Здравейте,
Моля за помощ.
От дълго време имам голям проблем с един психопад, който още от ученическите ми години ме преследва и се опитва да се домогне по всячески начин до мен. Изпращал дедективи да ме следят, когато е идвал в офиса ми е бъркал в телефона ми и е вземал телефони на мъже(мои клиенти и приятели), като същевременно им се е обаждал и им е предлагал пари за да ме били оставили. Следи ме пред дома ми, офиса ми.Седи от пред с часове и наблюдава.
Относно неговите действия съм разговаряла с специалисти, които казват че това е вид психологично заболяване наречено "синдром на любовта" (може да се смеете , но за жалост е така). Т.е , на прост език казано - вид индивиди, които като си втълпят че това ще бъде другият човек и край, втори като него няма. При тях не се знае до какво може да се достигне. Те са способни на всичко само и само да претижават обекта които са си набелязали.
Незнам да ли се изразих правилно, и до колко разбирате ситуацията.
Нещата много ескалираха и подадах жалаба в РПУ-то, като искам да му се забрани да ме доближава.
В РПУ-то вдигат ръце и казват, че не могат нищо да му направят, защото физически нищи не ми бил правил.
Как да се справя с тази ситуация.Вече нямам нерви срещу този човек. Това е ежедневен тормоз.
Нямала съм никакви по специални отношения с него.
- Дата и час: 11 Яну 2025, 02:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да огранича психар
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да огранича психар
Сиси, след като контактуваш с много мъже, няма ли някой, който да "налее" малко мозък на досадника. Понякога Великата шаячна правда върши чудеса и за такива случаи е доста ефикасна.
ПП - старай се да пишеш без правописни грешки.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
andy70 написа:Сиси, след като контактуваш с много мъже, няма ли някой, който да "налее" малко мозък на досадника. Понякога Великата шаячна правда върши чудеса и за такива случаи е доста ефикасна.
Да, контактувам, до толкова до колкото работата ми го изисква.
Относно грешките, благодаря за забележката. Но да ти кажа честно не ми е хич до това в момента, и второ, бързам да пиша докато сателитната ми връзка не се е изгубила защото се разпада на всяка секунда .
Така или иначе все пак благодаря за първия съвет.
- sisi19
- Потребител
Наистина за съжаление трудно се постига защита срещу подобен вид тормоз, не и невъзможно./но май преждеговорящия има право относно съвета да потърсите приятел, който да Ви помогне/
- damme
- Младши потребител
Леле,ако е и противняр,много е отвратително.
Като го видиш,отиваш при него и започваш да крещиш да те остави,да не се доближава до теб,какво те дърпа,какво ти дърпа чанта,коса и опипва по улиците...Вдигаш скандал на централно място и викни на някой да позвъни на 112..Как така ще те следят,ми то това си е психотормоз.
Горкото момиче..
Като го видиш,отиваш при него и започваш да крещиш да те остави,да не се доближава до теб,какво те дърпа,какво ти дърпа чанта,коса и опипва по улиците...Вдигаш скандал на централно място и викни на някой да позвъни на 112..Как така ще те следят,ми то това си е психотормоз.
Горкото момиче..
-
namakak - Потребител
Подай жалба в прокуратурата, а не в полицията те ще се постараят да го предупредят. Имах случай с тормоз по телефона и заплахи - свършиха работа за два дена.
- warbaby
- Младши потребител
Благодаря на всички за отговорите.
Ходих на разпит в полицията. Полицая ми вика "Защо съм била подала жалба" и ми се смее на среща. Той не бил правил нищо.Нямало данни за престъпление.
А оня психар продължава с действията си. По някога спира пред офиса ми седи и гледа.Аз му викам "Махай се , престани да минаваш от тук и да ме следиш.
Той ми вика аз мога да си правя каквото си искам , да минавам от където си искам защото билио Общинска собственост.
Оня ден избеснях, вдигнах кръвно 140, пулс 125. Крещях и вилнях. Обиждала съм го с най-долните епитети, заплашвах го, опитах всичко. Е няма и няма. Оня ми вика "Как ще те е.....", ох как ще ти л....а п.....
Нямам нерви повече.
Обадих се на ново до полицая пред който дадах обяснения. Той отвърна, че нищо не можел да направи защото нямало данни за престъпление и изпратил преписката с мнение за прекратяване. И ми трясна телефона.
Опасявам се да не посегне на дъщеря ми, целейки да привлече мен по този начин. Предопредила съм я да не ходи при него в случай че я вика, но знам ли, дете.
П.п - незнам до колко ще ми помогне но си записвам часовете , дните и номерата на колите с които минава.
Ако подам втора жалба директно до Прокуратурата, да ли това ще помогне по някакъв начин, макар че вече има една с мнение за прекратяване.
Ходих на разпит в полицията. Полицая ми вика "Защо съм била подала жалба" и ми се смее на среща. Той не бил правил нищо.Нямало данни за престъпление.
А оня психар продължава с действията си. По някога спира пред офиса ми седи и гледа.Аз му викам "Махай се , престани да минаваш от тук и да ме следиш.
Той ми вика аз мога да си правя каквото си искам , да минавам от където си искам защото билио Общинска собственост.
Оня ден избеснях, вдигнах кръвно 140, пулс 125. Крещях и вилнях. Обиждала съм го с най-долните епитети, заплашвах го, опитах всичко. Е няма и няма. Оня ми вика "Как ще те е.....", ох как ще ти л....а п.....
Нямам нерви повече.
Обадих се на ново до полицая пред който дадах обяснения. Той отвърна, че нищо не можел да направи защото нямало данни за престъпление и изпратил преписката с мнение за прекратяване. И ми трясна телефона.
Опасявам се да не посегне на дъщеря ми, целейки да привлече мен по този начин. Предопредила съм я да не ходи при него в случай че я вика, но знам ли, дете.
П.п - незнам до колко ще ми помогне но си записвам часовете , дните и номерата на колите с които минава.
Ако подам втора жалба директно до Прокуратурата, да ли това ще помогне по някакъв начин, макар че вече има една с мнение за прекратяване.
- sisi19
- Потребител
Ама много нахален този,да не ти посегне да те нападне да те целува на улицата,докато няма никой Купи си шпрей или електрошок
-
namakak - Потребител
1. namakak е форумният трол, на неговите съвети можете да разчитате, колкото кралят на Англия на своя шут.
2. Не съм юрист, но смятам че имате основания за по-сериозни мерки срещу този субект. Най-добрият начин е да потърсите адвокат - той ще е заинтересован да предприеме нещо във ваша полза, докато полицаят не е заинтересован, докато не го принуди началството, устава или обстоятелствата.
2. Не съм юрист, но смятам че имате основания за по-сериозни мерки срещу този субект. Най-добрият начин е да потърсите адвокат - той ще е заинтересован да предприеме нещо във ваша полза, докато полицаят не е заинтересован, докато не го принуди началството, устава или обстоятелствата.
- SashkoS
- Потребител
Ама Сисе,я се застраховай против тролове,еле пък те пипне некой фъфлещ Винаги може да имаш свой личен адвокат на хонорар,но в случая трябва да има активи твоята защита.
Я го запиши по телефона,кви ги блещи.Пред медиите едва ли няма да има факт.
Абе Сисе,кво си се хванала с тея отрепъ(чни свалки.Кво се впечатляваш,селяни по столицата колкото искаш.Не му обръщай внимание.
Те освен език друго немат Ама като зафъвлят,направо ми е жаргонно,репликите са им дешифрирани и е жалко ,че се излагат на такова морзово спокойствие.
Не му обръщай внимание.Ти знаеш ли какво е никой ...И да не ти обърне внимание!?Можеш да се радваш,в селските очи ти си все нещо..Не поддавай на селяка.Не се унижавай,не си разстройвай ценното свободно време за почивка.Приеми го като човешка слабост.Приеми го ,че някой те е харесал.Това заслужава внимание.Направи диалог.Единствено той може да разбере ,дали се унижава,дали има достойнство,дали е на нивото,което изискваш ти.
Човек ,с човек се разбира.Ако не е ,карай по животински,грубо..........
Я го запиши по телефона,кви ги блещи.Пред медиите едва ли няма да има факт.
Абе Сисе,кво си се хванала с тея отрепъ(чни свалки.Кво се впечатляваш,селяни по столицата колкото искаш.Не му обръщай внимание.
Те освен език друго немат Ама като зафъвлят,направо ми е жаргонно,репликите са им дешифрирани и е жалко ,че се излагат на такова морзово спокойствие.
Не му обръщай внимание.Ти знаеш ли какво е никой ...И да не ти обърне внимание!?Можеш да се радваш,в селските очи ти си все нещо..Не поддавай на селяка.Не се унижавай,не си разстройвай ценното свободно време за почивка.Приеми го като човешка слабост.Приеми го ,че някой те е харесал.Това заслужава внимание.Направи диалог.Единствено той може да разбере ,дали се унижава,дали има достойнство,дали е на нивото,което изискваш ти.
Човек ,с човек се разбира.Ако не е ,карай по животински,грубо..........
-
namakak - Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|