начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Могат ли да ме съдят?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Могат ли да ме съдят?

Мнениеот naskoganev » 19 Юли 2010, 12:45

Значи аз съм момче което ходи с едно момче. но октомври месец направих 18 а той е на 16. Въпроса ми е могат ли родителите му да ме съдят за педофилство след като имаме връзка от преди да навърша 18? Другия въпрос ми е същите родители искат да ме съдят за заплаха защото получили някакви смси от интернет със заплахи и обиди и смятат че са от мен. Искат да ме съдят за обида и заплаха. Могат ли след като смси са от интернет и не от моя номер? Защото не намирам логика защо смятат че са от мен. Та моля ви се отговорете ми? Имат ли право да ме съдят за връзката ми и имат ли право да ме съдят за обида и заплаха? Моля ви се помогнете ми :(
naskoganev
Нов потребител

Re: Могат ли да ме съдят?

Мнениеот bebitor » 19 Юли 2010, 13:05

*** :lol:
Последна промяна bebitor на 19 Юли 2010, 13:08, променена общо 1 път
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 19 Юли 2010, 13:07

Не сте осъществил състав на престъпление по чл.157 ал.1-3 НК , разбира се ако отношенията Ви с приятеля Ви са доброволни.
По отношение на смс , въпросът е доказателствен , това че е изпратен от интернет не значи , че не е от Вас.Има възможност да се докаже , кой е авторът на обидните и заплашителни смс , макар че не е никак лесно.
Родителите на приятеля Ви имат право да подават жалби срещу вас в полицията и прокуратурата.Могат да подават и частни тъжби по отношения на обидата и заплахата в съда.
Ако в посочените жалби се съдържат клеветнически или обидни твърдения , или пък е налице набеждаване е възможно Вие от своя страна да сезирате съответните органи.
Ако се наложи ангажирайте задължително адвокат!

Не е моя работа , но ако отношенията с приятеля Ви не са особенно сърдечни(силна и безнадеждан любов) :wink: :D го зарежете и си спестете нервите и парите и си намерете пълнолетен приятел!

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот naskoganev » 19 Юли 2010, 13:21

ами значи обичам си го много. Заедно сме от 11 месеца и доброволно е всичко , да. :D Вече са му забранили да се вижда с мен, но днес той пак дойде. Въпросните смси са от регистрация в мтел, която няма нищо общо с мен. Аз съм ги обиждал на живо , но и те мен. Дали са адресите и номерата на леля ми, майка ми и баща ми на полицията и не разбирам защо? След като съм пълнолетен, не трябва ли само мен да занимават? Освен това са ме заплашвали с бой, но няма как да го докажа, защото го нямам черно на бяло, а само приятеля ми за свидетел. Оф незнам какво да правя. Дори в момента се правим че сме скъсали, но те продължават да искат да ме съдят дори повече. Дори тази вечер щели да ме викат при кварталния полицай.
naskoganev
Нов потребител

Мнениеот law_master » 19 Юли 2010, 13:26

здрасти Наско,

законът не криминализира еднополовите връзки, освен ако не е използвана принуда, лиццето не е навършило 14 г. или неможе да разбира свойството и значението на извършрното и да ръководи постъпките си. Но все пак тр да се внимава тъй като под натиск от родителите, твоя приятел ако се стигне до спорцес, може да ,,затаи истината или да потвърди неистина'' :wink: А заканата с престъпление, за да е съставомерна, трябва да предизвиква основателен страх. А извинявай че го казвам, поне аз, въпреки че съм само с няколко години по голям от теб, трудно бих се уплашил от 18г. момче-гай.
Затова спокойно, но все пак винаги имай едно наум :wink:

С REVOLUTION сме писали едновременно.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот voltron » 19 Юли 2010, 13:31

- Do you speak english?
-Yes
-Name?
- Abdul al-Rhasib
-Sex?
-Three to five times a week.
-No, no...I mean male or female?
-Yes, male, female, sometimes camel.
- Holy cow!
- Yes, cow, sheep, animals in general.
- But isn't it hostile?
- Horse style, doggy style, any style!
- Oh dear!
- No, no! Deer runs too fast...))
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот naskoganev » 19 Юли 2010, 18:20

law_master написа:здрасти Наско,

законът не криминализира еднополовите връзки, освен ако не е използвана принуда, лиццето не е навършило 14 г. или неможе да разбира свойството и значението на извършрното и да ръководи постъпките си. Но все пак тр да се внимава тъй като под натиск от родителите, твоя приятел ако се стигне до спорцес, може да ,,затаи истината или да потвърди неистина'' :wink: А заканата с престъпление, за да е съставомерна, трябва да предизвиква основателен страх. А извинявай че го казвам, поне аз, въпреки че съм само с няколко години по голям от теб, трудно бих се уплашил от 18г. момче-гай.
Затова спокойно, но все пак винаги имай едно наум :wink:

С REVOLUTION сме писали едновременно.

Значи заплахите които твърди че съм отправял са "дано те е**т цигани" и " прозорците ти ще бъдат счупени" :D това първото ми стана смешно като го чух, ама не разбирам и къде е заплахата. :( най важното е че аз наистина не представлявам страх :D Но много ме е страх от полицията въпреки че нищо лошо не съм направил. А приятеля ми за тях не би излъгал но за мен би..
naskoganev
Нов потребител

Назад към Наказателно право