начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

жалба за обсебване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

жалба за обсебване

Мнениеот halfsoft » 19 Юли 2010, 17:01

Описах какво се е случило в детайли, в самата жалба предполагам трябва да присъства и някаква част за какво е самата жалба.

В смисъл как да го формулирам:
"Жалбата ми се изразява в това: лицето ****** обсеби моя движима вещ ..."

накратко дадох стока под наем, но лицето твърди че са му я откраднали и не иска да я връща, нямаме договор за жалост и не знам дали ще мога да заведа гражданско дело.
halfsoft
Нов потребител

Re: жалба за обсебване

Мнениеот law_master » 19 Юли 2010, 18:42

Договор има, но формата за доказване я няма :wink: Няма нужда (ако не можете) да давате юридическа квалификация на деянието. Тя и без това няма да обвърже прокурора. Опишете всичко, което се сещате и оставете на прокурара да прецени дали има извършено престъпление. От Ваша страна е добре да се снабдите с доказателства сочещи собствеността. Щом сте я дали под наем и щом наемятелят твърди че е открадната, то той има задължение да Ви оведоми НЕЗАБАВНО за това и също така да оведоми компетентните органи. Евентуален граждански иск може да бъде основан на неизпълнение на това задължение :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Re: жалба за обсебване

Мнениеот halfsoft » 19 Юли 2010, 20:43

мерси, ще добавя и това (уведомиха ме около 2 месеца след кражбата...)
halfsoft
Нов потребител

Назад към Наказателно право