начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Средна телесна при сбиване с чужд гражданин

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Средна телесна при сбиване с чужд гражданин

Мнениеот mancholino » 17 Май 2010, 15:14

Здравейте,
пиша ви от Варна и както сигурно предполагате имам нужда от помощ...
Работя в Златни Пясъци и вчера се сбих с пийнал немски турист,който ме обиди и аз неколкократно предупредих да спре...и така де,чистех си плажа и помолих компанията от почерпени младежи да се преместят заедно с кърпите и чантите си малко по надолу,където вече бях почистил. Насреща получих успокоения че "няма проблеми,ей сега" след което обаче младежите си стояха в водата и продължаваха да се радват на живота още 10-15мин. Казах им отново,че ако не ги преместят ще го направя аз и так и направих и продължих да чистя. След минутка обаче един от тях дойде доста ядосан и се нахвърли срещу мен с обиди относно българския ми произход и обвинения че съм му откраднал телефона,няма нужда да казвам че това е чиста лъжа! Блъсна ме и аз го ударих и така се получи и сбиването,докато колегите ми и приятелите му дойдоха и не ни спряха. След това ясно се виждаше че носа му силно кърви и може би е счупен,после си тръгнаха и след час се върнаха заедно с туристически представител и полицаи. Арестуваха ме за 16часа през които много подробно описах станалото. Разбрах че са подали жалба за средна телесна повреда и кражба на телефон. Днес и аз си извадих медицинско свидетелство,тъй като и аз имам следи от удари от вътрешната страна на устната! Утре сутринта отново ме викат в 5то рпу и аз просто не знам какво следва...
Моля насочете ме към добър в тази среда адвокат от Варна...
Благодаря Ви предварително!
mancholino
Нов потребител

Re: Средна телесна при сбиване с чужд гражданин

Мнениеот mancholino » 17 Май 2010, 15:25

P.s. Мога ли да предложа някакво парично обезщетение и жалбата да се оттегли и евентуално колко???
mancholino
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 17 Май 2010, 15:40

Явно,че сезонът е почнал.Че по това време само баби-германки идват.
mancholino написа:Блъсна ме и аз го ударих

Явно здравата си го фраснал по носа.Ако е средна телесната повреда-нещата са сериозни.Но гравитираш около неизбежната отбрана.
В пето РПУ нямат много работа и ще ти обърнат доста внимание (за съжаление).Но хубаво е че защитаваш майка България.За какви се мислят тия туристи, понякога наистина си го търсят.
В пето има една дознателка..дано да не паднеш при нея,че спукана ти е неизбежната отбрана.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот mancholino » 17 Май 2010, 16:18

Благодаря! А можеш ли да ме насочиш към адвокат? И дали е добре да предложа парично безщетение и да не се стига до съд,че точно на дознателка попаднах... :?
mancholino
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 17 Май 2010, 16:23

mancholino написа:P.s. Мога ли да предложа някакво парично обезщетение и жалбата да се оттегли и евентуално колко???

Сега е важно да бъдеш честен с аудиторията - какво ти е съдебното минало?
Имаш ли някакви присъди - пробации, условни? Регистрации в РПУ-то за криминални прояви?

Ако си чист откъм тия работи, един добър адвокат би могъл да те измъкне.
Не ходи да даваш показания пред адвокат.

Аз лично не споделям мнението не Светослав - не е нужно да млатиш туристите.
Че много от тях не са стока - не са. Но все пак е турист - подходил си рязко.

"Махайте ги, или аз ще ти махна"... Ами хората са на почивка, не са се усетили
как е минало времето. Да беше ги поканил още един път: "Извинявайте за неудобството, моля ви, ако не ви пречи толкова.... трябва да си свърша работата..."
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот mancholino » 17 Май 2010, 16:41

Честен съм с аудиторията,неосъждан,но задържан в същото рпу преди 5год отново заради сбиване. Относно отношението ми към туристите: работя в сферата 11години,живял съм в Германия и съм достатъчно толерантен към чужденците без значение от расата или националността им! Знам как няколко пъти учтиво да помоля и предупредя на руски,немски и английски каквото и когото и да е...но съм избухлив и не обичам да обиждат майка ми и всички останали българи и да ме обвиняват несправедливо! Обаче осъзнавам че съм виновен и мисля че мога да си позволя да обезщетя поне до някъде пострадалия за да нямам излишни главоболия... Някой не знае ли Адвокат към който мога да се обърна?
mancholino
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 17 Май 2010, 16:53

Малко късничко си се сетил за адвокат.Днес цял ден?На работа ли беше.В полиция не се ходи без защитник.В последния момент,малко странно.
Парите може ида са от полза,ако не е Средна Т.П.
Във Варненската адвокатска колегия има над 900 адвокати.
Остави някакъв телефон и ще те свържем,щом е напечено положението.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот street » 17 Май 2010, 17:05

Да питам, обвинение повдигнаха ли те или, само седя и те пуснаха после ???, щото ако са то повдиганли обвинение.. е то не е късно , може за предевяването да си вземеш, щях да ти препоръчам, ама виждам ,че колегата се е заел ;). И ще си трая :) все пак не е колегиално.
А и не е сигурно дали ще е средна ;) ,зависи от експертизата , нищо че е нос ,ако е хрущяла , сигурно няма да е средна ;). Не бързай да се шашкаш, но наистина все пак е добре да имаш адвокат. Щото тея чужденци са ужасни , когато става въпрос за съд ;)
Аватар
street
Потребител

Мнениеот street » 17 Май 2010, 17:10

А пък колега Светослав :) то верно има над 900 ,че и кусур, ама много зависи , кой ще е по наказателни дела особено средните са доста специфични. Ако познваш някой препоръчай му на човека, все пак не се е сбил нарочно .... предполагам, а съм работил 8 години на златните и тея чужденци са ми ясни, знам как псуват българите чувал съм го и също обиждат на нация ;)
Аватар
street
Потребител

Мнениеот svettoslav » 17 Май 2010, 17:18

street написа:А и не е сигурно дали ще е средна
Дори и лека да е.Ако му плеснат едни "хулиг. подбуди" -131,ал.1,т.12-НОХ.
Наказанието е лишаване от свобода.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот street » 17 Май 2010, 17:20

Е така си е но ме съмнява ,защото има мотив ;) , това според мен ще падне 100%, А пък и е сбиване между двамата.
Но все пак това е мое мнение ;).
Аватар
street
Потребител

Мнениеот svettoslav » 17 Май 2010, 17:27

street написа:Е така си е но ме съмнява ,защото има мотив ;) , това според мен ще падне 100%, А пък и е сбиване между двамата.

Мотивът не всякога изключва хулиганския елемент.Не казвам,че има такъв в разглеждания(действителен или недействителен) случай.Възможно е сбиването м/у двама души да прерастне в такова,където единият или дори и двамата,примерно последователно,вършат и хулиганство.Това е възможно.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 17 Май 2010, 17:32

street написа:особено средните са доста специфични.

Ама много,много,много специфични.
Средна ли е или лека или никаква при оня със счупената ръка-посегнал към него,без намерение да го удря,но без да иска го ударил по носа,а онзи,за да се предпази,отдръпвайки се назад,се спънал и си счупил ръката.
Как ти се струва идеална съвкупност от лека и среднаТП с различна форма на вина?Има ли го в наказателния закон? :wink:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот street » 17 Май 2010, 17:34

Чл. 325. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

Не ти го пиша целя , защото няма нужда ;) ,просто според мен хулиганство няма , дори според мен , хулиганската проява е на чужденеца ;), тъй като първи е започнал да обижда националността ни и е псувал ;)
А самото сбиване е резултат от неговото действие т.е. нашия човек е бил провокиран, умишлено, а пък това може да се докаже, тъй като - много умно от негова страта извадил си е медицинско ;). Пък има и свидетели ;) надявам се. А лошото е че тея ще си заминат за германия и ако се наложат очни ставки ,защото според мен ще се наложи те няма да са тука .
Но пак ти казвам - лично мнение е това.
Аватар
street
Потребител

Мнениеот street » 17 Май 2010, 17:35

Знаеш му врътките :) :) :) така си е ;) зависи какво е кажеш в разпита ;) и какво е казал "пострадалия" :)
Аватар
street
Потребител

Мнениеот nksuccess » 17 Май 2010, 18:11

130, aл3 НК
nksuccess
Потребител

Мнениеот mancholino » 17 Май 2010, 18:15

Свидетели имам трима,днес са дали показания,че аз съм го блъснал,а той ме ударил! Само че те са били надалеч и не са могли да чуят разговора,а неговите петима са били доста близо
Последна промяна mancholino на 19 Май 2010, 11:44, променена общо 1 път
mancholino
Нов потребител

Мнениеот street » 17 Май 2010, 18:17

То колега това е ясно ама ....
1.Още не се знае каква е телесната повредна на германчето.
2.Пише съда може ;) , ама може и да не - това е по преценка ;), и тъпото в случая е ,че сме дупедавци в Бг. и защото е чужденец .... може да оплюскат нашето момче, което е голяма тъпанарщина , ама....
Аватар
street
Потребител

Мнениеот street » 17 Май 2010, 18:24

Един съвет ;)
То тука добре си говорим във форума, но наистина вземай адвокат, щото ми мирише на .... изплющяване т.е. за теб, а че не са им взели, проба няма проблем те не са и длъжни, но ме съмнява и онея да са казали в разпитите си че са пили.
А ние тука само си бръщолевим, човече, никой във форума няма да ти каже точно какво да правиш , може само да те напъти или да ти укаже нещо без подробности , защото все пак това струва пари.
Но съвета който мога да ти дам е да вземеш адвокат, поне за конслултация няма се одрусаш много, но ако те представлява там вече не знам, всеки взема различно ;)
Аватар
street
Потребител

Мнениеот mancholino » 17 Май 2010, 18:31

Съгласен съм да взема адвокат само ми напишете име иномер на някой много добър в района,а до съд изобщо не искам да стигам,затова и питам горе-долу колко мога да предложа??? Соглед на фактите,че тоя все пак е Германец,замесени са и някакви турист.компании и не на последно място НЕ ИСКАМ ДА ПРАВЯ АНТИРЕКЛАМА на България!
mancholino
Нов потребител

Следваща

Назад към Наказателно право