
Младши потребител

Мнениеот tokio » 10 Юни 2010, 21:21

След като нито един адвокат не пожела да се свърже с мен, аз взех инициативата в свои ръце. Оказа се, че в Интернет има всичко по интересуващите ме въпроси. Официално жалбите в Страсбург се приемат на френски или английски език, но едновременно с това е възможно документите да бъдат написани на някой от езиците на страните, подписали Европейската Конвенция за защита правата на човека, т.е., може и на български. Последващата кореспонденция задължително е на един от двата споменати по-горе езици.
Поздрави на всички !!!
tokio
Младши потребител

Следваща

Назад към Право на ЕС